DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zon, zee.... menstruatieklachten. Niet nu!

Het is weer zover, de zomerperiode is hier! Zomerkleding en teenslippers worden weer afgestoft en in de startblokken gezet. Met onze beste ‘summer’ outfit en een lekkere cocktail (of mocktail mag natuurlijk ook), genieten we op en top van het zomergevoel. Waar u dan echt geen zin in heeft zijn vervelende menstruatieklachten zoals veel bloedverlies of menstruatiekrampen. Of u nu op een tropisch strand ligt, bergen gaat beklimmen of gewoon lekker tijd in de eigen tuin gaat doorbrengen, menstruatieklachten komen nooit fijn uit. Wij hebben hieronder een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet om de summer vibes vast te houden.

menstruatiepijn-ongesteld-vakantie-aleve

Handig meeneemdoosje met tampons of maandverband

Waarschijnlijk komt het ergens in de zomer periode om de hoek kijken, uw menstruatie. Het kan dan heel handig zijn om goed voorbereid op pad te gaan. Neem bijvoorbeeld een klein doosje mee met wat tampons en maandverband. Zo staat u nooit met lege handen. Insider tip: Probeer een menstruatiecup, deze kan tot wel 12 uur blijven zitten, minder vaak een toiletbezoek dus.

Blijf lekker bewegen – zwemmen kan helpen

In onderzoek is aangetoond dat bewegen zoals zwemmen menstruatiepijn kan verminderen(1).

In het water weegt het lichaam slechts 1/10 van het eigenlijke lichaamsgewicht, wat de druk op de spieren en gewrichten verlaagt. Verder nog interessant om te weten is dat de aanraking van de huid met het water de hersenen op een bepaalde manier kan stimuleren, wat kan resulteren in een wat meer ontspannen lichaam. Het blijkt dat als je in een bubbelbad zit dit effect hoger is!(1)

Genoeg slapen – even lekker in die hangmat

Tijdens uw menstruatie werkt de baarmoeder harder, hierdoor verbruikt u meer energie. Goed dus om ook voldoende rust te nemen. Slaap houdt daarnaast de hormoon- en bloedsuikerspiegel op pijl en geeft uw lichaam tijd om te herstellen. Slaap wat langer uit of ga lekker op tijd naar bed. Ook een goede optie, doe lekker een middagdutje in die hangmat of luie strandstoel. Dan kan u opgeladen de avond in, van siesta naar fiesta.

Doosje Aleve Feminax mee op vakantie

Aleve Feminax verlicht menstruatiepijn zoals buikkrampen, rugpijn en hoofdpijn. Handig om bij u te hebben op momenten dat je geen last wilt hebben van menstruatiepijn zoals op vakantie of als u een dagje weg gaat. De werkzame stof in Aleve Feminax is naproxennatrium. Deze stof zorgt ervoor dat de aanmaak van prostaglandines wordt afgeremd. De menstruatie gaat wel ongehinderd door, maar de baarmoeder trekt niet meer zo heftig samen. Hierdoor wordt de menstruatiepijn minder en neemt de hoeveelheid bloedverlies af. Daarbij werkt Aleve Feminax tot wel 12 uur lang. Dit is langer dan Ibuprofen. Fijn dus als u gedurende de dag minder vaak een pijnstiller wilt slikken en een wat langere tijd vermindering wilt van uw menstruatiepijn. Verder nog prettig om te weten is dat meer dan de helft van de Aleve Feminax gebruiksters 4 menstruatieperiodes vooruit kan met 1 doosje Aleve Feminax (2). Handig dus om een doosje in huis te hebben voor als u spontaan op pad wilt of uw summer plans niet in het water wilt laten vallen door menstruatiekrampen.

Tip: Menstruatiepijn is vaak het hevigst op de eerste dag, want dan is de concentratie prostaglandines het hoogst. Bij beginnende menstruatiepijn is het advies 2 tabletjes Aleve Feminax tegelijk in te nemen. Zo kunt u voorkomen dat de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt en de menstruatie pijnlijk wordt.

96%(3) van de Aleve Feminax gebruiksters is tevreden. Probeer het zelf!

Aleve Feminax. Lees voor gebruik de bijsluiter. Naproxennatrium: niet te gebruiken bij maag-, darm- en andere bloedingen, maagpijn, gelijktijdig gebruik van antistollingsmiddelen, ernstig hartfalen en wanneer u in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap bent. Wanneer u heftige (langdurige) pijnen ervaart, is het verstandig een arts te raadplegen.

1. Effect of swimming exercise on premenstrual syndrome. Ahmed Mohamed Maged, Amr H. Abbassy, Hend R. S. Sakr, Heba Elsawah, Heba Wagih, Asmaa I. Ogila & Amal Kotb. Archives of Gynecology and Obstetrics volume 297, pages951–959 (2018)

2. GFK, Aleve Feminax Research Usage (n=154)

3. Poll Aleve Feminax 2020 (n=810)