DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Agar agar

Agar agar is een plantaardig en vegatarisch alternatief voor gelatine. Lees meer
 • TerraSana Agar Agar Poeder 50GR

  TerraSana Agar Agar Poeder | 50GR

  Voorraad: 28
  6,79
 • Its Amazing Agar Agar 100GR

  Its Amazing Agar Agar | 100GR

  Voorraad: 32
  9,95
 • Lima Agar Agar Poeder 12GR

  Lima Agar Agar Poeder | 12GR

  Voorraad: > 50
  3,03
 • Lima Agar Agar Poeder 40GR

  Lima Agar Agar Poeder | 40GR

  Voorraad: 13
  8,01
 • Marinoe Agar Agar Poeder 140GR
  Gratis verzending

  Marinoe Agar Agar Poeder | 140GR

  Voorraad: 9
  21,54

Wat is agar agar en hoe gebruikt u het?

Agar agar is een geheel plantaardig bindmiddel. Het is qua werking vergelijkbaar met gelatine, echter is agar agar ook voor vegetariërs en veganisten geschikt.

Gelatine wordt gewonnen uit botten en huiden van dieren. Het wordt in zeer veel producten verwerkt, denk bijvoorbeeld aan drop, snoep, desserts en taart. Maar wat nou als u geen dierlijke producten wilt nuttigen? Dan is Agar Agar een fijn plantaardig alternatief.

Agar agar betekent 'gelei' en is afkomstig van roodwieren uit Azië. Het wordt ook wel kanten genoemd. Het is verkrijgbaar als poeder en vlokken die als bindmiddel in allerlei gerechten verwerkt worden. Het is van zichzelf geurloos en neuraal van smaak. Agar is vergelijkbaar met gelatine, maar toch zijn er ook wat verschillen merkbaar. Hier dient vooraf wel rekening mee gehouden te worden.

De verschillen tussen agar agar en gelatine

Eén van de verschillen is dat agar agar een veel sterkere bindkracht heeft dan gelatine. U kunt dit product daarom niet één op één vervangen. En agar poeder is nog geconcentreerder dan vlokken. Ter vergelijking: 10 blaadjes gelatine kan door 4 gram poeder of 8 gram vlokken vervangen worden. Het grote voordeel is dat u van agar poeder veel minder nodig heeft dan gelatine.

Ook is het belangrijk om te weten dat agar minder lang bindt dan gelatine. Een dessert met gelatine kan eenvoudig van tevoren gemaakt worden. Dit geldt voor agar agar niet. Het recept kan daarom het beste zo kort mogelijk van tevoren bereid worden.

Agar agar werkt het best bij ingrediënten die veel calcium bevatten, maar is minder geschikt bij zure ingrediënten, chocolade en bepaalde vruchten. Papaja, ananas en kiwi bevatten eiwitafbrekende enzymen en zijn niet geschikt voor een gerecht met agar.

Agar agar bestellen bij De Online Drogist

Bij De Online Drogist vindt u agar poeder in het assortiment. Wanneer u op werkdagen vóór 21.30 uur bestelt, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis. De Online Drogist heeft een groot assortiment aan biologische, glutenvrije en vegatarische producten.