DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Prikkelbare darm syndroom

PDS is de afkorting van het Prikkelbare Darm Syndroom. Dit is een chronische darmaandoening. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders hebben last van klachten die gerelateerd zijn aan dit syndroom. Meer weten?
 • Kijimea Prikkelbare Darm Pro 28CP
  Gratis verzending

  Kijimea Prikkelbare Darm Pro | 28CP

  Voorraad: > 50
  34,89
 • Lucovitaal Prikkelbare Darm Syndroom Capsules 30CP

  Lucovitaal Prikkelbare Darm Syndroom Capsules | 30CP

  Voorraad: > 50
  24,99
  50% korting
  12,50
 • Kijimea Prikkelbare Darm Pro 84CP
  Gratis verzending

  Kijimea Prikkelbare Darm Pro | 84CP

  Voorraad: > 50
  84,89
 • Lucovitaal Pepermuntolie 200 mg Capsules 30CP

  Lucovitaal Pepermuntolie 200 mg Capsules | 30CP

  Voorraad: > 50
  16,99
  50% korting
  8,50
 • Kijimea Prikkelbare Darm Capsules 84CP
  Gratis verzending

  Kijimea Prikkelbare Darm Capsules | 84CP

  Voorraad: > 50
  79,89
 • Kijimea Prikkelbare Darm Capsules 28CP
  Gratis verzending

  Kijimea Prikkelbare Darm Capsules | 28CP

  Voorraad: > 50
  32,89
 • Kijimea Prikkelbare Darm Pro 14CP

  Kijimea Prikkelbare Darm Pro | 14CP

  Voorraad: 46
  19,89
 • Kijimea Prikkelbare Darm Capsules 14CP

  Kijimea Prikkelbare Darm Capsules | 14CP

  Voorraad: > 50
  18,89

Wat is het Prikkelbare Darm Syndroom?

PDS staat dus voor Prikkelbare Darm Syndroom, een chronische darmaandoening. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders hebben last van klachten die gerelateerd zijn aan dit syndroom. De ernst van deze klachten en van welke klachten iemand last heeft kan per persoon flink verschillen. Ook kan iemand met PDS een periode weinig tot geen klachten hebben en in een andere periode juist heel veel last van klachten hebben. Deze klachten worden veroorzaakt door een verstoring van het maag-darmkanaal. De darm maakt bij PDS te veel of te weinig bewegingen, wat vervolgens klachten kan opleveren. Als u langdurig last heeft (zo’n zes maanden) van een combinatie van de onderstaande symptomen kan het zijn dat u te maken heeft met PDS:- Maagpijn- Buikkrampen- Opgeblazen gevoel- Diarree- Darmkrampen- Obstipatie

Alflorex® verlicht PDS-klachten

Herkent u zich in de bovenstaande symptomen? Dan adviseren wij om uw huisarts te bezoeken. Die kan u verder helpen met een behandelplan. Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u diverse supplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die last hebben van PDS symptomen. Een voorbeeld hiervan is Alflorex®*. Alflorex®, met de unieke gepatenteerde Bifidobacterium longum (B. longum) 35624® bacteriestam, is speciaal ontwikkeld voor mensen met PDS klachten. Het zorgt voor een kalmerende en versterkende barrière in de darm, wat minder irritatie van de darmwand geeft. Alflorex® zorgt met slechts één capsule per dag voor een bewezen vermindering van symptomen zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en obstipatie. Ook is het handig om te weten dat Alflorex® in een FODMAP-arm dieet past en dat het geschikt is voor mensen die vegetarisch, halal of koosjer eten. Alflorex® is partner van de stichting PDSB, dé belangenorganisatie voor iedereen met PDS.

4 tips wanneer u last heeft van PDS

Daarnaast zijn er een aantal elementen die uw klachten kunnen verminderen:Tip 1: Neem uw eetgedrag onder de loep. Voeding kan namelijk veel invloed hebben op maag- en darmklachten. Zo is het belangrijk om regelmatig en gevarieerd te eten. Kies voor voldoende groente, fruit en vezelrijke producten (streef naar 30 tot 40 gram vezels per dag). Probeer daarnaast bewerkt voedsel, zoals kant-en-klaarmaaltijden, zoveel mogelijk te vermijden. Ook producten met zoetstoffen kunt u het beste laten staan om verergering van klachten te vermijden. Tip 2: Een bekend dieet bij PDS is het (laag) FODMAP-dieet. FODMAP-etenswaren bevatten bepaalde typen koolhydraten die door de dunne darm slecht of niet opgenomen worden, waardoor ze in de dikke darm terechtkomen. Hier veroorzaken ze klachten. Bij het FODMAP-dieet onderzoekt u welke soorten koolhydraten klachten bij u veroorzaken. Dit begint met een eliminatiefase van een aantal weken waarna u met de herintroductiefase begint. Dit is een complex dieet en daarom raden wij u aan om het onder begeleiding van een diëtist of voedingsdeskundige te volgen. Tip 3: Stress, het blijft een boosdoener, ook bij PDS. Dit is een bekende factor die maag- en darmklachten bij PDS kan verergeren. Het is daarom raadzaam om te zorgen voor voldoende rust en ontspanning in uw leven. Dit kan door regelmatig te sporten en goed te letten op uw grenzen in uw werk en in uw privéleven. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld denken aan het doen van rustgevende yogaoefeningen of een ademhalingsoefening voor het slapengaan. Tip 4: Om uw darmflora te ondersteunen kunt u dagelijks probiotica en supplementen speciaal tegen PDS symptomen, zoals pepermunt, nemen. Helpt dit niet goed genoeg? Probeer dan Alflorex®. Merkt u dat uw klachten in bepaalde situaties erg opspelen? Dan zijn er ook verschillende geneesmiddelen die uw maag- of darmklachten tijdelijk kunnen verminderen.