9492.271 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Oogverzorging

logo unicare
logo sanmed
logo a.vogel
logo eye fresh

logo similasan
logo optrex
logo weleda
logo biodermal
logo minami nutrition

Uw ogen zijn een van de kwetsbaarste onderdelen van het lichaam. Daarom is het belangrijk dat u hier met zorg mee om gaat. Met een goede oogverzorging kunt u uw gezichtsvermogen in goede conditie houden. Denkt u bij oogverzorging vooral aan oogdruppels of aan het reinigen van make-up? Dit is geen onlogische gedachte, maar oogverzorging gaat verder dan dat. Ook gezonde voeding is van belang om scherp te blijven zien. Oogsupplementen kunnen hierbij een goede ondersteuning bieden. Wilt u weten hoe u uw gezichtsvermogen goed kunt houden? Op deze pagina leest u alles voor een goede oogverzorging.de oogdruppels van A.Vogel

A.Vogel oogdruppels 

Veel mensen hebben last van oogklachten veroorzaakt door langdurig computergebruik, airconditioning of door het dragen van contactlenzen, waardoor een gebrek aan traanvocht kan ontstaan. Traanvocht heeft een belangrijke functie: het beschermt de ogen tegen invloeden van buitenaf, zoals stof, bacteriën en virussen. Bij een tekort van traanvocht kan men klachten als droge, vermoeide en rode ogen ervaren. De oogdruppels en ampullen van A.Vogel bevatten hyaluronzuur en ogentroost. Deze ingrediënten zorgen voor een langdurige bevochtiging van de ogen. Dit helpt droge, vermoeide en rode ogen verzachten en laat ze bovendien verfrist aanvoelen. De natuurlijke oogdruppels van A.Vogel kunnen zonder problemen langdurig gebruikt worden.

de producten van Eye Fresh op een rijtje, lenzenvloeistoffen en lenzen

Oogverzorging van Eye Fresh

We ontkomen er vaak niet aan: het dragen van een bril of lenzen. Als u een lenzendrager bent, is het belangrijk dat u uw lenzen tijdig vervangt en goed schoonhoudt voor de gezondheid van uw ogen. De zachte, hoogwaardige maandlenzen van Eye Fresh maken uit van een vervangingssysteem waarbij u de lenzen na 1 maand vervangt, zo heeft u altijd frisse lenzen. De lenzen zijn dun en soepel waardoor ze zich vrijwel op ieder oog aanpassen. Om uw maandlenzen dagelijks goed schoon te maken, kunt u de lenzenvloeistoffen van Eye Fresh gebruiken. Hiermee reinigt en bewaart u uw maandlenzen optimaal. Liever daglenzen? De Eye Fresh zachte daglenzen bevatten een hoog watergehalte, wat zorgt voor een hoog draagcomfort. 

een vrouw kijkt naar een olie capsule in haar hand

Belangrijke vitaminen en mineralen voor de ogen

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, want voeding kan helpen uw ogen in goede conditie te houden. Zo is vitamine A nodig om in het donker scherp te kunnen blijven zien. Deze vitamine komt van nature in wortels, eieren en in lever voor. Vitamine B2 is nodig voor een goede conditie van het oog en is te vinden in groente, fruit, zuivel en graan. En krijgt u al dagelijks 250 mg DHA (een omega 3 vetzuur) binnen? DHA helpt het oog in goede conditie te houden, scherp te blijven zien en het is goed voor het gezichtsvermogen. Daarnaast kunt u (als aanvulling op uw voeding) specifieke supplementen gebruiken die goed voor uw gezichtsvermogen zijn. 

de macula senior producten met het oog van een vrouw ernaast

Macula Senior: ter ondersteuning van een goede oogfunctie

De belangrijkste oorzaak van zichtverlies bij personen boven de 50 jaar is Leeftijdgebonden Macula Degeneratie (LMD). Bij LMD raakt het centrale deel van het netvlies achter het oog, de macula, steeds verder beschadigd. Dat leidt tot sterk verminderd zicht. Lezen, het herkennen van gezichten en autorijden worden dan steeds moeilijker. Een specifieke samenstelling van bepaalde vitamines en mineralen kan bijdragen aan het vertragen en stabiliseren van de achteruitgang van LMD. Op basis hiervan is Macula Senior ontwikkeld. Het supplement bevat zink, luteine en zeaxanthine voor behoud van een gezond gezichtsvermogen en voor het functioneren van het netvlies. 

vrouw reinigt ogen

Oogreiniging & verzorging

Gebruikt u regelmatig make-up? Dan is het belangrijk om ’s avonds uw huid goed te reinigen. Resten make-up kunnen namelijk oogirritatie en huidproblemen veroorzaken. Het wordt aangeraden om voor de reiniging van de ogen een speciale oogmake-up remover te gebruiken. De huid rondom de ogen is kwetsbaar en gevoelig en oogverzorgingsproducten bevatten milde ingrediënten die de huid intact laten. Kies bij waterproof make-up bij voor een reiniger op oliebasis. Zo hoeft u niet hard te boenen om de make-up te verwijderen. Om uw huid te verzorgen kunt u na de reiniging een oogcrème gebruiken. Een oogcrème zorgt voor een goede hydratatie en bescherming van de huid rondom de ogen en helpt de vorming van rimpeltjes te vertragen.

een bril met lenzendoosje

Optiek: lenzen, leesbrillen en lenzenvloeistof

Zo’n 60% van de Nederlanders draagt een (lees)bril of contactlenzen. Denkt u dat u een leesbril of lenzen nodig heeft? Ga dan allereerst naar een opticien. Hij meet de sterkte van uw ogen op, controleert ze en let daarbij op de gezondheid van uw ogen. Onder meer het zuurstofgehalte, de conditie van de oogleden en (te) rode ogen worden daar bepaald. Ga, als u een bril of lenzen nodig heeft, eens per jaar voor controle naar de opticien.
Weet u uw sterkte en zijn uw ogen gezond? Dan kunt u een voordelige leesbril of contactlenzen bij DeOnlineDrogist.nl bestellen. Ook vindt u hier een uitgebreid assortiment lenzenvloeistof, lenshouders en brillendoekjes.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn oogmake-up verwijderen?

Kies bij voorkeur voor een speciale oogmake-up remover om de oogmake-up te verwijderen. Breng de remover op een wattenschijfje aan en haal deze langs de gesloten oogleden. Voorkom hard boenen en wrijven rondom de huid van uw ogen om irritatie te voorkomen. Gebruik een speciale waterproof remover bij waterproof make-up. Na de reiniging van de ogen kunt u de rest van het gezicht reinigen. Gebruik hiervoor een face wash of reinigingsmelk. Breng tot slot een oogcrème en dag- of nachtcrème aan om uw huid te verzorgen.

Waarom is het nodig om een speciale oogcrème te gebruiken?

Huidveroudering is vaak het eerst rondom de ogen te zien. De huid rondom de ogen is namelijk zeer dun, kwetsbaar en gevoelig voor droogte en rimpelvorming. Een oogcrème beschermt de huid tegen uitdroging, maar helpt tevens rimpelvorming te vertragen.

Vanaf welke leeftijd kan ik een oogcrème gaan gebruiken?

Oogcrèmes worden in de meeste gevallen aangeraden bij een leeftijd vanaf 25 jaar, omdat rond deze leeftijd vaak de eerste lijntjes ontstaan.

Ik heb last van droge ogen; wat kan ik hier tegen doen?

Droge ogen kunnen meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld door het langdurig werken achter de computer. Knipper regelmatig met de ogen, zodat het traanvocht uit de traanbuis naar de ogen kan stromen. Sta bij langdurige computerwerk af en toe op en loop een rondje, zodat de ogen even kunnen ontspannen. Daarnaast kunnen oogdruppels of supplementen ondersteuning bieden bij droge ogen.

Ik heb last van gezwollen oogleden, wat kan ik hier tegen doen?

Een gezwollen ooglid kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een allergische reactie (make-up, pollen, huismijt), een ooginfectie of letsel. Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de zwelling te achterhalen. Neem daarom contact op met uw oogarts als u gezwollen oogleden heeft of wanneer de klachten erger worden. Afhankelijk van de oorzaak kan een passende oplossing gevonden worden. Bijvoorbeeld oogdruppels als de klachten door hooikoorts veroorzaakt zijn. 

Wat is blepharitis?

Blepharitis is een ontsteking van de ooglidranden. Het wordt veroorzaakt door verstopte talgkliertjes of door een te hoge talgproductie. Hierdoor ontstaan rode, pijnlijke ooglidranden, met jeuk en korstjes tot gevolg. De ooglidranden kunt u voorzichtig reinigen en verzorgen met de producten van Thea. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om blepharitis te behandelen.