Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Orthomoleculair

Bonusan GSH Glutathion 100mg Capsules 60CP

Beschermt het zenuwweefsel en de hersenen bij verouderingsverschijnselen

28,09 26,40
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 60CP
  • EAN: 8711827008637
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Glutathions:
Ondersteunt de leverreiniging;
Is een onmisbare factor voor een goede weerstand van het organisme. Zo is bijvoorbeeld de beschikbaarheid van glutathion een limiterende factor in de activiteit van lymfocyten na contact met een antigeen;
Is een belangrijke antioxidant die tevens andere antioxidanten (vitamine C, vitamine E, alfaliponzuur en coenzym Q10) geschikt maakt voor hergebruik;
Versterkt de conditie van rode en witte bloedcellen;
Ondersteunt de longfunctie (beschermt tegen zuurstofradicalen);
Beschermt het zenuwweefsel en de hersenen bij verouderingsverschijnselen (beschermt tegen lipidenperoxidatie).

Hoe werkt het?
Werking
Het antioxidant glutathion wordt in relatief hoge concentraties in alle lichaamscellen aangetroffen en is een belangrijke indicator voor de celfunctie en levensvatbaarheid van de cel. Het lichaam maakt glutathion zelf aan; een (klein) deel komt uit voedsel, zoals verse groenten en fruit en vis- en vleesproducten. Glutathion komt voor in twee vormen: de gereduceerde vorm (GSH) en de geoxideerde vorm (GSSG, ofwel glutathiondisulfide). Meestal wordt met term "glutathion" gereduceerd glutathion (GSH) bedoeld. Alleen in gereduceerde vorm heeft glutathion in het lichaam een beschermend effect.

Gebruiksadvies
Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
Bij gebruik van minder dan 100 mg glutathion per dag, bestaat er een gerede kans dat een te groot percentage glutathion door de proteases in de darm weer wordt afgebroken. Een manier om de proteases te ontlopen is door de inhoud van één of meerdere capsules op te lossen in water, goed te roeren en vervolgens op te drinken. Uit onderzoek blijkt dat direct contact van glutathion met het mondslijmvlies een gunstig effect heeft op de absorptie.
Bij het op normale wijze innemen van de glutathioncapsules in doses van 100 mg tot 200 mg per dag, blijkt ook al meer dan 60% van het glutathion te worden geabsorbeerd.

Waarschuwing
Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van glutathion bij kanker. Sommige kankercellen gebruiken glutathion in de verdediging tegen chemotherapeutica. Invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Ingredienten

Samenstelling per capsule:
GSH (gereduceerd L-glutathion) 100 mg

Ingredienten:
microkristallijne cellulose, cellulose (HPMC), magnesiumstearaat.

Bevat geen:
maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Toelichting op de samenstelling: Tot voor kort was de algemene opvatting dat glutathion niet voldoende biologisch beschikbaar is om als voedingssupplement oraal toe te dienen. Deze opvatting blijkt alleen op te gaan voor een lage dosering (50 mg per dag). Bij deze lage dosering vernietigen proteases in het maagdarmkanaal het grootste deel van het glutathion. Bij doseringen boven de 50 mg per dag overleeft echter een significant deel de afbraak. Bij doseringen van 100 mg tot 200 mg per dag is de absorptie van intact glutathion zelfs meer dan 60%. De verrassend grote biologische beschikbaarheid blijkt samen te hangen met de recente ontdekking van een specifiek opnamesysteem voor glutathion in de darmwand. De snelheid van absorptie stijgt echter niet evenredig met de dosering. Bij hogere doseringen vermindert de efficiëntie van de absorptie.

Etiket Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan GSH Glutathion 100mg Capsules 60CP?

Meer uit ons assortiment