DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Zoutlamp

Wat is een zoutlamp en waar gebruikt u hem voor? Hoe kan een zoutlamp de lucht zuiveren en welke zoutlamp is geschikt voor uw huis of kantoor?Lees meer
 • Esspo Himalayazout Theelicht 3ST

  Esspo Himalayazout Theelicht | 3ST

  Voorraad: > 50
  9,95
 • Esspo Himalayazout Theelicht Houder 800GR

  Esspo Himalayazout Theelicht Houder | 800GR

  Voorraad: > 50
  3,99
 • Esspo Himalayazout Lamp 7-10kg 1ST
  Gratis verzending

  Esspo Himalayazout Lamp 7-10kg | 1ST

  Voorraad: > 50
  29,95
 • Esspo Himalayazout Lamp 2.5-3.5kg 1ST

  Esspo Himalayazout Lamp 2.5-3.5kg | 1ST

  Voorraad: > 50
  17,95
 • Esspo Himalayazout Lamp 10-12kg 1ST
  Gratis verzending

  Esspo Himalayazout Lamp 10-12kg | 1ST

  Voorraad: > 50
  35,95
 • Esspo Himalayazout Lamp 4-7kg 1ST
  Gratis verzending

  Esspo Himalayazout Lamp 4-7kg | 1ST

  Voorraad: 11
  21,95
 • Esspo Himalayazout Lamp Planeet 2.5 kg 1ST
  Gratis verzending

  Esspo Himalayazout Lamp Planeet 2.5 kg | 1ST

  Voorraad: 18
  29,95

Wat is een zoutlamp?

Een zoutlamp is een lamp met een blok zout eromheen. De meeste zoutlampen zijn gemaakt van klompen zout uit de Himalaya. Er zijn ook andere zoutlampen te koop, maar deze zijn niet van écht Himalayazout.

Himalayazout bevat naast NaCl (keukenzout) ook onder andere zink, magnesium en kalium. Dit zorgt voor de kleur van de zoutlamp. Zoutlampen hebben namelijk vaak een roze tot oranje, soms donker oranje kleur. Andere zoutlampen, die niet van Himalayazout zijn gemaakt, zijn vaak wit van kleur. De klompen zout uit het Himalayagebergte komen uit de Punjab regio in Pakistan. Dat ligt aan de westelijke kant van het gebergte.

Wat doet een zoutlamp en waar is het goed voor?

Waarom zou u een zoutlamp aanschaffen? Hij is natuurlijk ook leuk als decoratie omdat hij een mooie kleur heeft en sfeervol ontspannend licht afgeeft. Maar wat doet een zoutlamp eigenlijk? Waarom kan hij ook nog nuttig zijn? 

Hoe werkt een zoutlamp?

Een zoutlamp kunt u gebruiken voor het zuiveren van de lucht. Doordat het zout in de lamp negatieve ionen verspreidt als gevolg van de warmte van de lamp, kan deze de lucht zuiveren. Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes die een positieve of een negatieve lading kunnen hebben. De negatieve ionen uit de zoutlamp neutraliseren positieve ionen die door de lucht zweven. Denk hierbij aan pollen in de lucht, of ronddwarrelend stof. De zoutlamp zorgt ervoor dat de stof neerslaat. Negatieve ionen vinden we in de natuur ook veel, bijvoorbeeld bij watervallen of aan het strand. Ook bij onweer komen ze vrij.

Welke typen zoutlampen zijn er?

Er zijn verschillende typen zoutlampen die gemaakt zijn van Himalayazout. De Esspo Himalayazout Lamp is in verschillende formaten verkrijgbaar. Er zijn grote zoutlampen, geschikt voor het zuiveren van grote ruimtes en er zijn kleine zoutlampen voor kleinere ruimtes en alles ertussenin.

De Esspo Himalayazout Lamp is verkrijgbaar in onderstaande varianten:

De Esspo zoutlampen werken op stroom.

Zoutlamp in prachtige bolvorm

De Esspo Himalayazout Lamp Planeet is een mooie bolvormige zoutlamp van ongeveer 12,5 centimeter dik (iedere lamp is een natuurproduct, dus de grootte kan iets afwijken). Hij weegt zo’n 2,5 kilogram en is daarom geschikt voor het zuiveren van een ruimte van 12 – 20 m³.

Zoutlampen met kaars

Niet alle zoutlampen bevatten een lamp. Er zijn ook zoutlampen te koop met daarin een ruimte voor een waxinelichtje. Het Esspo Himalayazout Theelicht weegt 800 gram en kan een ruimte van 3,2 m³ zuiveren.

Hoe kunt u een zoutlamp gebruiken?

 • Waar plaatst u de zoutlamp?
  Plaats de zoutlamp in een ruimte waar u de lucht wilt zuiveren. Zoutlampen kunnen overal worden gebruikt, van kantoor tot woonkamer en van keuken tot slaapkamer. Sommige mensen gebruiken hem als nachtlampje om de lucht in de slaapkamer schoon te houden.
 • Wat als de zoutlamp nat wordt?
  Een zoutlamp kan vocht aantrekken uit de lucht. Hierdoor kan de zoutlamp nat aanvoelen of zelfs lekken. Het vocht wat eraf komt is ook nog eens behoorlijk zout. Hierdoor kunt u kringen krijgen op het oppervlak waarop u de lamp geplaatst heeft. Zet de lamp dus niet op een houten oppervlak of plaats hem op een onderzetter om kringen in uw meubel of plank te voorkomen.
 • De zoutlamp wordt snel stoffig
  De negatieve ionen die hun werk doen bij het verwarmen van de zoutlamp trekken veel stof aan. Daarom ontstaat er snel een laagje stof over de zoutlamp. Of er rond omheen. Dit kunt u met een stofdoek en stofzuiger opruimen.
 • Hoe kunt u een zoutlamp schoonmaken?
  Zorg ervoor dat de lamp helemaal is afgekoeld voordat u een zoutlamp schoonmaakt of verplaatst. Neem een licht vochtige doek en dep de zoutlamp schoon. Wrijf niet over de zoutlamp.

Waar kunt u een zoutlamp kopen?

Bij DeOnlineDrogist.nl koopt u eenvoudig en snel uw zoutlamp online. Bovenaan deze pagina vindt u alle verschillende soorten die u gemakkelijk online kunt bestellen. Hier kunt u ook precies zijn wat een zoutlamp kost.