DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Gezichtspoeder

Een gezichtspoeder matteert de huid en bedekt oneffenheden. Bovendien zorgt het ervoor dat zowel uw foundation al concealer beter blijft zitten. Wilt u meer te weten komen over gezichtspoeder? Lees meer onder de producten.Lees meer

Wat is gezichtspoeder? 

Gezichtspoeder is een make-up product dat wordt gebruikt na het aanbrengen van de foundation en concealer. Meestal wordt een gezichtspoeder toegepast om de huid te matteren of onzuiverheden te bedekken. Gezichtspoeder zorgt er ook voor dat foundation langer mooi blijft op de huid. Er bestaan veel verschillende soorten gezichtspoeder, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. 

Welke soorten gezichtspoeder zijn er?

Er zijn twee soorten gezichtspoeder: losse en compacte poeder. Het grootste verschil is dat de compacte poeder een vaste substantie is en de andere een losse. Een gezichtspoeder in vaste vorm is geschikt voor mensen met een normale en droge huid. Een loose powder is vooral geschikt voor een vette huid. Dit is zo omdat er minder oliën in verwerkt zijn. Losse en compacte poeders zijn onder te verdelen in verschillende soorten poeder. Dit zijn:

  • Setting powder/ fixing powder: dit product is de meest gebruikte poeder. Een setting powder is vergelijkbaar met een fixing powder en dient aangebracht te worden na de foundation of concealer. Beiden zorgen ervoor dat uw make-up de hele dag goed blijft zitten. Ook helpen deze poeders de huid te matteren en uw gezicht een egale finish te geven. U kunt een setting- of fixing poeder zowel gekleurd als transparant kopen (translucent powder). Een poeder met een kleur zorgt voor een extra dekking over de aangebrachte foundation, maar is voor een subtiele dekking ook zonder foundation of concealer te gebruiken. Een setting powder is voor ieder huidtype geschikt en te combineren met verschillende soorten foundation.

  • Finishing powder: een finishing powder wordt vaak over óf in plaats van een setting powder gebruikt. Het is de laatste stap in uw make-up routine en zorgt ervoor dat fijne lijntjes en poriën minder zichtbaar zijn. Finishing powders zijn meestal bruin van kleur en kunt u het beste kiezen in een vergelijkbare kleur van uw foundation. Er zijn zowel matte finishing powders als poeder met een glittertje.

  • Contour powder: deze poeder is geschikt om uw gezicht te contouren. Door te contouren kunt u bepaalde plekken in uw gezicht extra benadrukken en slanker laten lijken door diepte te creëren. Een contour poeder kiest u meestal twee tinten donkerder dan uw foundation. U kunt een contour poeder aanbrengen op uw voorhoofd (net onder de haargrens), kaaklijn, jukbeenderen (vanaf het oor tot het einde van het bot) en neus.

  • Acnecover poeder: als u last heeft van een gevoelige huid met neiging tot acne kunt u gebruik maken van een gezichtspoeder voor de gevoelige huid. Bijvoorbeeld Sulfoderm gezichtspoeder of die van Dermacol. Deze matterende en camouflerende poeders zorgen ervoor dat puistjes sneller verdwijnen en matteren de vette en glimmende huid.

Bent u op zoek naar een goede gezichtspoeder die ook nog eens beschermt tegen zonlicht (met spf50)? De 100% natuurlijke zonnepoeders van Sunday Brush geven u naast een mooie egale tint ook bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

Hoe moet ik gezichtspoeder aanbrengen?

Hoe u een poeder voor het gezicht moet aanbrengen is afhankelijk van het type gezichtspoeder. 

  • Losse poeder: deze poeder is lastiger aan te brengen dan een compacte poeder. Dit komt vooral omdat deze poeder een stuk lichter is en uit allemaal fijne deeltjes bestaat. U kunt een loose powder het beste aanbrengen met een grote, zachte poederkwast (kabuki kwast). Ook kunt u het puntje van een make-up spons gebruiken om een losse poeder aan te brengen. Breng eerst een dun laagje van het product met uw vingertoppen aan op de huid. Vervolgens kunt u met de kwast het poeder uitvegen.

  • Compacte poeder: dit is eenvoudig aan te brengen met een make-up kwast of poederdons (powder puff). 

Welke gezichtspoeder is goed?

Er zijn verschillende merken gezichtspoeder. Het heeft met uw voorkeuren en wensen te maken welke gezichtspoeder voor u goed is. Bekende merken als La Roche-Posay, Vichy en Benecos hebben fijne gezichtspoeders voor verschillende huidtypen. Bent u op zoek naar een voordelige gezichtspoeder? Ga dan voor een poeder van Rimmel London of L’Oréal Paris. 

Gezichtspoeder kopen

Bij De Online Drogist hebben we een ruim assortiment aan gezichtspoeders. Van matte compact powders tot loose translucent powders. Bij het aanschaffen van een gezichtspoeder is het belangrijk dat u de juiste kleur kiest. Wanneer u een verkeerde kleur uitzoekt, kan de poeder juist ervoor zorgen dat oneffenheden meer zichtbaar worden. U kunt de kleur van een poeder het beste uitproberen op uw kaaklijn en in het daglicht. Verlichting in winkels en huizen kunnen een vertekend beeld geven.

Op zoek naar een gezichtspoeder in de aanbieding? Bovenaan deze pagina vindt u alle gezichtspoeders. 

Wilt u uw look afmaken met meer make-up producten? Naast gezichtspoeder kunt u ook gebruik maken van een highlighter en een bronzer. Met een eyeliner en lipstick maakt u de look helemaal compleet.