9478.867 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Prevalin Oogdruppels 10ML

Bij rode, tranende of jeukende ogen

8,69 *
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • * Let op! Van dit product verkopen we maximaal 5 stuks per persoon, het is niet mogelijk dit artikel in grotere hoeveelheden te bestellen!

Productbeschrijving

Algemeen
Prevalin remt het vrijkomen van stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, zodat de verschijnselen van hooikoorts (rode ogen, tranende ogen en jeuk) worden tegengegaan. Ook te gebruiken bij vergelijkbare allergische reacties.

Alternatief voor Prevalin Oogdruppels 10ml: kies bijvoorbeeld voor Prevalin Direct Neusspray.

Dosering
Dosering en wijze van gebruik 4 tot 6 maal daags 1 a 2 druppels in ieder oog. Zolang u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent, is voortzetting van het gebruik van Prevalin aan te bevelen. Wanneer u het gebruik hiervan onderbreekt, kunnen de klachten terugkeren.

Gebruiksadvies
Schroef het dopje van de flacon. Plaats de wijsvinger van uw hand iets onder het midden van het onderste ooglid. Trek het ooglid voorzichtig omlaag, waardoor een soort zakje ontstaat. Breng het hoofd naar achteren en kijk naar uw wenkbrauw. Neem de flacon tussen duim en wijsvinger van uw andere hand. Breng 1 a 2 druppels in de onderzijde van de buitenste ooghoek, door druk uit te oefenen op de zijkant van de flacon. Vermijd aanraking van de druppelaar teneinde verontreiniging van de vloeistof te voorkomen. Sluit de flacon na gebruik.

Waarschuwingen
In enkele gevallen kan branderigheid, zwelling, roodheid of jeuk van het oog of oogleden voorkomen. Bij langdurig gebruik kan benzalkoniumchloride schadelijk zijn voor het oog. Raadpleeg uw arts indien bij gebruik van de oogdruppels de klachten juist verergeren. Dit kan wijzen op een overgevoeligheidsreactie voor benzalkoniumchloride. Indien u meent last te hebben van een bijwerking die hier niet staat vermeld, gelieve dit dan te melden aan uw arts of apotheker. Raadpleeg voor gebruik tijdens zwangerschap en in de periode van borstvoeding eerst uw arts. Het wordt aanbevolen geen zachte contactlenzen te dragen gedurende de behandelingsperiode.

Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Actieve stofDinatriumcromoglicaat
Sterkte20mg
Vormdruppel
Indicatiehooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Contra Indicatieovergevoeligheid voor één van de bestandelen
Bijsluiter
Download de:  bijsluiter [bijsluiter-prevalin-oogdruppels.pdf]
Vragen & Antwoorden
Kun je dit product combineren met het dragen van zachte contactlenzen?

Het wordt aangeraden de Prevalin Oogdruppels 4-6 daags te gebruiken. Hierdoor is het beter geen zachte contactlenzen gedurende de behandelingsperiode te dragen.

Is dit product geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap?

Prevalin is een zelfzorggeneesmiddel. Bij zwangerschap mogen zelfzorggeneesmiddelen alleen in overleg met de huisarts worden gebruikt. Bij zwangerschap adviseert Prevalin om het medisch hulpmiddel Prevalin Protect neusinhaler te gebruiken. Dit is een natuurlijk product dat niet door het lichaam opgenomen wordt.

Helpt Prevalin ook bij jeuk aan de huid?

Doordat Prevalin Neusspray en Oogdruppels lokaal gebruikt wordt, helpt het niet bij jeuk aan huid en/ of hoofdhuid. Prevalin Allerstop tabletten helpen wel tegen deze klachten als ze ontstaan door allergieën.

Hoe lang kun je dit product gebruiken?

Je kunt Prevalin Neusspray of Oogdruppels gebruiken gedurende de gehele "hooikoortsperiode".

Hoe lang is dit product houdbaar?

Een verpakking van Prevalin Neusspray of Prevalin Oogdruppels is nog 4 weken houdbaar na opening.
Je kan Prevalin het beste bewaren bij kamertemperatuur (15º-25º C) in de originele verpakking (niet in de koelkast)

 

Kun je Prevalin producten combineren?

Prevalin Allerstop tabletten kunnen langdurig worden gebruikt eventueel in combinatie met de neusspray, neusinhaler of oogdruppels.

Helpt dit product ook bij andere allergieen?

Ja, alle Prevalin producten helpen ook bij huisstofmijt- en dierenallergie.

Prevalin Neusspray en Oogdruppels vormen een beschermende laag, waar de histamine (de veroorzaker van allergische reacties) niet doorheen kan dringen. Hierdoor zal de gevoeligheid voor stof of huisdieren sterk verminderen.

Vanaf welke leeftijd mag je dit product gebruiken?

Prevalin Neusspray en Oogdruppels kunnen gebruikt worden vanaf 2 jaar.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Prevalin Oogdruppels 10ML?

Meer uit ons assortiment