DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 90CP
Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 90CP

Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 90CP

88,38
 • Merk: Vitafarma
 • Inhoud: 90CP
 • EAN: 8717591940012
 • Dit product wordt gratis bezorgd in Nederland!
 • Op voorraad:  14  stuks beschikbaar
 • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

De Super Anti-oxidant

Algemeen
Pycnogenol is een voedingssupplement met sterke antioxidant eigenschappen, afkomstig uit de boomschors van de Franse maritieme pijnboom. Het biedt bescherming tegen oxidatieve stress en draagt bij aan een evenwicht tussen vrije radicalen en antioxidanten in het lichaam. Hierdoor heeft het een ondersteunende werking op het immuunsysteem en kan het helpen bij het ouder worden en in situaties waar oxidatieve stress een rol speelt. Daarnaast heeft Pycnogenol een positief effect op het bloedvatensysteem en kan het vermoeide benen en koude handen en voeten verlichten.

Pycnogenol 100 Capsules 90st:
 • Sterke antioxidant met beschermende werking tegen oxidatieve stress
 • Ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan een evenwicht tussen vrije radicalen en antioxidanten
 • Positief effect op het bloedvatensysteem en verlicht vermoeide benen en koude handen en voeten
 • Bevat 100 mg Pycnogenol per capsule
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Hoe te gebruiken?
1. Neem 1 keer per dag 1 capsule tijdens of na de maaltijd in.
2. Voor extra antioxidant ondersteuning en ondersteuning van het immuunsysteem kunnen tot 2 capsules per dag worden ingenomen.
3. De capsule mag verwijderd worden voor gebruik.
4. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Het is niet bewezen dat Pycnogenol veilig is tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding of voor kinderen jonger dan 6 jaar. Het kan ook een wisselwerking hebben met bloeddruk- en diabetesmedicijnen, NSAID's en sommige geneesmiddelen tegen kanker.

Ingrediënten

Samenstelling per vegacap

100 mg Pycnogenol® (gestandaardiseerd extract van de Franse maritieme pijnboom).

Ingrediëntendeclaratie
Pycnogenol (boomschors extract van de Franse maritieme pijnboom), colloïdaal silicium anhydride, microcristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

Allergenen informatie
Bevat geen: MELK, caseïne, VIS, SCHAALDIEREN, PINDA'S, NOTEN, TARWE, GLUTEN, SOJA, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen.

Waarschuwingen

Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.

De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Vragen & Antwoorden
Waar komt dit product vandaan?

De bron van Pycnogenol is een uitgestrekt bosgebied aan de zuidwestkust van Frankrijk. Bij de beroemde Bordeaux regio. Dat bos is een plantage van de "Pinus Maritima" een pijnboomsoort die uitsluitend in dit gebied voorkomt. Deze pijnbomen in Les Landes de Gascogne zijn niet onderhevig aan seizoensinvloeden zoals de meeste andere gewassen. Bovendien gebruikt men geen pesticiden of herbiciden tijdens de teelt. Alleen van een boom van minstens 30 jaar oud kan geoogst worden.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn radioactief geladen zuurstofmoleculen. Zij ontstaan als gevolg van de chemische processen in ons lichaam en zijn in feite een normaal bijproduct van oxidatie (‘roest’). In kleine hoeveelheden zijn ze nuttig: ze dragen bij aan de aanmaak van prostaglandines. Wanneer er echter te grote aantallen vrije radicalen in het lichaam voorkomen, kunnen deze de fysiologische processen beïnvloeden. Hoe gezond we ook leven, iedere dag krijgen we wel ongewenste chemische troep naar binnen: sigarettenrook, bestrijdingsmiddelen, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, smog. Ook stresssituaties, ultraviolette straling (zonlicht), slechte eetgewoonten en onvolwaardige voeding verhogen de productie van vrije radicalen

Vrije radicalen kunnen in ons lichaam ontstaan o.a. onder invloed van straling (zon, röntgenstraling), maar ook ten gevolge van residuen van bestrijdingsmiddelen en kunstmest die we via het voedsel binnen krijgen, stress en de alom aanwezige luchtverontreiniging.

De invloed van Pycnogenol is tweeledig: Aan de ene kant zet het de lichaamscellen aan tot het verdubbelen van het antioxidatieve vermogen en aan de andere kant vangt het de vrije radicalen weg en neutraliseert ze. Dat het gebruik van Pycnogenol twee merkbare gevolgen heeft maakt Pycnogenol zo bijzonder.

Wat doet dit product voor hart en bloedvaten?

Pycnogenol heeft een positieve werking wat betreft anti-klontering, verlaging van de bloeddruk, verbetering van de bloedsomloop en het verlagen van het cholesterol. Hierbij is van groot belang dat het "slechte" cholesterol LDL verlaagd wordt en het "goede" cholesterol HDL verhoogd wordt.

Werkt dit product ook specifiek voor vrouwen?

Vrouwen worden net als mannen blootgesteld aan stress. Daarom is bescherming van de bloedvaten tegen bloedklontering en samentrekking ook van belang voor vrouwen teneinde de risico's op een hartinfarct of herseninfarct te beperken.
Veel vrouwen hebben last van problemen die te wijten zijn aan een slechte bloedsomloop of doorbloeding: opgezwollen onderbenen, koude handen en het snel oplopen van blauwe plekken zijn hier voorbeelden van. De eigenschappen van Pycnogenol - het verbeteren van de micro circulatie en het dichten van haarvaatjes zodat ze niet meer lekken - zijn hierbij van belang.
Daarnaast heeft Pycnogenol100 een positieve invloed op de huid.

Ook helpt Pycnogenol100 bij ongemakken voorafgaand aan (PMS) en tijdens de menstruatie. Het is overigens aan te bevelen met inname van Pycnogenol100 ruim vóór de menstruatie periode te beginnen.

Wat is het effect van dit product op mijn huid?

Je huid staat (veelal ongewild) bloot aan talloze schadelijke invloeden zoals vervuilde lucht, verkeerd eten, roken, zonlicht, straling van de zonnebank enzovoort. Allemaal invloeden die de conditie van de huid van binnenuit beïnvloeden. En die zorgen voor de vorming van vrije radicalen.

Vrije radicalen tasten onder meer het collageen en elastin aan en die zorgen er nu juist voor dat je huid jong en soepel blijft. Pycnogenol zorgt ervoor dat de vrije radicalen - door de krachtige anti-oxidant werking - geen kans meer krijgen. Maar dat niet alleen: Pycnogenol100 bindt en beschermt collageen, de proteïne die de huid stevig en zacht houdt. Enzymen en vrije radicalen kunnen het collageen en het elastin niet langer aantasten waardoor dit proces, verantwoordelijk voor het ontstaan van rimpels, afgeremd wordt.

Bovendien zorgt Pycnogenol voor een betere doorbloeding van de kleine bloedvaatjes in de huid waardoor de zuurstofvoorziening verbeterd wordt, de huid beter gevoed wordt en de giftige stoffen effectief afgevoerd worden.
En, niet onbelangrijk, Pycnogenol zorgt ervoor dat zogenaamde over-pigmentatie vermindert.

Is dit product geschikt voor mensen met een stressvolle baan?

Stress betekent dat adrenaline door de aderen gaat: in de file, door een vervelend telefoontje, doordat je teveel rookt als je een roker bent.
Pycnogenol100 gaat de verhoging van de bloeddruk, veroorzaakt door stress, tegen en het helpt het klonteren van het bloed tegen te gaan, veroorzaakt door stress en roken.

Zakenmensen werken veelal in een zittende houding en moeten vaak reizen. Pycnogenol100 helpt tegen opgezwollen voeten, verminderde bloedcirculatie en het zgn. Economy Class Syndrome, veroorzaakt door de immobiele levensstijl. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Pycnogenol100 de cognitieve fuctie verbetert

Wat is de allergie informatie van dit product?

Pycnogenol100 is 100% plantaardig waardoor het uitstekend geschikt is voor vegetariërs, bevat geen suiker, gluten of pindaresiduen.

Is dit product geschikt voor rokers?

Voor rokers die niet kunnen stoppen met roken biedt Pycnogenol bescherming tegen cardiovasculaire risico’s door het voorkómen van het klonteren van bloedplaatjes, veroorzaakt door roken. Verder gaat Pycnogenol het samentrekken van bloedvaten door de werking van nicotine tegen. Beide effecten samen helpen het risico van dichtgeslibte aderen te voorkómen, de belangrijkste oorzaak van hartinfarct en beroerte.

Zijn er bijwerkingen?

Pycnogenol is al meer dan 30 jaar verkrijgbaar en wordt door honderdduizenden personen gebruikt. Er zijn nooit echte bijwerkingen geconstateerd want het wordt goed verdragen. Toch is het aan te bevelen Pycnogenol100 tijdens of na de maaltijd in te nemen aangezien de wat bittere smaak soms wat geringe last van de maag veroorzaakt.

Is dit product een vervanger voor vitamines?

Nee. Pycnogenol is geen vitamine maar een krachtige anti-oxidant. Als anti-oxidant is het zo'n 100 x krachtiger dan vitamine C en E.

Maar vitamines zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als Pycnogenol. Pycnogenol zorgt niet alleen voor het opruimen van vrije radicalen maar zorgt er ook voor dat de vitamines beter hun werking kunnen doen. Zo versterkt het de anti-oxidatie werking van vitamine C en E en van het co-enzym Q10. Maar wellicht nog belangrijker, is dat het de vitamines C en E spaart en als het ware recycled.

Neem daarom Pycnogenol100 samen met uw vitamines in en voel het verschil.

Is dit product geschikt voor gebruik door vrouwen en kleine kinderen?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend om u te adviseren over het gebruik van Pycnogenol Tijdens de zwangerschap. Als voorzorgsmaatregel adviseren we Pycnogenol niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap te gebruiken.

Bent u in verwachting, stel dan uw arts ervan op de hoogte dat u Pycnogenol gebruikt. Hetzelfde geldt voor het geven van borstvoeding.

Aangezien er geen ervaring is met kleine kinderen adviseren we Pycnogenol®niet aan kinderen jonger dan 6 jaar te geven.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

 • Gratis verzending Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 210mg & EPA 70mg Capsules 120VCP

  Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA... | 120VCP

  29,95
 • Gratis verzending AOV 606 Acetyl-L-Carnitine Vegacaps 90VCP

  AOV 606 Acetyl-L-Carnitine Vega... | 90VCP

  -25%
  52,46
  69,95
 • Gratis verzending Eucerin Hyaluron Filler Elasticity 3D Serum 30ML

  Eucerin Hyaluron Filler Elasticity ... | 30ML

  -20%
  35,99
  44,99
 • Gratis verzending Orthica Magnesium-400 Tabletten 120TB

  Orthica Magnesium-400 Tabletten | 120TB

  -30%
  23,77
  33,95
 • Gratis verzending Proviform Biotine 2500mcg Vegicaps 100VCP

  Proviform Biotine 2500mcg Vegicaps | 100VCP

  22,95