Bestel nu
0
€ 0,00
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks 1
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks 2
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks 3
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks 4
HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks 5

×

of

HeltiQ Brandwonden Pakket 4 stuks

Korting 30%
12,97 9,08
  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad:  9  stuks beschikbaar
  • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Alles bij de hand voor de verzorging van brandwonden

Algemeen
Het HeltiQ Brandwonden Pakket is samengesteld om (kleine) brandwonden thuis te kunnen verzorgen. Belangrijk bij brandwonden is om bij de verzorging drie duidelijke stappen te volgen zodat de brandwond de verzorging krijgt die nodig is om goed te kunnen herstellen.

Stap 1: Koelen - HeltiQ Brandwonen Kompres
Stap 2: Afdekken - HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres
Stap 3: Fixeren - HeltiQ Elastisch Fixatiewindsel en HeltiQ Hechtpleister

Met dit totaal pakket grijpt u niet mis tijdens het nalopen van deze stappen. De verzorging is speciaal gericht op eerstegraads verbrandingen en kleinere tweedegraads verbrandingen. Bij grote tweedegraads en derdegraads verbrandingen, of mocht u het niet vertrouwen, dan adviseren wij contact op te nemen met de huisarts.

Stap 1: Koelen - HeltiQ Brandwonden Kompres
Koel de verbranding minimaal 10 minuten onder de kraam met lauw water. Koelen voorkomt verergering van de brandwond. Mocht er geen water voorhanden zijn of koeling met water niet handig zijn dan kiest u voor het HeltiQ Brandwonden Kompres. Het brandwondenkompres (10x10 cm) bevat een hydrogel dat bestaat uit 90% gezuiverd water, desinfecterende Tea Tree olie en een gelvormend ingrediënt nemen de hitte over van de beschadigde huid. Daarnaast beschermt het de huid tegen schadelijke bacteriën, waardoor er minder kans bestaat op het ontstaan van infectie.

Stap 2: Afdekken - HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres (10x10 cm)

Na het koelen van de brandwond is het belangrijk deze zo steriel mogelijk af te dekken om infectie te voorkomen. Gebruik hiervoor HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres (10 x 10 cm). Dit kompres verkleeft niet met de wond, dankzij de gladde aluminium toplaag.

Stap 3: Fixeren - HeltiQ Elastisch Fixatiewindsel (4m x 6cm) en HeltiQ Hechtpleister

Met het HeltiQ Elastisch Fixatiewindsel kunt u het Niet Verklevend Wondkompres vastzetten. Door de elasticiteit biedt het een hoge mate van bewegingsvrijheid. Het is dan ook erg geschikt voor gebruik op bewegende lichaamsdelen. U zet het Windsel vast met de benodigde hoeveelheid hechtpleister.


Waarschuwingen

Het brandwondenkompres is voor eenmalig gebruik. Meermalig gebruik kan infectie veroorzaken. Niet gebruiken als de verpakking beschadigd is of als het kompres droog aanvoelt. Bij chemische brandwonden eerst eventuele resten van chemicaliën verwijderen of neutraliseren voordat u het brandwondenkompres toepast. Bij grote en open 2e en 3e graads brandwonden, grote schaafwonden, aanhoudende klachten, irritatie van de huid, zwellingen of infecties, raadpleeg een arts.

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist