DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zovirax

Een koortslip is een virus infectie. Daarom is het belangrijk dat u voor de behandeling een middel tegen virussen gebruikt, zoals de producten van Zovirax. Zovirax heeft een koortslipcrème ontwikkeld, die de actieve stof Aciclovir bevat. Zovirax bestrijdt het virus en hierdoor wordt de kans op besmetting verminderd. Zovirax laat je weer lachen!Lees meer

Wat is Zovirax?

Zovirax is een crème voor een effectieve behandeling van een koortslip. Zovirax heeft een koortslipcrème ontwikkeld, die een virusremmende stof bevat. Dit middel bestrijdt het koortslipvirus tot in de kern van het probleem. Zovirax laat u weer lachen.

Zovirax is een gladde witte crème die kleurloos opdroogt op de huid. Het is verkrijgbaar in een tube of een handig pompje. De Zovirax crème is geurloos.

Wat is en koortslip?

Een koortslip is een infectie van de huid die meestal begint als een klein blaasje op of rond de lippen. Na verloop van tijd wordt dit blaasje een korstje. Een koortslip wordt veroorzaak door een virus. Het herpesvirus om precies te zijn. Zovirax helpt u herstellen van een koortslip.

Wat is de oorzaak van een koortslip?

Het herpesvirus, dat een koortslip veroorzaakt is erg besmettelijk. Het virus zit in het vocht van de blaasjes. U kunt het virus oplopen door een kus van iemand die besmettelijk is op dat moment. Of door uit het glas te drinken van iemand met een koortslip. Maar bijvoorbeeld ook via voorwerpen als bestek, een tandenborstel, of via een met het herpesvirus besmette lippenstift.

Als u het virus eenmaal heeft, komt u er niet meer van af. Het blijft uw hele leven in de zenuwcellen van de huid aanwezig. Het is dan niet actief, maar kan wel opnieuw worden geactiveerd. Bijvoorbeeld wanneer u koorts heeft of een verminderde afweer kan dan opnieuw een koortslip ontstaan. Maar bijvoorbeeld ook onder invloed van zonlicht. Daarnaast kan ook de menstruatie van invloed zijn op het opnieuw actief worden van het virus.

Wat zijn de symptomen van een koortslip?

Het behandelen van een koortslip met Zovirax doet u vanaf de eerste symptomen. Maar wat zijn die symptomen? Waaraan merkt u dat u een koortslip krijgt? Een koortslip begint vaak met enkel nog maar een tintelend of brandend gevoel op de plek waar het blaasje gaat komen. Mensen die vaker een koortslip hebben doorgemaakt herkennen dit gevoel vaak al en weten wat er op komst is. Vervolgens ontstaan er kleine met vocht gevulde blaasjes. Vooral in deze fase kan een koortslip heel besmettelijk zijn. Na een dag of twee drogen de blaasjes in. Dan ontstaan er korstjes op, die na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Als u een korstje heeft, bent u iets minder besmettelijk dan met de blaasjes.

Is een koortslip gevaarlijk?

Een koortslip is meestal niet gevaarlijk. En het gaat vanzelf weer over, meestal binnen 10 dagen. Een koortslip kan wel gevaarlijk zijn voor pasgeboren baby’s. Daarom is het heel belangrijk dat u uit de buurt blijft van baby’s, op het moment dat u een koortslip heeft of voelt opkomen.

Raak met uw handen de koortslip niet aan en let er goed op dat u niet in uw ogen wrijft. Want als u het virus in de ogen brengt, kunt u een oogontsteking krijgen die schadelijk is voor de ogen.

Wat doet Zovirax en hoe werkt Zovirax het precies?

Zovirax bevat de werkzame stof aciclovir. Dit middel trekt in de huid, waar het de koortslip en het virus dat de koortslip veroorzaakt bestrijdt. Zovirax is verkrijgbaar in een tube: Zovirax Koortslip Crème Tube. Of in een handig pompje: Zovirax

Koortslip Crème Pomp.

Zovirax Duo

Zovirax Duo Koortslip Crème bevat naast aciclovir ook nog een ontstekingsremmer, namelijk hydrocortison. Dit product heeft hierdoor een dubbele werking. Het remt niet alleen het virus, maar het gaat ook ontsteking van de huid tegen. Hierdoor verkort het de hersteltijd. Wanneer het bij de allereerste symptomen wordt gebruikt, kan het de kans op de ontwikkeling van een koortslip verminderen.

Wanneer kan ik Zovirax gebruiken?

Gebruik Zovirax vanaf het moment dat u herkent dat er een koortslip op komst is. Smeer het op de tintelende plek.

Hoe gebruik ik Zovirax en hoe vaak mag ik smeren?

Gebruik Zovirax vijf keer per dag, om de vier uur ongeveer. Was uw handen voor én na gebruik. Smeer het hele aangedane plekje op de huid in, zodat het helemaal goed bedekt is met de crème.

Hoe lang mag ik Zovirax gebruiken?

Gebruik Zovirax bij een koortslip 4 dagen achter elkaar. U mag het ook smeren totdat de koortslip over is, maar maximaal 10 dagen. Als de koortslip daarna nog niet over is, neem dan contact op met de huisarts.

Vanaf welke leeftijd is Zovirax geschikt?

Zovirax is zowel voor volwassenen als kinderen met een koortslip geschikt. De crème wordt goed verdragen.

Waarschuwing

Als u Zovirax wilt gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding, overleg dan eerst met uw arts of apotheker of dit mag.

Kan ik make-up gebruiken in combinatie met Zovirax?

Ja, u mag gewoon make-up gebruiken nadat u Zovirax heeft aangebracht. Wacht wel even met aanbrengen van de make-up tot de Zovirax droog is. En gebruik tijdelijk een ander kwastje of sponsje om de make-up aan te brengen. Anders verspreidt u het virus naar uw make-up kwasten.

Waar is Zovirax te koop?

Zovirax direct online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over Zovirax, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.

Wat kost Zovirax?

Bovenaan deze pagina ziet u de prijs van de verschillende Zovirax producten. Hier kunt u ook zien of Zovirax momenteel in de aanbieding is.