DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Manukahoning

Zin in manukahoning, of wilt u er meer over weten? Bekijk de producten en lees meer over de artikelen op DeOnlineDrogist.nl.Lees meer

Manuka honing

Van Manuka honing wordt gezegd dat het positieve eigenschappen heeft voor de gezondheid van het lichaam: deze honing zou anti-bacterieel zijn en schimmeldodend werken volgens diverse onderzoeken. Uit onderzoek door wetenschappers aan de Southampton Universiteit bleek dat Manuka honing kan helpen om apparaten die in het lichaam worden ingebracht, zoals katheters, ziektevrij te houden. De groei van bacteriële bio-films (een bio-film is een laagje van bacteriën en/of ziektekiemen) zou bedwongen zijn door verdunningen van deze speciale honing (hier kunt u het artikel over het onderzoek lezen).

Bestanddelen van Manuka honing

Manuka honing bevat diverse vitamines en mineralen: magnesium, koper, ijzer, zink, aminozuren, vitamine B en natuurlijke suikers. Soms is het gehalte hiervan vier keer zo hoog als in normale honing. Daarnaast bevat Manuka honing ook Methylglyoxal. Dit is een wat geheimzinnige stof, waar nog veel over onbekend is en nog veel te leren valt. Wat wel uit onderzoeken is gebleken, is dat het tegen diverse bacteriën kan werken (Bron 1 en 2).

Methylglyoxal

Methylglyoxal komt, net als de vitamines en mineralen, in veel grotere gehaltes voor in Manuka honing dan in ‘gewone’ honing. Hoe weet u nu wat het gehalte is van de werkzame stoffen in Comvita Manuka honing? Dat kunt u aflezen aan de UMF-factor die op het etiket staat. Deze factor geeft informatie over de drie belangrijkste bestanddelen van Manuka honing: Leptosperin, DHA and Methylglyoxal. Bij de UMF-factor geldt: hoe hoger de factor, hoe hoger de concentratie van de bestanddelen en des te hoger is de werking van de honing!

In onderstaande filmpje wordt meer verteld over de werking van de bestanddelen van de honing.

Waarvoor kunt u Manuka honing gebruiken?

Manuka honing is bij DeOnlineDrogist.nl verkrijgbaar in potten met honing van Comvita die u door de thee kunt roeren, op uw boterham kunt smeren of op een andere gewenste manier kunt consumeren. Daarnaast kunt u het ook op de huid gebruiken. Wendyonline.nl raadt in hun artikel over 9 toepassingen met honing bijvoorbeeld aan om honing op droge gezichtshuid te smeren (vanwege de vochtinbrengende werking) of op acné, vanwege de anti-bacteriële eigenschappen van de honing. Bij DeOnlineDrogist.nl is bovendien een anti-bacteriële wondgel met Manuka verkrijgbaar. Deze kan worden gesmeerd op schaaf- en snijwonden, brandwonden en zweren. Het ondersteunt de genezing, werkt beschermend en vermindert het risico van infectie. Wist u dat diverse ziekenhuizen in Nederland tegenwoordig ook Manuka honing gebruiken bij de verzorging van wonden?