DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Highlighter

Met een highlighter geeft u een glans aan uw gezicht en maakt u uw make-up look helemaal af. Weten welke highlighter voor u geschikt is? Lees dan ons advies onder de producten.Lees meer

Wat is highlighter en waarvoor wordt het gebruikt?

Highlighter is een product binnen de categorie make-up. Met een highlighter kunt u een natuurlijke glans aan uw gezicht of make-up look geven en meer diepte creëren. Ook kunt u met een highlighter bepaalde delen in uw gezicht optisch voller en groter laten lijken. Bijvoorbeeld uw lippen of ogen. Een highlighter kan zowel mat als glanzend zijn en is in verschillende teints verkrijgbaar. Meestal is dit een zilveren, gouden of parelmoer kleur. 

Welke soorten highlighter zijn er?


Poeder highlighter

Highlighter in een poedervorm komt het meest voor. Als u nog niet veel ervaring heeft met make-up, is het aan te raden om eerst te experimenteren met highlighter in de vorm van poeder. Ook is poeder een geschikte keuze als u last heeft van een vette huid. De reden hiervoor is dat poeder over het algemeen beter op de huid blijft liggen. Let er wel op dat u niet een highlighter kiest die te veel glans geeft. In combinatie met een vette huid kan uw gezicht dan te veel gaan glimmen.

Vloeibare highlighter

De vloeibare variant zit meestal in een tubetje en heeft als voordeel dat u goed kunt doseren hoeveel highlighter u gebruikt. Dit zorgt ervoor, in tegenstelling tot de poeder highlighter, dat u niet snel te veel highlighter aanbrengt. Over het algemeen is de glans in een vloeibare highlighter subtieler. Dit is ideaal wanneer een natuurlijke uitstraling uw voorkeur heeft. 

Crème highlighter

Een crème highlighter heeft vaak een luchtige substantie en is makkelijk aan te brengen over uw foundation of concealer. Een highlighter crème is geschikt voor een subtiele gloed en heeft een glanzende finish die natuurlijk oogt. Dit product is ideaal voor de drogere huid omdat het de huid in de meeste gevallen ook hydrateert.

  • Highlighter stick: een highlighter stick ziet er qua vorm meestal uit als een lipstick. U kunt met dit product kleine oppervlakten oplichten, zoals de bovenkant van de neus. U gebruikt de stick meteen op uw huid. Als de oppervlakte erg klein is, brengt u eerst een klein beetje aan op uw vinger en dept u het vervolgens op de gewenste plek.

  • Highlighter pen: ook een highlighter pen valt binnen de categorie crème highlighters. Een pen is ideaal voor in de tas en zeer geschikt om de kleine oppervlakten, zoals de ooghoeken, mee op te lichten. Wilt u highlighter op meerdere plekken in uw gezicht gebruiken? Dan is een highlighter pen minder geschikt en kunt u beter voor een poeder of vloeibare highlighter kiezen. 

Waar kan ik highlighter aanbrengen?

In principe kunt u highlighter over uw hele gezicht gebruiken. Echter zijn er wel een aantal plekken die er meer geschikt voor zijn. Dit zijn de plekken waar u het beste highlighter kunt aanbrengen…

  • op uw jukbeenderen.

  • op uw neusbrug en het puntje van uw neus.

  • op het kuiltje boven uw lip (cupidoboog).

  • aan de binnenkant van uw ooghoeken.

  • vlak onder uw wenkbrauwen (op het bot).

  • op het puntje van uw kin. 

Hoe moet ik highlighter aanbrengen?

Iedereen heeft een eigen make-up routine. Een highlighter kan op veel verschillende momenten worden aangebracht. De ene persoon geeft de voorkeur om dit vóór de concealer en foundation te plaatsen, terwijl de ander een highlighter als de finishing touch gebruikt. U kunt een highlighter op verschillende manieren aanbrengen. Welke manier voor u van toepassing is, heeft te maken met de vorm highlighter die uw voorkeur heeft. Zo is een highlighter poeder het beste aan te brengen met een speciale highlighter kwast. Crème of vloeibare highlighter kunt u het beste met uw vingers, een make-up sponsje of een kwast aanbrengen. 

Welke highlighter past bij mij?

Het is van uw huidskleur en ondertoon afhankelijk welke kleur highlighter er het beste bij u past. Heeft u een koel huidtype, met een roze ondertoon? Dan kunt u het beste een highlighter met een roze of zilveren tint kiezen. Als uw huid een gele of olijfkleurige ondertoon heeft, is het goed om voor een gouden highlighter te gaan.

Gebruikt u highlighter en foundation? Dit moet u weten:

Daarnaast heeft de foundation die u gebruikt ook invloed op welke highlighter bij u past. Een vloeibare of crème foundation is het beste te combineren met een liquid of cream highlighter. Dit is omdat de make-up samen goed kan mengen (blenden). Een poeder highlighter blendt bijvoorbeeld weer beter met een poeder foundation. 

U kunt het beste een glanzende highlighter gebruiken als u een groot deel van uw gezicht meer wilt uitlichten. Als uw voorkeur naar een gezonde glans gaat, is een matte highlighter meer geschikt.

Highlighter kopen

Bij De Online Drogist kunt u eenvoudig en voordelig een highlighter bestellen. Bent u op zoek naar een highlighter in de aanbieding? Op de bovenstaande pagina vindt u alle actuele prijzen en het huidige aanbod. Bovendien wordt uw bestelling al boven de €20.- gratis verzonden.