DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

opvliegers in de zomer

Het is op en top zomer! De tijd van het jaar dat we mogen genieten van zonnige en warme dagen. Heerlijk! Toch is dat niet voor iedereen het geval. Zo is het voor vrouwen met overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, niet bepaald een feestje. Gelukkig kunnen we met de juiste tips de warme dagen dragelijker maken voor vrouwen die te maken hebben met overgangsverschijnselen.

Wat zijn opvliegers?

Tijdens de overgang kunt u te maken krijgen met overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, gewichtstoename, slaapstoornissen en nachtzweten. In de overgang verandert de hormoonhuishouding in het lichaam. De productie van het hormoon progesteron neemt allereerst af. Na verloop van tijd neemt ook de aanmaak van oestrogeen af. Oestrogeen heeft onder andere invloed op de hypofyse. Dit is een gebied in de hersenen die de lichaamstemperatuur regelt. Door de schommelingen in de hormoonhuishouding krijgt de hypofyse soms verkeerde signalen binnen. Die signalen zorgen ervoor dat de hypofyse denkt dat de lichaamstemperatuur te hoog is. Het afkoelingssysteem wordt in gang gezet. De bloedvaten gaan wagenwijd openstaan, de bloeddruk stijgt en het hart gaat sneller kloppen. Dit allemaal zodat de warmte snel weggevoerd kan worden. Het resultaat: u gaat (overmatig) transpireren, krijgt het erg warm en wordt rood. Dit verschijnsel heet een opvlieger.

Tips bij opvliegers in de zomer

Opvliegers zijn niet fijn en al helemaal niet wanneer de temperaturen oplopen. Om de warme dagen wat dragelijker te maken, zijn de volgende tips handig om te onthouden en toe te passen.

1. Voeding

Allereerst is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zet voldoende gezonde vetten op het menu. Denk hierbij aan verschillende soorten ongebrande noten, olijfolie en vette vis. Eet minimaal 250 gram groenten en 2 porties fruit, kies voor volkoren granen en eet voldoende eiwitten. Daarnaast kunnen bepaalde voedingsmiddelen bij sommige vrouwen opvliegers opwekken. Het is bijvoorbeeld aan te raden om pittig gekruide maaltijden zoveel mogelijk te vermijden. Naast pittig eten, zijn ook zure vruchten, alcohol, cafeïne, chocolade, suiker en dranken met koolzuur voedingsmiddelen die opvliegers kunnen opwekken.

2. Kleding: draag natuurlijke stoffen

Met oplopende temperaturen kunt u het beste kiezen om natuurlijke en lichte stoffen te dragen. Hierbij kunt u denken aan katoen en linnen. Deze stoffen ademen goed en voeren lichaamswarmte snel af. Vermijd vooral synthetische stoffen, dat zorgt alleen maar voor nog meer warmte, omdat ze een isolerende werking hebben. Ook is het verstandig om voor los vallende kleding te kiezen in plaats van strakke kleding.

3. Verkoeling

Het is natuurlijk een open deur, maar het moet toch gezegd worden: vermijd warmte en zoek verkoeling op. Hoe lekker een warm bad of een warme douche ook is, het is niet verstandig om te doen wanneer u last heeft van opvliegers. Neem in plaats daarvan een frisse douche of duik in een koel zwembad of de zee. Probeer ook om de heetste uren niet in de zon te komen. Koel af met wat rozenwaterspray. Voor een écht verfrissend gevoel, zet u het flesje in de koelkast. Een andere manier is om een koude washand of een doekje op uw polsen of in uw nek te leggen. Ten slotte is het raadzaam om uw huis, maar in het speciaal de slaapkamer, zo koel mogelijk te houden. Doe tijdens de zonnige momenten de gordijnen dicht of gebruik zonwering om de ergste warmte uit het huis te houden. Zet de ramen ’s ochtends vroeg open of juist ’s avonds (aanrader: zorg voor goede horren of een klamboe) om het huis af te koelen.

5. Voedingssupplementen

Gerichte én uitgebreide ondersteuning tijdens de overgang

Naast de voorgaande tips kunt u ter ondersteuning ook voedingssupplementen gebruiken. [Ymea]( https://www.deonlinedrogist.nl/ymea-m-423.html) is er voor u! Ymea begrijpt dat iedere vrouw uniek is en ontwikkelde daarom formules voor diverse combinaties van overgangsverschijnselen. Kies bijvoorbeeld voor [Ymea Overgang Dag & Nacht(1)]( https://www.deonlinedrogist.nl/drogist/ymea-dag-en-nacht-capsules-64cp.htm). Deze formule biedt gerichte ondersteuning bij overgangsverschijnselen overdag en ’s nachts. Deze capsules bevatten onder andere salie. Salie helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren (2). Ook kunt u kiezen voor Ymea Overgang(1). Deze natuurlijke tabletten bevatten Cimicifuga racemosa (Zilverkaars) en vitamine D. Cimicifuga racemosa helpt bij opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen (2). Vitamine D ondersteunt de botten en spieren. Ontdek ook de andere producten van Ymea bij DeOnlineDrogist.nl.

Ymea voor u(1)

Bij overgangsverschijnselen

Bekijk alle producten
  • Ymea Overgang Dag & Nacht Capsules 64CP

    20% korting

    Ymea

    Overgang Dag & Nacht Capsules 64CP

  • Ymea Overgang Tabletten 30ST

    20% korting

    Ymea

    Overgang Tabletten 30ST

  • Ymea Overgang Stemming & Emotie Tabletten 30TB

    20% korting

    Ymea

    Overgang Stemming & Emotie Tabletten 30TB

  • Ymea Overgang Silhouet Capsules 64CP

    20% korting

    Ymea

    Overgang Silhouet Capsules 64CP

(1) Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

(2) Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

overgang en winter

Tips om de koudere dagen door te komen bij

Lees meer
vrouw van middelbare leeftijd leunt wanhopig op haar hand met haar hoofd

Geen grip op uw emoties tijdens de overgang? Hierdoor komt het en dit kunt u eraan doen

Lees meer

Hulp bij overgangsverschijnselen

Lees meer
vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Lees meer
 
1  2  3