DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat helpt tegen mijn pijn?

Niets zo vervelend als last hebben van pijn. Of u nou last heeft van hoofdpijn, spierpijn of pijn aan uw gewrichten. Pijn kan tot gevolg hebben dat u minder lekker kunt bewegen of wellicht kunt u niet goed slapen van de pijn. Het liefst wilt u er zo snel mogelijk weer vanaf. Maar wat kun u nou zelf doen bij pijn? In dit blog leggen we u uit welk type pijnstiller u kunt gebruiken bij verschillende soorten pijn én wat u verder nog kunt doen om uw pijn te verzachten.

Wat helpt bij hoofdpijn?

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. We hebben allemaal weleens een dag waarop een stressvol moment, spanning voor een examen, of heftige emoties zorgen voor hoofdpijn. Sommige mensen hebben last van migraine. Dat zijn hoofpijnaanvallen, waarbij vaak één kant van het hoofd pijn doet. Soms gaat migraine gepaard met het zien van vlekken voor de ogen (aura) en misselijkheid. Het is fijn als uw zo snel mogelijk pijnstilling kunt innemen om de migraine af te zwakken. Wat zijn medicijnen die u kunt gebruiken bij hoofdpijn?

Excedrin wordt gebruikt voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen met of zonder aura. Het helpt u wanneer u symptomen heeft als hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Exedrin tabletten zijn filmomhulde tabletten met daarin acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne. Acetylsalicylzuur en paracetamol verminderen pijn en koorts en acetylsalicylzuur vermindert ook ontsteking. Cafeïne is een mild stimulerend middel dat het effect van acetylsalicylzuur en paracetamol verhoogt.

Advil Reliva Forte Liquid Caps 400 mg* bevatten 400 mg Ibuprofen. Dit zorgt voor snelle en effectieve pijnverlichting. Deze Liquid Caps bevatten vloeistof en werken twee keer sneller dan een normale ibuprofen tablet. Gewone tabletten moeten namelijk eerst nog oplossen in de maag. De zachte gladde en kleine Liquid Caps zijn bovendien makkelijk in te slikken. Ze zijn geschikt voor het verlichten van pijn bij onder andere hoofdpijn, migraine (met of zonder aura), rugpijn, kiespijn, menstruatiepijn, reumatische pijn, spierpijn en voor de verlichting van koorts en de symptomen van verkoudheid en griep. Ibuprofen werkt ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Wat helpt bij milde of matige pijn?

Ook voor de wat mildere of matige pijn zijn er geschikte pijnstillers. Panadol Plus tabletten bijvoorbeeld zijn gemakkelijk in te slikken, gladde tabletten met daarin paracetamol en coffeïne. De paracetamol verlicht uw pijn en eventuele koorts en de coffeïne versterkt dat effect. Deze tabletten zijn bijvoorbeeld geschikt om te gebruiken bij pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie. Maar bijvoorbeeld ook bij milde tot matige menstruatiepijn, hoofdpijn of spierpijn, zenuwpijn en spit.

Welke pijnstiller bij spier- of gewrichtspijn?

Voltaren K. 12,5 mg Tabletten zijn pijnstillers die bij uitstek geschikt zijn bij klachten van de spieren of gewrichten. De pijnstiller heeft geen effect op de oorzaak van een ontsteking of koorts, maar het verlicht wel uw pijn en vermindert zwellingen. Bovendien werkt het koortsverlagend. Voltaren wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van reumatische pijn, spierpijn en lage rugpijn.

Kortom: wanneer gebruikt u welke pijnstiller?

In deze afbeelding ziet u nog eens handig en overzichtelijk, welke pijnstiller het beste past bij welke pijnsoort.

Wat kunt u verder doen bij pijn?

Soms kan bewegen helpen pijn te verminderen. Vooral bij spier- en gewrichtspijn kan in beweging blijven de pijn verlichten. Doorgaan met de dagelijkse bezigheden is dus meestal de beste keus. Wordt de pijn erger door beweging? Neem dan juist even uw rust en verdeel uw activiteiten goed over de dag. Gezond leven, zorgen voor voldoende afleiding, beweging, maar ook ontspanning kunnen bijdragen aan het verlichten van uw pijn.

Is uw pijn heftig of gaat het maar niet over? Neemt de pijn toe of komt het steeds opnieuw weer opzetten? Bespreek het dan met uw huisarts.

*Advil Reliva Forte (ibuprofen), Panadol Plus, Excedrin en Voltaren K (diclofenac kalium) zijn geneesmiddelen. Lees voor gebruik de bijsluiter. Advil Reliva Forte, Excedrin en Voltaren K: Niet gebruiken bij hart/maag/darm/lever/nier- of bloedingsstoornissen of tijdens de zwangerschap.

Voltaren biedt verlichting bij verschillende soorten pijn

Lees meer
rugpijn-blijf-bewegen

Terug naar het “normale” leven met Aleve Select en Iberogast

Lees meer

Geen menstruatieklachten tijdens vakantie

Lees meer
 
1  2