DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Alfalfa

Wat is alfalfa? En wat zijn de gezondheidsvoordelen van alfalfa? Welke alfalfa supplementen zijn er? Lees hier alles over alfalfa en alfalfa supplementen.Lees meer
 • Vita Producten Vita Chlorofyl 500ML
  Gratis verzending

  Vita Producten Vita Chlorofyl | 500ML

  Voorraad: 45
  32,49
  11% korting
  28,95
 • Vita Producten Vita Chlorofyl Tabletten 150TB
  Gratis verzending

  Vita Producten Vita Chlorofyl Tabletten | 150TB

  Voorraad: 36
  30,25

Wat is alfalfa?

Alfalfa is een kiemgroente. Het zijn de net ontkiemde zaadjes van het luzerneklaverblad. Alfalfa is een klein plantje met een wit steeltje en twee kleine groene kiemblaadjes. Alfalfa is eetbaar en wordt ook in supplementen gebruikt, vanwege de aanwezigheid van vele vitaminen in mineralen.

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn hele kleine en jonge plantjes. Ze zijn net ontkiemd. Dat betekent dat het plantje net uit het zaadje is gekomen. Deze kiemgroenten zijn eetbare plantjes. Een ander bekend voorbeeld van een kiemgroente is taugé: kiemen van de mungboon. Maar er zijn ook bijvoorbeeld kiemen van broccoli, radijs, linzen, rode bieten en kikkererwten.

Kiemgroenten groeien, in tegenstelling tot andere plantjes op water in plaats van in de grond. De kiemen worden geoogst voordat er blad aankomt.

Alfalfa eten

Er worden kiemgroenten verkocht in de winkel, zo ook alfalfa. Deze worden gebruikt om te eten, in verschillende gerechten. Gebruik alfalfa bijvoorbeeld op de boterham in combinatie met vleeswaren of kaas of in een salade. Alfalfa wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in sommige Aziatische gerechten.

Wat zit er in alfalfa?

Alfalfa heeft een hoge voedingswaarde. Wanneer alfalfa wordt geoogst zit het vol van voedingsstoffen waaronder vitaminen en mineralen. Onder andere vitamine A, verschillende B vitamines, vitamine C, vitamine K, vezels, magnesium, calcium, kalium en fosfor.

Is alfalfa gezond?

Kiemgroenten, zoals alfalfa, zijn groenten. En net als andere groenten passen ze binnen een gezond eetpatroon. Er zitten veel vezels in, vitaminen en mineralen. Alfalfa supplementen bieden je deze vitaminen en mineralen in een tablet of een tinctuur. Dat maakt het innemen ervan nog gemakkelijker.

De voordelen van alfalfa?

Alfalfa heeft een aantal eigenschappen, waaronder:

 • Alfalfa ondersteunt de gezondheid van uw haar en nagels*;
 • Het draagt bij aan de stofwisseling*;
 • En het ondersteunt de vitaliteit*.

*Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Ze zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Welke supplementen met alfalfa zijn er?

U kunt alfalfa gemakkelijk innemen door middel van een supplement. Er zijn bij DeOnlineDrogist.nl een aantal supplementen verkrijgbaar met alfalfa erin, namelijk:

 • Vita Chlorofyl Tabletten: Tabletten op basis van alfalfa-chlorofyl. Chlorofyl, het groene pigment in planten, zit vol antioxidanten. Antioxidanten helpen uw lichaam te beschermen tegen vrije radicalen;
 • Vita Chlorofyl Tinctuur: Dit supplement is een vloeistof op basis van alfalfa-chlorofyl met daarbij een aantal ondersteunende nutriënten;
 • Nutri West DIU Plus Tabletten: Een supplement dat erop gericht is het gehalte aan kalium in het lijf op pijl te houden. Kalium is in grote hoeveelheden aanwezig in alfalfa.

Wat zijn bijwerkingen van alfalfa supplementen?

Er zijn weinig bijwerkingen bekend van het gebruik van alfalfa supplementen. In een enkel geval komt het voor dat bij gebruik in hoge doseringen darmklachten optreden. Neem dus niet overmatig veel alfalfa in, houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking en overschrijd deze niet.

Mag ik alfalfa gebruiken tijdens zwangerschap?

Alfalfa of alfalfa supplementen worden afgeraden in het geval van zwangerschap. Een bijwerking zou kunnen zijn dat er baarmoedersamentrekkingen optreden.

Wanneer mag ik nog meer geen alfalfa gebruiken?

Omdat er veel vitamine K in alfalfa zit mag u alfalfa supplementen niet combineren met bloedverdunners. Bloedverdunnende medicijnen kunnen minder effectief worden als gevolg van hoge doseringen vitamine K.

Let op:

 • Gebruikt u medicatie of heeft u een ziekte, overleg dan met uw arts voordat u begint aan een supplement;
 • Bewaar supplementen buiten bereik van kinderen;
 • Overschrijd de aanbevolen dosering niet;
 • Supplementen zijn geen vervanging van een gezond en gevarieerd voedingspatroon en een gezonde leefstijl, ze vormen hooguit een aanvulling hierop.

Waar kan ik alfalfa supplementen kopen?

Alfalfa supplementen online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de supplementen, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestel voor 21.30 uur, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten alfalfa supplementen?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de alfalfa supplementen. Ook ziet u hier wanneer er alfalfa supplementen in de aanbieding zijn.

Bekijk ook de andere superfoods