9490.163 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Vrijer ademen bij pollen

1

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen in de lucht. Bomen en grassen bevruchten andere bomen en planten door middel van stuifmeel dat wordt getransporteerd via de lucht. Als stuifmeel door de lucht zweeft, komt het in contact met de slijmvliezen van uw ogen, neus, mond of longen. Mensen met hooikoorts maken een antistof aan genaamd Histamine. Dit antistofje, zorgt dan voor de welbekende allergische reacties om het stuifmeel af te weren. 

Symptomen hooikoorts

Een persoon die hooikoorts heeft, is overgevoelig voor pollen en heeft een seizoensgebonden allergie. Afhankelijk van welke pollen er door de lucht vliegen, ontstaat er een allergische reactie. Als pollen in contact komen met de slijmvliezen van een persoon met hooikoorts, wordt er histamine aangemaakt. De Histamine zorgt voor de allergische reacties die hooikoorts kenmerken om stuifmeel af te stoten. Zoals een loopneus, verstopte neus, niesbuien, kriebelhoest, jeukende, branderige en tranende ogen, gezwollen rode ogen, keelpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Heeft u last van tranende of brandende ogen?

Tips bij hooikoorts

De meeste mensen halen pas hooikoorts middelen in huis als de pollen door de lucht zweven. Voorkomen is beter dan genezen, bestel uw hooikoorts middelen daarom vooral vóórdat de pollen door de lucht zweven, dan is hooikoorts beter te verlichten. Daarnaast is het verstandig om binnen te blijven als het mooi en droog weer is, heeft het net geregend? Gaat u dan vooral wel naar buiten: het meeste stuifmeel is dan weggespoeld uit de lucht. Ook de ochtend is een goed moment om van de buitenlucht te genieten, de concentratie stuifmeel is dan lager.

Hooikoorts op natuurlijke wijze verminderen

De Pollinosan producten van A.Vogel verlichten hooikoorts klachten op een natuurlijke manier. Bij droge en jeukende ogen verzacht en verkoelt de kamille in de Pollinosan oogdruppels en legt de hyaluron een beschermlaagje over uw oog, om te beschermen tegen pollen. De Pollinosan Neusspray bevat een mix van heilzame planten en geeft verlichting als u last heeft van een prikkende neus en tranende ogen.

Medicijnen bij hooikoorts

Bent u niet voorbereid op een hoge concentratie pollen en ervaart u ineens sterke hooikoortsklachten, dan gebruikt u het beste een middel dat direct verlicht. Reactine* is een antiallergisch geneesmiddel dat de actieve stof cetirizine bevat en vrijwel directe verlichting biedt bij neus- en oogklachten. Ook Prevalin Cetrizine* is te gebruiken bij ontsteking van het neusslijmvlies. Prevalin Allerstop* geeft verlichting bij hooikoortsklachten en heeft een werking van 24 uur.

*Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik hooikoorts bestrijden?

Heeft u last van hooikoorts dan kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Uw huisarts kan het beste adviseren in wat u kunt gebruiken om de allergische reacties te verlichten. Natuurlijke hooikoortshulpmiddelen en medische hulpmiddelen zijn ook zonder recept verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl. Vraag onze gediplomeerde drogisten om advies! Daarnaast kunt u natuurlijk ook onze tips over hooikoorts uitproberen. 

Kan ik hooikoorts medicijnen gebruiken als ik zwanger ben?

U bent zwanger! Hoera! Hooikoorts kan ook nog steeds voorkomen als u zwanger bent, in sommige gevallen wordt het juist erger. Het beste raadpleegt u uw huisarts voor het gebruik van medicijnen bij zwangerschap. Tijdens uw zwangerschap kunt u een voorkeur hebben voor natuurlijke hooikoorts hulpmiddelen die u langdurig zonder bijwerkingen kunt gebruiken. 

Hoe kan ik hooikoorts herkennen?

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen in de lucht. Bomen en grassen bevruchten andere bomen en planten door middel van stuifmeel dat wordt getransporteerd via de lucht. Als stuifmeel door de lucht zweeft, komt het in contact met de slijmvliezen van uw ogen, neus, mond of longen. De meeste mensen hebben hier geen last van, heeft u hooikoorts? Dan maakt uw lichaam Histamine aan als de pollen in aanraking komen met uw slijmvliezen. Dit zorgt voor een afweerreactie van uw lichaam wat resulteert in niezen, rode droge of tranende ogen, een loopneus of juist een vastzittende neus. Twijfelt u nog steeds? Test uzelf eens door middel van de pollen allergietest.

Kan ik hooikoorts medicijnen kopen zonder recept?

BijDeOnlineDrogist.nl kunt u een breed assortiment vinden aan hooikoorts hulpmiddelen en medische hulpmiddelen die u kunt bestellen zonder recept van de huisarts. Dit zijn medicijnen die onder de UAD - geneesmiddelen vallen. UAD staat voor Uitsluitend Apotheek Drogist. Heeft u advies nodig? Neem contact op met 1 van onze gediplomeerde drogisten.