DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Healthypharm Acetylcysteïne 600mg Bruistabletten 30ST
Healthypharm Acetylcysteïne 600mg Bruistabletten 30ST

Healthypharm Acetylcysteïne 600mg Bruistabletten 30ST

11,49

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

 • Merk: Healthypharm
 • Inhoud: 30ST
 • EAN: 8714632070011
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

×

of

Productbeschrijving

Bij vastzittende hoest door taai slijm

Algemeen
Healthypharm Hoestbruistabletten HTP Acetylcysteïne 600mg is een geneesmiddel dat werkt op basis van HTP Acetylcysteïne. Het kan worden gebruikt bij vastzittende hoest door taai slijm en werkt door dit slijm af te breken zodat het gemakkelijker kan worden opgehoest.

Dosering
De gebruikelijke dosering is:
Volwassenen: 1 maal per dag 1 bruistablet

Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aanbevolen om de bruistablet ’s ochtends in te nemen.

Los de bruistablet op in een half glas water door te roeren met een plastic lepeltje. De oplossing meteen drinken.

Waarschuwingen
Niet gebruiken wanneer u allergisch bent voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Deze stoffen kunt u vinden in de bijsluiter onder rubriek 6. Kinderen onder 2 jaar mogen dit middel niet gebruiken. Bij gebruik van andere medicatie, los deze dan niet tegelijk op met de Healthypharm Hoestbruistabletten HTP Acetylcysteïne 600mg Tabletten. Gebruik dit product niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: acetylcysteïne. De hulpstoffen in dit middel zijn: citroenaroma, citroenzuur (E330), lactose, mannitol (E421), natriumcarbonaat (E500), trinatriumcitraatdihydraat, natriumcyclamaat (E952), natriumwaterstofcarbonaat (E500), saccharoïde natrium (E954).

Bijsluiter Waarschuwingen

Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast bewaren. De tablettencontainer zorgvuldig gesloten houden. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na “Niet te gebruiken na:” of “Exp.”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening van de tablettencontainer nog 18 maanden houdbaar. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wees extra voorzichtig met dit middel: - Wanneer u lijdt aan een aanvalsgewijs optredende benauwdheid door kramp van de spieren en zwelling van het slijmvlies van de luchtwegen, vaak gepaard gaande met hoesten en opgeven van slijm (astma bronchiale), kunt u last krijgen van een benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen (bronchospasme). Wanneer zich een dergelijke aanval voordoet, dient u de behandeling met Hoesttabletten HTP Acetylcysteïne 600 mg onmiddellijk te staken en een arts te raadplegen. - Wanneer u een maagzweer heeft of in het verleden heeft gehad, omdat Hoesttabletten HTP Acetylcysteïne 600 mg uw maagwand kan irriteren. In het bijzonder wanneer u andere middelen gebruikt waarvan bekend is dat zij de maagwand kunnen irriteren. - Er zijn zeer zeldzame gevallen gerapporteerd van ernstige overgevoeligheidsreacties met (hoge) koorts, rode vlekken op de huid, gewrichtspijnen en/of oogontsteking (Stevens-Johnson syndroom) of acute overgevoeligheidsreacties gepaard gaande met koorts en blaren op de huid of vervelling van de huid (Lyell syndroom) die in verband konden worden gebracht met gebruik van acetylcysteïne. In de meeste gevallen gebruikte men echter minstens één ander geneesmiddel dat waarschijnlijk de oorzaak voor deze reacties was. - Wanneer er zich nieuwe veranderingen aan de huid of slijmvliezen voordoen, dient u onmiddellijk een arts te raadplegen en dient u onmiddellijk met het gebruik van acetylcysteïne te stoppen. - Vooral aan het begin van de behandeling kan, doordat het vastzittende slijm vloeibaar wordt, dit in volume toenemen. Wanneer u niet in staat bent om dit vloeibare slijm effectief op te hoesten, dient u een arts te raadplegen zodat adequate maatregelen genomen kunnen worden om het slijm te verwijderen. - Middelen zoals Hoesttabletten HTP Acetylcysteïne 600 mg die het slijm oplossen (mucolytica) kunnen de luchtwegen van kinderen onder 2 jaar verstoppen vanwege de eigenschappen van de luchtwegen bij deze leeftijdsgroep. Hierdoor kan het vermogen om het slijm op te hoesten beperkt zijn. Daarom mag Hoesttabletten HTP Acetylcysteïne 600 mg niet door kinderen onder 2 jaar gebruikt worden. - Het kan voorkomen dat u bij openen van de verpakking een lichte zwavelgeur (de geur van rotte eieren) waarneemt. Dit is een eigenschap van de werkzame stof en normaal. Het wijst niet op een verandering van het geneesmiddel.

Vragen & Antwoorden
Wat is Bruistabletten Acetylcysteine 600 mg HTP en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Acetylcysteine breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Bruistabletten Acetylcysteine 600 mg HTP kan worden gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiectasieen (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
 • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel (zie Ingredienten).
 • Kinderen onder 2 jaar mogen dit middel niet gebruiken.

Meer uit ons assortiment:

 • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

  Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

  1,49
 • Roter Noscapect Tabletten 40TB

  Roter Noscapect Tabletten | 40TB

  14,99
 • Leidapharm Paracetamol 500mg 50TB

  Leidapharm Paracetamol 500mg | 50TB

  1,19
 • Vagisan Vochtcrème 50GR

  Vagisan Vochtcrème | 50GR

  14,99
 • Leidapharm Neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml 10ML

  Leidapharm Neusspray Xylometazoline HC... | 10ML

  3,49

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist