Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9365.766 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Ehbo>Pleisters>Brandwondenpleisters

HeltiQ Brandwonden Kompres 1ST

Biedt direct verkoeling bij brandwonden

4,99
  • Merk:  HeltiQ
  • Inhoud: 1ST
  • EAN: 8717484786727
  • Op voorraad:  23  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving
Algemeen
HeltiQ Brandwonden Kompres biedt direct verkoeling bij brandwonden als gevolg van vuur, stoom, hete vloeistoffen, stralingswarmte of andere niet chemische warmtebronnen. Het kompres dient gebruikt te worden als eerste hulp bij de beginfase van een brandwond, wanneer er geen water aanwezig is, of op lichaamsdelen waarbij u lastig kunt koelen met lauwwarm water, bijvoorbeeld in het gezicht. Ook kunt u het brandwondenkompres als aanvulling op het koelen met lauwwarm water gebruiken.

Het brandwondenkompres bevat een hydrogel dat bestaat uit 90% gezuiverd water, desinfecterende Tea Tree olie en een gelvormend ingrediënt. Hierdoor is het dikker dan water, verdampt het niet en blijft het uw brandwond constant verkoelen. De hitte in uw beschadigde huid wordt overgedragen naar de hydrogel. De gel houdt vervolgens deze warmte niet vast maar geeft het direct af aan de omgeving. Hierdoor wordt de warmte uit uw brandwond snel afgevoerd en voorkomt u verdere beschadiging van het weefsel. Naast hitteonttrekking en verkoeling schermt de gellaag uw brandwond af tegen schadelijke bacteriën, dat het risico op het ontstaan van infecties verminderd.

HeltiQ Brandwonden Kompres:
- is een veilige, effectieve en volwaardige koelmethode van brandwonden;
- hecht niet aan de wond;
- is steriel en direct klaar voor gebruik
- maat 10 x 10 cm

Hoe te gebruiken?
1. Eerst voldoende lang koelen met lauwwarm water heeft altijd de voorkeur. Wanneer er geen lauwwarm water voor handen is, wanneer de plek moeilijk te koelen is met water (bv in het gezicht) of als aanvulling op het koelen met lauwwarm water kunt u het brandwondenkompres gebruiken.
2. Maak na het koelen met lauwwarm water de huid droog.
3. Open de verpakking en haal het brandwondenkompres eruit.
4. Leg het kompres op de brandwond en giet de resterende gel uit het zakje over het kompres.
5. Fixeer het brandwondenkompres licht met een elastisch fixatiewindsel.
6. Leg het kompres minimaal 30-50 minuten op uw brandwond. Maximaal 3 uur.

Waarschuwingen
Het brandwondenkompres is voor eenmalig gebruik. Meermalig gebruik kan infectie veroorzaken. Niet gebruiken als de verpakking beschadigd is of als het kompres droog aanvoelt. Bij chemische brandwonden eerst eventuele resten van chemicaliën verwijderen of neutraliseren voordat u het brandwondenkompres toepast.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over HeltiQ Brandwonden Kompres 1ST?