Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: coupe soleil zelf maken

Coupe soleil zelf maken

Ken jij het nog, een coupe soleil? Deze vrolijke, zomerse manier van verven was een paar jaar geleden helemaal trendy. Wil jij in deze sombere winter ook een opgewekter kapsel en vind je het leuk om meer dan één kleur haar te hebben? Neem dan een coupe soleil!


Tegenwoordig wordt een coupe soleil ook wel highlights genoemd, maar in feite blijft het idee hetzelfde. Het zijn lichte, geblondeerde plukjes of strepen in het haar. Een leuk weetje: wist je dat een van de eerste kappers die een coupe soleil zette bij zijn klanten Monsieur Antoine heet, en dat hij dat al in de jaren ’20 van de vorige eeuw in Frankrijk deed?

Coupe Soleil zelf doen

Wil je een coupe soleil maar heb je geen zin of geld om naar een dure kapper te gaan? Niet getreurd: je kunt het gemakkelijk thuis zetten! Het enige wat je nodig hebt is een pakketje met haarverf en accessoires om het in je haar te doen – en die zitten in één pakket. Wel zo handig.


Bij DeOnlineDrogist.nl hebben we diverse coupe soleil haarverf. We hebben twee verschillende pakketten die allebei op een net iets andere manier werken. Hieronder leggen we je uit hoe je met een coupe solei maakt met deze twee haarverf-pakketten.

HIghlighter met een applicator

Als je voor Blonde Easy Highlighter kiest, krijg je een pakketje met de verf en een applicator, een soort kwastje. Je strijkt de verf in je haar volgens de gebruiksaanwijzing. Je kunt kiezen voor brede of fijne strepen: zo bepaal je zelf hoe dik de highlights in je haar zijn. Deze coupe soleil haarverf is bedoeld voor middenblond tot lichtbruin haar.

Coupe soleil met een haaknaald en kapje op je hoofd

Als je voor de Poly Blonde haarverf kiest, zit er in je pakketje een kapje met gaatjes, een haaknaald en blondeercrème. Je doet het kapje over je haar, haalt met de haaknaald plukjes haar door de gaatjes en verft vervolgens de plukjes. Zo weet je zeker dat de blonde plukjes goed verdeeld zijn over je haar en dat het er netjes uit ziet!

Je kunt kiezen voor de variant ‘light’: die maakt je haar 2 tot 4 tinten lichter. Ook kan je kiezen voor een ‘super’ highlighter, dan wordt je haar 4 tot 6 tinten lichter. Aan jou de keuze hoe blond je je haar wilt!

Deze haarverf is een uitwisbare haarkleuring: het houdt tot 24 haarwassingen.


Voor een mooie coupe soleil hoef je niet meer naar de kapper, ga gewoon naar De Online Drogist.nl!