DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Kokosolie

Net als oliën als zonnebloemolie en olijfolie is kokosolie prima geschikt om in te bakken en braden. Dit product beschikt over enkele unieke eigenschappen, zoals de kenmerkende kokosgeur en milde smaak. Op deze pagina vertellen we u meer over de kokosolie die u bij DeOnlineDrogist.nl kunt aanschaffen.Lees meer
1

Populaire merken kokosolie

  • Royal Green
  • Aman Prana
  • Mattisson HealthStyle
  • Omega & More
  • Its Amazing
  • Boerjan

Hoe wordt kokosolie vervaardigd?
Om kokosolie te maken, wordt het vruchtvlees van de kokosnoot (ook wel ‘copra’ genoemd) eerst in de zon gedroogd. Wanneer het eenmaal droog is, kan het worden uitgeperst om de olie te verkrijgen. Vervolgens kan het worden bewerkt om smaakloze kokosolie te creëren (geraffineerde kokosolie), of kan de onbewerkte en ongeraffineerde kokosolie simpelweg als zodanig worden verkocht.

Waarom zit kokosolie in een pot?

In Nederland wordt kokosolie in potten verkocht omdat deze olie pas vloeibaar wordt bij 25 graden Celsius. Om deze reden spreken we ook wel van kokosvet. Wanneer u gebruik wilt maken van kokosolie, zult u hiervoor over het algemeen een lepel moeten gebruiken. Hoewel er wel vloeibare kokosolie bestaat, is dit niet hoe het product zich van nature gedraagt en gaat het in deze gevallen dus om bewerkte kokosolie. Wie het van belang acht om alleen onbewerkte kokosolie te gebruiken, kiest daarom het beste voor de variant in pot.

Kokosolie voor het koken

Als het aankomt op het bereiden van voedsel is kokosolie geschikt om in te bakken, braden, sauteren en grillen. Tevens kan het in desserts worden verwerkt. Kokosolie op brood eten is ook mogelijk, aangezien het bij kamertemperaturen prima smeerbaar is. Let er bij het bakken in kokosolie wel op dat deze oliesoort in ongeraffineerde vorm een rookpunt heeft van 177 graden Celsius, en in geraffineerde vorm van 232 graden Celsius. Dit houdt in dat het niet tot zeer hoge temperaturen verwarmd dient te worden, aangezien het dan begint te roken. Dat komt de kwaliteit van uw eten niet ten goede.

De geur en smaak van kokosolie

Van zichzelf heeft kokosolie een milde, lichtzoete geur: de geur van kokos. Als u zou besluiten om te gaan bakken of braden in kokosolie, zult u deze geur in de meeste gevallen echter niet terug herkennen in de smaak van uw gerechten. Ongeraffineerde kokosolie heeft namelijk een relatief neutrale smaak (hoewel deze wel anders is dan de smaak van bijvoorbeeld olijfolie). Sommige mensen vinden dat dit vleugje kokos hun gerechten net iets bijzonders geeft, terwijl anderen dit iets minder prettig vinden. Toch zou u hier weinig van moeten merken, en is er vooral een lichte geur aanwezig. Geraffineerde kokosolie heeft géén kokossmaak, maar is minder geschikt voor wie liever geen geraffineerde producten koopt.

Biologische kokosolie

Veel van de kokosolie die op DeOnlineDrogist.nl verkocht wordt, valt onder de biologische oliën. Dit betekent dat de kokosnoten waarvan deze olie gemaakt is zo zijn gekweekt om de impact op mens en milieu zoveel mogelijk te beperken. Vindt u biologisch eten belangrijk? Zoek dan eens naar onze biologische kokosolie, die we specifiek aanbieden in ons assortiment.

Is kokosolie veganistisch?

Hoewel kokosolie afkomstig is van de kokosnoot en volledig plantaardig is, is het product niet standaard veganistisch. Bij sommige merken worden de kokosnoten namelijk geoogst door apen die in gevangenschap leven en hiervoor getraind zijn. Omdat het echter zeer lastig te zeggen is om welke merken het hier gaat, kan het vegan-label ook niet aan kokosolie worden toegekend.

Is kokosolie gezond?

Over de vraag of kokosolie gezond is zijn de meningen verdeeld. Sommigen zweren bij deze olie en verwijzen daarbij naar de natuurlijke herkomst van het middel, terwijl anderen toch wijzen op het hoge gehalte verzadigde vetten dat kokosolie bevat ten opzichte van bijvoorbeeld olijfolie of koolzaadolie. Gebruik uw kokosolie in ieder geval met mate wanneer u ermee gaat bakken of braden. Zo kunt u zoveel mogelijk van de positieve kanten van dit product profiteren.

Hoe kokosolie bewaren?

In verband met zijn vaste vorm bij lagere temperaturen kan kokosolie het beste in de koelkast bewaard worden. Voor de levensduur van het product is het namelijk beter als het niet te lang in gesmolten toestand verkeert, wat gebeurt bij temperaturen vanaf circa 25 graden. De kokosolie hoeft ook niet te worden opgewarmd voor het braden of braden; schep simpelweg het product in zijn vaste vorm in de pan en wacht tot het op temperatuur is.

Kokosolie voor uitwending gebruik

Nu is kokosolie geschikt voor het bereiden van etenswaren, maar wist u dat kokosolie ook bij uitwendig gebruik een positieve werking kan hebben? De vettige structuur van de kokosolie is namelijk zeer voedend voor het menselijk lichaam. Met deze kennis profiteert u des te meer van deze bijzondere olie.

Kokosolie voor de droge huid

Heeft u last van een droge of gevoelige huid, maar wilt u deze klachten het liefst zo natuurlijk mogelijk behandelen? Dan zou u kunnen kiezen voor een huidverzorgingsproduct voor de droge huid zonder toegevoegde parabenen of geur- en kleurstoffen, maar u zou ook kokosolie kunnen proberen. Dankzij zijn vettige substantie hydrateert kokosolie de huid en kunnen bepaalde eczeemklachten hiermee worden verlicht.

Kokosolie voor in het haar

Ook bij droog, pluizig haar kan kokosolie een uitkomst bieden. In dat geval kunt u het beste wat kokosvet opwarmen om het vloeibaar te maken, en dat direct op uw haarpunten aanbrengen. Op deze manier creëert u uw eigen haarmasker tegen droog haar. Kijk wel uit dat u niet teveel kokosolie op uw haar aanbrengt, want anders zal het voornamelijk erg vet worden. Was de kokosolie na een nacht ook zeker goed uit, zodat er geen restanten in uw haar achterblijven. U zult al snel merken dat uw haar veel zachter en gezonder aanvoelt.

Online kokosolie bestellen

Wilt u nu online kokosolie bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. Ook helpt onze klantenservice u graag, mocht u nog vragen hebben over dit product en zijn verschillende vormen en varianten!

Bestelt u uw kokosolie op werkdagen voor 21.30, dan heeft u deze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.