DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 30CP
Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 30CP

Vitafarma Pycnogenol 100 Capsules 30CP

30,80
  • Merk: Vitafarma
  • Inhoud: 30CP
  • EAN: 8717591940005
  • Dit product wordt gratis bezorgd in Nederland!
  • Op voorraad:  26  stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

De Super Anti-oxidant

Algemeen
Pycnogenol ®100 is een 100% natuurlijke super anti-oxidant die u beschermt tegen de nadelige gevolgen van vrije radicalen. Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan zogenaamde vrije radicalen. Hoe gezond we ook leven, iedere dag staat ons lichaam bloot aan invloeden van buitenaf: sigarettenrook, bestrijdingsmiddelen, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, smog. Maar ook stresssituaties, ultraviolette straling (zonlicht), slechte eetgewoonten en onvolwaardige voeding verhogen de productie van vrije radicalen. En Pycnogenol gaat deze vrije radicalen te lijf.

Hoe werkt het?
Werking
Pycnogenol ®100 heeft ook zo'n belangrijk ANTI-AGING effect: doordat de vrije radicalen effectief aangepakt, beschermt het bij verouderingsverschijnselen. Dat ziet u al snel als u Pycnogenol®100 gebruikt want uw huid gaat er beter (strakker, soepeler, minder rimpelvorming) van uit zien. Kortom, de slogan "Look, Live and Feel Better" is zeer toepasbaar op Pycnogenol ®100. Maar Pycnogenol ®100 doet nog veel meer voor uw gezondheid dan alleen het vangen van vrije radicalen. Pycnogenol ®100 bevordert ondermeer ook de doorbloeding en de vruchtbaarheid, helpt bij de irritaties voor en tijdens de menstruatie, bij duursport en ondersteunt de cognitieve functies bij kinderen en ouderen.

Gebruiksadvies
U doet er goed aan dagelijks 1 capsule Pycnogenol®100 met wat water in te nemen, bij voorkeur op een vast tijdstip tijdens of na de maaltijd. Er zijn onvoldoende gegevens bekend om u te adviseren over het gebruik van Pycnogenol® tijdens de zwangerschap. Bent u in verwachting, stel dan uw arts ervan op de hoogte dat u Pycnogenol® gebruikt. Hetzelfde geldt voor het geven van borstvoeding. Pycnogenol ® 100 wordt ook gebruikt als hulp bij vermoeide benen en voeten, bijvoorbeeld wanneer men lang in dezelfde houding heeft gezeten in vliegtuig of auto wordt geadviseerd om Pycnogenol®100 als volgt te gebruiken: 2 dagen voor de reis 1 capsule per dag, tijdens de reis 2 capsules en gedurende 2 dagen na aankomst 1 capsule per dag. In totaal 6 capsules gedurende 5 dagen.

Ingrediënten

Samenstelling per vegacap
100 mg Pycnogenol® (gestandaardiseerd extract van de Franse maritieme pijnboom).

Overige ingrediënten
microcristallijne cellulose(vulmiddel), silicium anhydride, magnesiumstearaat (anti-klontering).

Vragen & Antwoorden
Waar komt dit product vandaan?

De bron van Pycnogenol is een uitgestrekt bosgebied aan de zuidwestkust van Frankrijk. Bij de beroemde Bordeaux regio. Dat bos is een plantage van de "Pinus Maritima" een pijnboomsoort die uitsluitend in dit gebied voorkomt. Deze pijnbomen in Les Landes de Gascogne zijn niet onderhevig aan seizoensinvloeden zoals de meeste andere gewassen. Bovendien gebruikt men geen pesticiden of herbiciden tijdens de teelt. Alleen van een boom van minstens 30 jaar oud kan geoogst worden.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn radioactief geladen zuurstofmoleculen. Zij ontstaan als gevolg van de chemische processen in ons lichaam en zijn in feite een normaal bijproduct van oxidatie (‘roest’). In kleine hoeveelheden zijn ze nuttig: ze dragen bij aan de aanmaak van prostaglandines. Wanneer er echter te grote aantallen vrije radicalen in het lichaam voorkomen, kunnen deze de fysiologische processen beïnvloeden. Hoe gezond we ook leven, iedere dag krijgen we wel ongewenste chemische troep naar binnen: sigarettenrook, bestrijdingsmiddelen, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, smog. Ook stresssituaties, ultraviolette straling (zonlicht), slechte eetgewoonten en onvolwaardige voeding verhogen de productie van vrije radicalen

Vrije radicalen kunnen in ons lichaam ontstaan o.a. onder invloed van straling (zon, röntgenstraling), maar ook ten gevolge van residuen van bestrijdingsmiddelen en kunstmest die we via het voedsel binnen krijgen, stress en de alom aanwezige luchtverontreiniging.

De invloed van Pycnogenol is tweeledig: Aan de ene kant zet het de lichaamscellen aan tot het verdubbelen van het antioxidatieve vermogen en aan de andere kant vangt het de vrije radicalen weg en neutraliseert ze. Dat het gebruik van Pycnogenol twee merkbare gevolgen heeft maakt Pycnogenol zo bijzonder.

Wat doet dit product voor hart en bloedvaten?

Pycnogenol heeft een positieve werking wat betreft anti-klontering, verlaging van de bloeddruk, verbetering van de bloedsomloop en het verlagen van het cholesterol. Hierbij is van groot belang dat het "slechte" cholesterol LDL verlaagd wordt en het "goede" cholesterol HDL verhoogd wordt.

Werkt dit product ook specifiek voor vrouwen?

Vrouwen worden net als mannen blootgesteld aan stress. Daarom is bescherming van de bloedvaten tegen bloedklontering en samentrekking ook van belang voor vrouwen teneinde de risico's op een hartinfarct of herseninfarct te beperken.
Veel vrouwen hebben last van problemen die te wijten zijn aan een slechte bloedsomloop of doorbloeding: opgezwollen onderbenen, koude handen en het snel oplopen van blauwe plekken zijn hier voorbeelden van. De eigenschappen van Pycnogenol - het verbeteren van de micro circulatie en het dichten van haarvaatjes zodat ze niet meer lekken - zijn hierbij van belang.
Daarnaast heeft Pycnogenol100 een positieve invloed op de huid.

Ook helpt Pycnogenol100 bij ongemakken voorafgaand aan (PMS) en tijdens de menstruatie. Het is overigens aan te bevelen met inname van Pycnogenol100 ruim vóór de menstruatie periode te beginnen.

Wat is het effect van dit product op mijn huid?

Je huid staat (veelal ongewild) bloot aan talloze schadelijke invloeden zoals vervuilde lucht, verkeerd eten, roken, zonlicht, straling van de zonnebank enzovoort. Allemaal invloeden die de conditie van de huid van binnenuit beïnvloeden. En die zorgen voor de vorming van vrije radicalen.

Vrije radicalen tasten onder meer het collageen en elastin aan en die zorgen er nu juist voor dat je huid jong en soepel blijft. Pycnogenol zorgt ervoor dat de vrije radicalen - door de krachtige anti-oxidant werking - geen kans meer krijgen. Maar dat niet alleen: Pycnogenol100 bindt en beschermt collageen, de proteïne die de huid stevig en zacht houdt. Enzymen en vrije radicalen kunnen het collageen en het elastin niet langer aantasten waardoor dit proces, verantwoordelijk voor het ontstaan van rimpels, afgeremd wordt.

Bovendien zorgt Pycnogenol voor een betere doorbloeding van de kleine bloedvaatjes in de huid waardoor de zuurstofvoorziening verbeterd wordt, de huid beter gevoed wordt en de giftige stoffen effectief afgevoerd worden.
En, niet onbelangrijk, Pycnogenol zorgt ervoor dat zogenaamde over-pigmentatie vermindert.

Is dit product geschikt voor mensen met een stressvolle baan?

Stress betekent dat adrenaline door de aderen gaat: in de file, door een vervelend telefoontje, doordat je teveel rookt als je een roker bent.
Pycnogenol100 gaat de verhoging van de bloeddruk, veroorzaakt door stress, tegen en het helpt het klonteren van het bloed tegen te gaan, veroorzaakt door stress en roken.

Zakenmensen werken veelal in een zittende houding en moeten vaak reizen. Pycnogenol100 helpt tegen opgezwollen voeten, verminderde bloedcirculatie en het zgn. Economy Class Syndrome, veroorzaakt door de immobiele levensstijl. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Pycnogenol100 de cognitieve fuctie verbetert

Is dit product geschikt voor diabetici?

Diabetes produceert oxidatieve stress en tast de bloedvaten aan. Daarom past Pycnogenol100 zo goed in een diabetes dieet, want door de beschermende werking van Pycnogenol100 voor de aderen en haarvaatjes helpt het de bloedvaten bij diabetes in goede conditie te houden.

Daarnaast is het van belang de bloeddruk te normaliseren, bloedplaatjes klontering tegen te gaan en het cholesterol te verlagen. Ook daarbij helpt Pycnogenol100
Uiteraard is een strikte normalisering van bloed-glucose de beste manier om deze schade te helpen voorkómen.

Vaak is retinopathie een gevolg van diabetes: de kleine haarvaatjes die het netvlies van het oog van voeding voorzien, lekken bloed op het netvlies waardoor verminderd gezichtsvermogen optreedt. Onder invloed van Pycnogenol100 kunnen deze micro bloedingen in het netvlies gestopt worden en wordt het gezichtsvermogen verbeterd

Wat is de allergie informatie van dit product?

Pycnogenol100 is 100% plantaardig waardoor het uitstekend geschikt is voor vegetariërs, bevat geen suiker, gluten of pindaresiduen.

Is dit product geschikt voor rokers?

Voor rokers die niet kunnen stoppen met roken biedt Pycnogenol bescherming tegen cardiovasculaire risico’s door het voorkómen van het klonteren van bloedplaatjes, veroorzaakt door roken. Verder gaat Pycnogenol het samentrekken van bloedvaten door de werking van nicotine tegen. Beide effecten samen helpen het risico van dichtgeslibte aderen te voorkómen, de belangrijkste oorzaak van hartinfarct en beroerte.

Zijn er bijwerkingen?

Pycnogenol is al meer dan 30 jaar verkrijgbaar en wordt door honderdduizenden personen gebruikt. Er zijn nooit echte bijwerkingen geconstateerd want het wordt goed verdragen. Toch is het aan te bevelen Pycnogenol100 tijdens of na de maaltijd in te nemen aangezien de wat bittere smaak soms wat geringe last van de maag veroorzaakt.

Is dit product een vervanger voor vitamines?

Nee. Pycnogenol is geen vitamine maar een krachtige anti-oxidant. Als anti-oxidant is het zo'n 100 x krachtiger dan vitamine C en E.

Maar vitamines zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als Pycnogenol. Pycnogenol zorgt niet alleen voor het opruimen van vrije radicalen maar zorgt er ook voor dat de vitamines beter hun werking kunnen doen. Zo versterkt het de anti-oxidatie werking van vitamine C en E en van het co-enzym Q10. Maar wellicht nog belangrijker, is dat het de vitamines C en E spaart en als het ware recycled.

Neem daarom Pycnogenol100 samen met uw vitamines in en voel het verschil.

Is dit product geschikt voor gebruik door vrouwen en kleine kinderen?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend om u te adviseren over het gebruik van Pycnogenol Tijdens de zwangerschap. Als voorzorgsmaatregel adviseren we Pycnogenol niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap te gebruiken.

Bent u in verwachting, stel dan uw arts ervan op de hoogte dat u Pycnogenol gebruikt. Hetzelfde geldt voor het geven van borstvoeding.

Aangezien er geen ervaring is met kleine kinderen adviseren we Pycnogenol niet aan kinderen jonger dan 6 jaar te geven.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist