Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: hulp bij overgangsverschijnselen

Hulp bij overgangsverschijnselen

Bijna iedere vrouw krijgt met de overgang te maken. Deze periode kan erg ingrijpend zijn en gepaard gaan met diverse overgangsverschijnselen. Ervaart u overgangsverschijnselen? Weet dat u niet de enige bent en dat u hier iets aan kunt doen. In dit blog kunt u een aantal tips lezen die u kunnen helpen bij overgangsverschijnselen.

Maak het bespreekbaar

Als u midden in de overgang zit kan het soms voelen alsof u alleen bent. Maar wist u dat er zo’n 1,5 miljoen vrouwen zijn die in de overgang zitten? Hoewel niet iedereen dezelfde verschijnselen ervaart is de kans groot dat iemand zich in uw verschijnselen herkent. Het bespreekbaar maken kan voor veel opluchting zorgen ook als u dit met uw partner of mensen in uw nabije omgeving deelt.

Raadpleeg een overgangsconsulent

De overgang is een ingewikkeld proces dat voor veel veranderingen zorgt in uw lichaam. Het kan zijn dat u zichzelf even niet meer terug herkent, het kan voor emotionele uitdagingen zorgen en voor veranderingen aan uw uiterlijk die u niet prettig vindt. Het is daarom geen overbodige luxe om op zoek te gaan naar iemand die u bij dit proces kunt begeleiden. Iedere vrouw is anders en uw overgang zal dat ook zijn, een overgangsconsulent kan u helpen bij het wegwijs maken in uw proces en uw hulpmiddelen aanreiken voor overgangsverschijnselen en oplossingen voor ongewenste veranderingen.

Voedingssupplementen bij diverse overgangsverschijnselen

Iedere vrouw is anders en zal een andere combinatie van overgangsverschijnselen ervaren. Er zijn wel een aantal verschijnselen die vaak voorkomen en waar u hulp voor kunt inschakelen. De voedingssupplementen van Ymea en van A.Vogel bijvoorbeeld. Deze zijn 100% natuurlijk en bieden verschillende formules aan, zodat u altijd een formule kunt kiezen die bij uw verschijnselen past. Doordat de formules van Ymea en A.Vogel natuurlijk zijn kunt u ze langdurig als ondersteuning gebruiken.

Hulpmiddelen

voor tijdens de overgang

Bestel direct
 • Ymea 8-in-1 Overgang 64CP

  19,99

 •  
 • Ymea Silhouet Capsules 64CP

  19,19

 •  
 • A.Vogel Famosan Totaal Tabletten 60ST

  15,99

 •  
 • A.Vogel Famosan Contour Tabletten 60TB

  16,99

 •  

Opvliegers

Een veel voorkomend overgangsverschijnsel is het hebben van opvliegers. Opvliegers kunnen erg intens aanvoelen en spelen vaak uit het niets op. U kunt het herkennen aan een verhoogde hartslag, het krijgen van een warm, rood hoofd en een duizelig gevoel. Opvliegers doen uw lichaam gelukkig geen kwaad, maar kunnen wel voor oncomfortabele situaties zorgen. Door dagelijks minimaal een halfuur te bewegen kunt u opvliegers minderen. Heeft u dagelijks last van opvliegers? Trek dan vooral luchtige kleding aan of verschillende laagjes die u uit kunt doen. Daarnaast kunt u de Ymea 8-in-1 Formule gebruiken ter ondersteuning. Deze natuurlijke formule helpt bij opvliegers, maar ook bij nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen¹. Daarnaast draagt het bij aan meer energie², gewichtsverlies³ en een gezonde spijsvertering⁴.


¹Salie⋆ ²Maca⋆ ³Cayenne⋆ ⁴Artisjok⋆

⋆Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Gewichtstoename

Op gewicht blijven kan erg lastig zijn door de verandering in de hormoonbalans. Dit komt doordat de stofwisseling vertraagd, het lichaam verbrandt hierdoor minder energie en houdt meer vet vast. Daarbovenop komt dat het testosteron gehalte toeneemt en zorgt voor vetopslag in de buik. Door de afname van oestrogeen neemt het volume van uw dijen en billen af. Kan u hulp gebruiken bij uw gewichtsbeheersing? Ymea ontwikkelde hiervoor de Silhouet formule. Dit is een tweevoudige formule die bijdraagt aan gewichtsverlies en vetverbranding¹ en helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen².


1Groene thee∗, 2Salie∗

∗Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Stemmingswisselingen

De vrouwelijke hormonen kunnen een groot effect hebben op de emotionele staat van een vrouw. Als de hormoonhuishouding van slag is, kunt u dit dus zeker merken aan hoe u uw emoties ervaart. Door veranderingen in de hormoonhuishouding tijdens de overgang kunt u meer stemmingswisselingen hebben en emoties heftiger ervaren. Dit kan heel vervelend zijn voor uzelf en dit kan verwarrend zijn voor uw naaste omgeving. Ervaart u stemmingswisselingen? Maak dit dan vooral bespreekbaar, dit kan leiden tot begrip in uw omgeving en wat druk van uw schouders afhalen. Daarnaast kunt u kiezen voor de ondersteunende Famosan Totaal tabletten van A.Vogel. Deze tabletten bieden brede ondersteuning bij fysieke en emotionele overgangsverschijnselen. Ze bevatten diverse plantenextracten waaronder Cimicifuga dat helpt bij stemmingswisselingen en nachtelijk transpireren⋆ en duindoornbes, dat helpt bij een droge huid, ogen, vagina en mond⋆. De toegevoegde magnesium en zink helpen bij een normale hormoonhuishouding, het geheugen, een normale stofwisseling en bij vermoeidheid en futloosheid. Bent u opzoek naar een gerichte formule? Kies dan een van de andere natuurlijke overgangsformules van A.Vogel.


⋆Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Lees verder...

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer