DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Tarwegras

Tarwegras bevat onder andere vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E en K1. Tarwegras is dus een bron van vele goede voedingsstoffen. Dat maakt het gezond, het wordt niet voor niets een superfood genoemd!Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Tarwegras Poeder 125GR

  Mattisson HealthStyle Biologische Tarwegras Poeder | 125GR

  (5)
  Voorraad: > 50
  10,24
  23% korting
  7,88
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Purasana Wheat Grass Raw Powder 200GR

  Purasana Wheat Grass Raw Powder | 200GR

  Voorraad: 43
  14,95
  15% korting
  12,71
 • TerraSana Tarwegras Poeder 130GR

  TerraSana Tarwegras Poeder | 130GR

  Voorraad: 29
  10,59
  12% korting
  9,32
 • Jacob Hooy Tarwegras Gemalen 1KG
  Gratis verzending

  Jacob Hooy Tarwegras Gemalen | 1KG

  Voorraad: 8
  26,95
 • Biotona Wheat Grass 100% Raw Powder 150GR

  Biotona Wheat Grass 100% Raw Powder | 150GR

  Voorraad: 34
  18,89
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Purasana Wheat Grass Vegan Tarwegrassap Poeder 200GR
  Gratis verzending

  Purasana Wheat Grass Vegan Tarwegrassap Poeder | 200GR

  Voorraad: 23
  25,60
  15% korting
  21,76
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Its Amazing Tarwegras Powder 125GR

  Its Amazing Tarwegras Powder | 125GR

  Voorraad: > 50
  8,99
 • Jacob Hooy Pure Powder Tarwegras Poeder 80GR

  Jacob Hooy Pure Powder Tarwegras Poeder | 80GR

  Voorraad: 0
  8,22
  Blijf op de hoogte

Wat is tarwegras?

Tarwegras is een jong groen tarwesprietje. Het is tarwe voordat het uitgroeit tot het volgroeide tarwe dat we gebruiken voor brood. Tarwegras wordt vanwege de grote hoeveelheden voedingsstoffen die het bevat gebruikt als superfood of voedingssupplement.

Wat zit er in tarwegras?

Tarwegras bevat veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die bijdragen aan een goede gezondheid. Het bevat verschillende vitaminen waaronder A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E en K1. Daarnaast bevat het veel mineralen zoals ijzer en magnesium. Mineralen dragen bij aan de normale groei en ontwikkeling van het lichaam.

Tarwegras zit vol chlorofyl

Het chlorofyl wordt gezien als de werkzame stof in tarwegras. Een andere naam voor chlorofyl is bladgroen: het is het groene pigment in planten. Chlorofyl draagt bij aan het zuiveren van het lichaam. Het is in staat om schadelijke vrije radicalen weg te vangen*.

*Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Is tarwegras gezond?

Waarom zou u tarwegras eten en is het gezond? Tarwegras bevat zoals gezegd, een hoop gezonde vitaminen en mineralen. Maar het tegelijkertijd bevat tarwegras maar weinig vet en calorieën. Het is dan ook een razend populair voedingssupplement bij onder andere sporters en bodybuilders.

Tarwegras eten of tarwegras sap drinken

Tarwegras zelf kan slecht door ons lichaam worden verteert. Tarwegras eten gaat het gemakkelijkst door tot poeder gemalen tarwegras te gebruiken. Tarwegras poeder kunt u gebruiken in een tarwegras shot: hierbij mengt u het poeder met water waardoor een tarwegras sap ontstaat. Maar u kunt bijvoorbeeld ook tarwegras poeder mengen in een vruchtensap of smoothie. Of u voegt het toe aan uw gerechten of aan de yoghurt. Net wat u zelf prettig vindt.

Op welk moment gebruikt u tarwegras?

Neem tarwegras sap voor het eten. Of bijvoorbeeld ’s ochtends op de nuchtere maag.

Waar smaakt tarwegras sap naar?

De smaak van tarwegras is te omschrijven als friszoet. Het heeft wat weg van zoethoutwortel. Veel mensen moeten wennen aan de smaak. Meestal went het na een aantal keer tarwegras sap drinken wel. Vindt u het niet zo lekker? Dan werkt het wellicht voor u om het te mengen met een vruchtensap, zodat de smaak wordt gemaskeerd.

Producten met tarwegras

In Amerika en China zijn ze razend populair: de tarwegras sapjes die u bij juice bars kunt halen. Ook in Nederland kunt u genieten van een lekker gezond sapje. Purasana Wheat Grass Juice Raw Powder is een tarwegras poeder afkomstig van de jonge scheuten van tarwegras. U kunt dit in uw smoothie of vruchtensap doen. Gebruik 2 theelepels in 300 ml fruitsap of soja drank.

Geen zin in een drankje? Neem dan de Mattisson Tarwegras tabletten. Dat zijn tabletten met 100% biologisch Tarwegras poeder erin. U kunt de tarwegras dan gemakkelijk in de vorm van een tablet innemen.

Let op:

 • Superfoods of voedingssupplementen kunnen een aanvulling vormen op de gezonde voeding. Ze zijn geen vervanging van uw dagelijkse voeding en gezonde levensstijl;
 • Bewaar tarwegras poeder koel, droog en in een afgesloten verpakking;
 • Aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden;
 • Houd het product buiten bereik van jonge kinderen.

Wanneer kan ik tarwegras beter niet gebruiken?

Tarwegras bevat een hoog gehalte vitamine K. Dat heeft tot gevolg dat het een wisselwerking kan hebben met sommige medicijnen. Vitamine K heeft een invloed op de bloedstolling. Daardoor kunt u tarwegras bijvoorbeeld niet samen gebruiken met bloedverdunners of statines. Gebruikt u medicijnen? Overleg dan voor gebruik van tarwegras met uw arts.

Gebruik ook geen tarwegras wanneer u er allergisch op reageert.

Mag ik tarwegras gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding?

Gebruik tijdens een zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft geen tarwegras of tarwegras sap. Het is namelijk niet voldoende onderzocht of dit veilig kan.

Waar kan ik tarwegras kopen?

Tarwegras poeder of supplementen online bestellen? Dat kan gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de supplementen, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost tarwegras poeder?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van tarwegras poeder. Ook ziet u hier wanneer er tarwegras poeder in de aanbieding is.

Bekijk ook eens:

Een van de andere superfoofds, waaronder: