shopping-awards-persoonlijke-verzorging-2022
DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
0
€ 0,00

Handzeep

DeOnlineDrogist.nl heeft heel veel handzeep. Meer weten over welke zeep perfect bij u past?

* Aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Populaire merken in Handzeep:

Populaire handzeep merken

 • Ecover
 • Marcels Green Soap
 • Original Source
 • Neutral
 • Palmolive
 • Pears
 • Unicura
 • Sonett
 • Dermolin
 • Urtekram
 • Dettol
 • Evi Line
 • Happy Earth

Hygiënisch de handen wassen

Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u verschillende soorten handzeep waarmee u uw handen hygiënisch schoon kunt wassen. Of u nu de voorkeur geeft aan blokzeep of handzeeppompjes, of u nu specifiek behoefte heeft aan antibacteriële handzeep, neutrale handzeep of parfumvrije handzeep, tussen ons ruime aanbod zit altijd wel een soort handzeep die bij u en uw handen past.

Verschillende soorten handzeep

Als u bij ons handzeep wilt aanschaffen, heeft u in de eerste plaats de keuze tussen handzeeppompjes en blokzeep. Hiervan is de handzeeppomp veruit het populairste type, hoewel de blokzeep natuurlijk ook zijn eigen charmes heeft.

Handzeeppompjes

De handzeeppomp: deze zult u het vaakst tegenkomen en zeer waarschijnlijk zelf ook in huis hebben. Dankzij de vloeibare vorm van deze handzeep wordt het wassen van uw handen hier zeer eenvoudig mee, en bent u gegarandeerd van hygiënisch schone handen. Bovendien is de handzeeppomp zelf eveneens eenvoudig schoon te houden, waardoor enig risico op de overdracht van bacteriën (zoals bij de blokzeep nog wel eens wordt gedacht) zoveel mogelijk verkleind wordt.

Er zijn ook navulbare handzeeppompjes verkrijgbaar; de bijbehorende navulverpakkingen bieden we eveneens op onze website aan. Zo verspilt u geen plastic en draagt u bij aan de bescherming van het milieu, terwijl u tegelijkertijd geld bespaart op de verpakkingen.

Blokzeep

De blokzeep: dankzij de talloze vormen, kleuren en geuren die ervan beschikbaar zijn, kan deze een prachtige én praktische aanvulling op uw badkamer, toilet of keuken vormen. In tegenstelling tot de handzeeppompjes, die zeker hun opgang hebben gemaakt in de afgelopen jaren, heeft de blokzeep decoratieve waarde en ruikt deze ook nog eens heerlijk nadat u uw handen ermee heeft gewassen. Wat bovendien van groot belang is, is dat u er bij blokzeep eveneens van verzekerd kan zijn dat uw handen er grondig schoon van worden.

Is blokzeep ook hygiënisch?

In de afgelopen jaren heeft de blokzeep een iets negatiever imago opgebouwd, omdat deze minder hygiënisch zou zijn dan de vloeibare pompzeep. Bacteriën van de ene persoon zouden via de blokzeep overgedragen kunnen worden op de volgende persoon die zijn handen ermee wast. Dit is echter onterecht; een blok zeep kan geen bacteriën doorgeven, aangezien de pH-waarde van de zeep een omgeving creëert waarin bacteriën over het algemeen niet gedijen en waarin zij zich niet vermenigvuldigen. Dit kan wél een probleem vormen als u de blokzeep lange tijd in een plas vervuild water in het zeepbakje zou laten liggen, maar zolang u het zeepbakje goed schoonhoudt, kunt u zeker zonder nare gevoelens genieten van deze ambachtelijke vorm van handzeep.

Handzeep met speciale kwaliteiten

Hoewel alle handzepen met elkaar gemeen hebben dat ze de handen reinigen, bestaan er wel enkele soorten handzeep met speciale kwaliteiten, bedoeld voor diegenen met specifieke behoeften. Hierbij kunt u onder andere denken aan de antibacteriële handzeep, de neutrale handzeep, de parfumvrije handzeep of handzepen speciaal ontworpen voor kinderen.

Antibacteriële handzeep

Sinds de coronacrisis is de antibacteriële handzeep niet meer weg te denken uit de huizen van diegenen die hun risico op besmetting zoveel mogelijk willen verkleinen. Deze desinfecterende middelen doden bacteriën op uw handen dankzij de chemische stoffen die ze bevatten. Er bestaat ook antibacteriële handzeep met alcohol; in dat geval is de alcohol het werkzame bestanddeel dat de bacteriën doodt. Welke variant u ook kiest, antibacteriële handzeep is een zeer belangrijk middel in de strijd tegen besmettingen en is daarom een verstandige keuze voor wie potentieel kwetsbaarder is voor ziekte.

Neutrale handzeep

We spreken van neutrale handzeep als de pH-waarde van deze zeep tussen de 5 en 7 ligt. Omdat de pH-waarde van de menselijke huid ongeveer 7 is, wordt deze door neutrale handzeep zo min mogelijk aangetast. Daarbij zijn veel van deze zepen vrij van parabenen, kleurstoffen en parfum. Ook wie snel te maken heeft met allergische reacties, kan zijn of haar handen daardoor in de meeste gevallen zonder problemen met een neutrale handzeep wassen. Wel is het belangrijk om te vermelden dat er verscheidene soorten handzeep bestaan die wel “neutraal” genoemd worden, maar die niet altijd daadwerkelijk een pH-waarde van 7 hebben of vrij zijn van geur- en kleurstoffen. Hierbij kan worden gedacht aan:

 • Hypoallergene handzeep
 • Parfumvrije handzeep
 • Handzeep voor de vette huid
 • Handzeep voor de droge huid
 • Handzeep voor de gevoelige huid

Al deze soorten neutrale handzeep hebben hun eigen eigenschappen, wat inhoudt dat de pH-waarde en toevoeging van parfum per type kan wisselen. Mocht u bijvoorbeeld een kwetsbare huid hebben en last krijgen van acné bij verstoring van de pH-waarde, dan zult u een neutrale handzeep voor de gevoelige huid met een pH-waarde van 7 willen aanschaffen. En bent u allergisch voor geparfumeerde artikelen, dan heeft u waarschijnlijk behoefte aan handzeep waarop specifiek wordt vermeld dat deze zowel parfumvrij als hypoallergeen is. Wie twijfelt of een bepaalde neutrale handzeep aansluit op zijn of haar behoeften, kan om deze redenen het beste altijd de specificaties van het product raadplegen.

Handzeep voor kinderen

Omdat de huid van kinderen kwetsbaar is, kan het de voorkeur hebben om hen een speciale handzeep voor kinderen te laten gebruiken. Meestal zijn dit ook neutrale handzepen zonder parabenen en geur- of kleurstoffen die speciaal bedoeld zijn voor de gevoelige, kwetsbare huid. Bovendien bent u er met dit type handzeep van verzekerd dat de handjes van uw kinderen hygiënisch schoon zijn, zodat zij langs die weg zo min mogelijk bacteriën binnenkrijgen die schadelijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid.

Wanneer moet u uw handen wassen met handzeep?

In de eerste plaats is het belangrijk om regelmatig uw handen te wassen, om zo het risico op het verspreiden en binnenkrijgen van ziektekiemen zoveel mogelijk te verkleinen. Was in ieder geval uw handen na ieder toiletbezoek, voor en na het bereiden van eten (in het bijzonder rauw vlees), na het snuiten van uw neus en na het niezen of hoesten. Heeft u in de tuin gewerkt of heeft uw kind buiten gespeeld? Ook dan is het wassen van de handen van belang om van potentiële ziekteverwekkers van buitenaf af te komen.

Hoe wast u uw handen?

Als het aankomt op handen wassen, luidt het advies als volgt:

 • Maak eerst uw handen goed nat.
 • Spuit op openbare locaties bij voorkeur wat vloeibare zeep op uw handen. Thuis mag blokzeep ook.
 • Wrijf uw handen minimaal 20 seconden goed over elkaar, waarbij uw polsen, uw vingers en de boven- én onderkant van uw hand volledig bedekt moeten zijn met zeep.
 • Spoel de zeep goed af onder de kraan.
 • Droog uw handen grondig af met een papieren of een schone stoffen handdoek.

Handzeep kopen?

Wilt u graag handzeep online bestellen? Dat kunt u gemakkelijk online doen bij DeOnlineDrogist.nl. Wanneer u liever eerst meer informatie wilt over de producten of hierover een vraag heeft, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van professioneel advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost handzeep?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment handzeep, met de huidige prijs. Ook ziet u hier wanneer de handzeep eventueel in de aanbieding is.