Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9369.728 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Vitamines>Multi mineralen

Bonusan Molybdeen 400mcg Tabletten 120TB

Essentieel mineraal

8,69 8,17
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 120TB
  • EAN: 8711827008422
  • Op voorraad:  12  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Molybdeen is als essentieel spoorelement een onmisbaar bestanddeel van verschillende enzymen. Molybdeen is één van de onbekendere mineralen en het belang voor de gezondheid van de mens wordt nog maar kort onderkent. Tegenwoordig wordt molybdeen beschouwd als essentieel mineraal voor de meeste zoogdieren en planten. Molybdeen komt in de natuur voornamelijk in de molybdaatvorm voor.
Het molybdeengehalte in voeding kan met een factor 100 verschillen, afhankelijk van het molybdeengehalte en de zuurgraad van de voedingsbodem. In Nederland is het molybdeengehalte in de grond (en voeding) in verhouding laag: is de molybdeeninname in de meeste landen 100-500 mcg per dag, in Nederland is deze circa 48-96 mcg per dag. Voor volwassenen is een molybdeeninname van 600 mcg per dag veilig; kinderen mogen 10 mcg molybdeen per kilogram lichaamsgewicht per dag innemen. Molybdeen is essentieel voor vijf enzymen: oxidase, xanthine-dehydrogenase, sulfietoxidase en aldehydeoxidase en nitraatreductase.

Hoe werkt het?
Werking
Molybdeen:
Is van belang voor de purinestofwisseling als onderdeel van de enzymen xanthine-oxidase en xanthine-dehydrogenase; beide enzymen helpen bij de afbraak van purine-nucleïnezuren met vorming van urinezuur; Om deze reden kunnen hoge doses molybdeen in zeldzame gevallen de urinezuurconcentratie doen stijgen.
Is van belang voor de sulfietafbraak via sulfietoxidase; dit enzym oxideert sulfiet dat bij de afbraak van organische zwavelverbindingen (zoals taurine, cysteïne en methionine) ontstaat en dat als conserveermiddel in voeding (wijn, vlees) het lichaam binnenkomt. Het zo ontstane sulfaat wordt via de urine uitgescheiden;
Is als cofactor van aldehydeoxidase van belang voor de afbraak van aldehyden waaronder acetaldehyde, een afbraakproduct van alcohol en product van gisten/schimmels in de darm zoals candida;
Is een koperantagonist en van belang bij koperstapeling; Het verdrijven van koper is een belangrijk doel voor sommige behandelaars. Koper is een cofactor voor zeer veel enzymen en groeifactoren die betrokken zijn bij angiogenese (ingroei van nieuwe bloedvaten);
Is een synergist van ijzer: molybdeen is cofactor van bepaalde ijzerbindende transferase-enzymen en helpt het bij het behoud van voldoende ijzer in bloed (hemoglobine) en spieren (myoglobine);Is een belangrijk bestanddeel van tanden en tandglazuur.
Molybdeen wordt gemakkelijk uitgescheiden in de vorm van molybdaat.

Gebruiksadvies
Dagelijks 1 tablet tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

Waarschuwing
Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Aan personen beneden de 40 kg (zoals kinderen) wordt het gebruik van dit product afgeraden. Molybdeen is een koperantagonist en bij doseringen die veel hoger liggen dan de adviesdosering molybdeen kan kopertekort optreden. Invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Het is raadzaam om naast molybdeen extra koper in te nemen, vanwege het mogelijke koperverlies bij molybdeensuppletie, tenzij koperantagonisme het behandeldoel is. Wanneer vermindering van de koperstatus wel het doel is, kan zink (bv. Zinkorotaat) ondersteunend werken naast molybdeensuppletie. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Zie het bijgevoegde etiket voor de voorzorgsmaatregelen en/of gevarenaanduidingen bij dit product.
Ingredienten

Samenstelling per tablet
Molybdeen (als ammoniummolybdaat) 400 mcg

Ingredienten
microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

Allergenen informatie
Bevat geen maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Etiket Informatie folder
Download de:  Bonusan_Molybdeen_400MCG.pdf
Download de:  Bonusan_Monografie_Molybdeen.pdf
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Molybdeen 400mcg Tabletten 120TB?

Meer uit ons assortiment