Door grote drukte dient u rekening te houden met een vertraging van maximaal 2 werkdagen. Lees meer

9491.068 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Eczeem crème

Eczeem: wat is het precies en hoe kunt u eczeem behandelen? De Online Drogist weet wat nodig is!Lees meer

Bepanthen verzorgt uw huid intensief

Tijdens de koude maanden is de luchtvochtigheid zowel binnen als buiten vaak laag. Dat kan snel leiden tot een droge huid. Een droge huid kan een trigger zijn voor eczeem. Gelukkig heeft Bepanthen producten waarmee u uw droge huid kunt verzorgen en beschermen. Zo brengt u met Bepanthen Beschermende Zalf een beschermend vetlaagje aan op de huid zónder de huid af te sluiten. Voor de intensieve verzorging van droge, schrale huidplekken. De nieuwe Bepanthen Droge & Gevoelige huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging van bijvoorbeeld droge benen. De crème smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Krijgt u toch eczeemplekjes? Bepanthen Eczeem Crème verlicht jeuk en roodheid en kan gebruikt worden bij mild tot matig eczeem op de intacte huid.
Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Bij mild tot matig eczeem, niet op open huid.
Bekijk de producten van Bepanthen

Cetaphil Restoraderm voor de dagelijkse huidverzorging

Bij atopisch eczeem is er vaak sprake van een verminderde aanmaak van het lichaamseigen eiwit filagrinne. Dit eiwit is betrokken bij de vorming van nieuwe huidcellen en bij het intact houden van de beschermende functie van de huid. De Cetaphil restoraderm producten van Cetaphil zijn speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging en hydratatie van de zeer droge tot eczeem gevoelige atopische huid. Dankzij de gepatenteerde Filaggrine technologie helpen de Kalmerende Huidreiniger en de Hydraterende Melk bij het herstellen van de huidbarrière om zo verder vochtverlies te voorkomen bij de door eczeem aangedane huid. Dit helpt eczeem-klachten zoals droogheid, ruwheid, roodheid en jeuk te verminderen. De Kalmerende huidreiniger en Hydraterende Melk zijn allebei geschikt voor baby’s tot volwassenen. Naar de producten van Cetaphil

La Roche-Posay Lipikar: voor een droge huid met neiging tot eczeem

Wie last heeft van zeer droge huid met neiging tot eczeem, heeft een aangepaste verzorging nodig. La Roche-Posay specialiseert zich in een gevoelige huid, waarbij Lipikar AP+ speciaal is ontwikkeld voor een huid met neiging tot eczeem. Lipikar is er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen, baby’s en pasgeborenen. Belangrijk bij het verzorgen van dit huidtype, is het dagelijks hydrateren met een aangepast verzorgend product en het dagelijks reinigen op milde wijze. Lipikar Syndet AP+ reiniging en AP+ bodylotion helpen de tekenen van eczeem te verminderen, zoals roodheid, irritatie en of schilfers.
Bestel de La Roche-Posay Lipikar producten

Eucerin Atopicontrol vermindert jeuk

Als u last heeft van atopisch eczeem, kan het soms erg lastig zijn om niet aan een droge en jeukende huid te zitten en te krabben. Bij het krabben aan de huid bij atopisch eczeem wordt de barrièrefunctie van de huid verstoord, waardoor de onderliggende huidlagen bloot komen te liggen en vatbaar worden voor infecties vanuit de omgeving. Bacteriën veroorzaken irritatie, hierdoor blijft de jeuk bij eczeem in stand. Om uw jeuk zoveel mogelijk te verlichten en de neiging tot krabben te verminderen, kunt u een product zoals de Atopicontrol Bodylotion van Eucerin gebruiken. Deze bodylotion is klinisch bewezen geschikt voor de atopische huid en kan dagelijks gebruikt worden om een droge en harde huid te kalmeren. Bekijk de Atopicontrol producten van Eucerin


 • Eucerin
 • La Roche-Posay
 • Cetaphil
 • Bepanthen
 • Dermalex

Veelgestelde vragen

 • Wat is eczeem?

  Eczeem is een verzamelterm voor huidontstekingen, te herkennen aan een rode, schrale, jeukende huid. Maar ook schilfers, een kapotte huid, een branderig gevoel en met vocht gevulde blaasjes zijn symptomen van eczeem. Eczeem kan op het hele lichaam voorkomen, maar vooral op de handen, oren, hoofdhuid, gezicht, knieholtes, benen en voeten.
 • Welke soorten eczeem zijn er?

  Er bestaan verschillende vormen van eczeem, dit zijn de meest voorkomende: Contacteczeem
  Contacteczeem wordt veroorzaakt door ingrediënten, stoffen of bepaalde materialen die in contact komen met de huid. Hierbij kunt u denken aan metalen (nikkel), wasmiddel en bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten zoals parfum en sulfaten. Hierbij is het belang om deze stoffen die contacteczeem triggeren te vermijden.
  Constitutioneel eczeem
  Dit is een erfelijke, aangeboren aandoening, die vaak al zichtbaar is bij baby’s tussen de drie en zes maanden. Vaak komen er in een familie ook nog andere allergieën voor, zoals hooikoorts en astma. Soms groeien kinderen over constitioneel eczeem heen, maar een aantal volwassenen blijft hier last van houden.
  Dyshydrotisch eczeem
  Dyshydrotisch eczeem wordt veroorzaakt door een verstoorde zweetvorming. Deze vorm van eczeem veroorzaakt veel jeuk en blaasjes, met name op de handpalmen en voetzolen.
  Seborroïsch eczeem
  Seborroïsch eczeem gaat gepaard met schilfers. Het komt vooral voor op plaatsen waar de talgklieren zich bevinden, zoals de hoofdhuid, op de borst, tussen de schouderbladen en in de neusplooien.
 • Welke factoren kunnen eczeem triggeren of verergeren?

  Warmte of juist kou
  Een hoge luchtvochtigheid
  Temperatuurwisselingen
  Transpiratievocht
  Irriterende stoffen, zoals ruwe vezels van kleding, maar ook parfum en sulfaten in verzorgingsproducten
  Krabben bij jeuk
  Een droge huid
  Stress
  Hormonale veranderingen. De puberteit, menopauze, menstruatie en zwangerschap kunnen eczeem doen aanwakkeren.
 • Hoe kan ik eczeem behandelen?

  Een behandeling tegen eczeem is vooral gericht op het bestrijden van symptomen. Vaak wordt er een (hormoon)zalf gesmeerd die jeuk en huiduitslag tegengaat. Een homoonzalf kan echter niet lang gebruikt worden, omdat dit de huid dunner maakt. In periodes dat er geen hormoonzalf gesmeerd wordt kan men een vette zalf of eczeemzalf gebruiken. Dagelijks aanbrengen helpt uitdroging van de huid voorkomen. Dit is belangrijk, omdat een droge huid eczeem verergerd. Daarnaast is het goed om niet te vaak, te lang en te heet te douchen. Gebruik geen zeep of douchegel onder de douche, maar kies voor een doucheolie, bijvoorbeeld van Eucerin. Heeft u last van een gevoelige hoofdhuid? Gebruik dan een mild reinigende shampoo zonder sulfaten, bijvoorbeeld van Grahams. Om de huid via de binnenkant te verzorgen kunt u onverzadigde vetzuren, zoals omega 3 en teunisbloemolie, gebruiken. Onverzadigde vetzuren helpen de huid normaal te houden. Dit geldt ook voor bepaalde vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, B3, B8, D en zink. Ten slotte kan men een parfumvrij wasmiddel gebruiken, zoals Neutral. Neutral wasmiddel helpt niet alleen tegen vuil en vlekken maar is tevens mild voor de huid om het risico op huidirritatie te verminderen.
 • Is eczeem besmettelijk?

  Nee, eczeem is niet besmettelijk.
 • Wat is het verschil tussen eczeem en andere huidziekten zoals gordelroos en psoriasis?

  Gordelroos is een zeer besmettelijke huidaandoening, veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Het virus blijft na het ontstaan van waterpokken in het lichaam. Door bepaalde omstandigheden, zoals stress, medicijngebruik of infectieziekte kan het virus weer gereactiveerd worden. Het is te herkennen aan jeuk, een branderig gevoel met rode vlekjes die na enkele dagen overgaan op met vocht gevulde blaasjes. Soms heeft men ook last van koorts of een grieperig gevoel. Psoriasis is een auto-immuunziekte waarbij op bepaalde plekken van het lichaam meer huidcellen aangemaakt worden dan nodig is, waardoor jeuk, huidschilfers en rode plekken op de huid ontstaan.
 • Is eczeem hetzelfde als schimmel?

  Nee, schimmel en eczeem is niet hetzelfde. Soms ontstaat er verwarring doordat voetschimmel ook wel zwemmerseczeem wordt genoemd, toch klopt deze benaming feitelijk niet. Zwemmerseczeem is een schimmelinfectie van de voeten en eczeem wordt niet door een schimmel veroorzaakt.
 • Hoe herken je eczeem? Wat is het verschil met droge huid?

  Bijna iedereen met eczeem heeft een droge huid. Toch wil dat niet zeggen dat iemand met een droge huid last krijgt van eczeem. Een droge huid is te herkennen aan schilferende, droge plekjes en de huid kan ruw (als schuurpapier) aanvoelen. Bij eczeem raakt de huid ontstoken: het wordt rood, voelt branderig aan en gaat jeuken. Soms ontstaan er blaasjes.