DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Lijnzaadolie: plantaardige omega 3, 6 en 9

Wat is lijnzaadolie en wat doet lijnzaadolie voor de gezondheid? Welke omega vetzuren zitten er in lijnzaadolie en hoe gebruikt u het bij uw voeding? Welke supplementen met lijnzaadolie zijn er? Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Lijnzaadolie 250ML

  Mattisson HealthStyle Biologische Lijnzaadolie | 250ML

  (3)
  Voorraad: 49
  4,95
 • Boerjan Lijnzaad Olie 250ML

  Boerjan Lijnzaad Olie | 250ML

  Voorraad: > 50
  3,39
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Its Amazing Lijnzaadolie Bio 500ML

  Its Amazing Lijnzaadolie Bio | 500ML

  Voorraad: > 50
  7,49
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Natufood Lijnzaadolie Koud Eko 250ML

  Natufood Lijnzaadolie Koud Eko | 250ML

  Voorraad: 30
  5,99
  22% korting
  4,65
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Jacob Hooy Lijnzaadolie 250ML

  Jacob Hooy Lijnzaadolie | 250ML

  Voorraad: 27
  4,99
 • Jacob Hooy Hooy Lijnzaadolie Koudgeperst 1LT

  Jacob Hooy Hooy Lijnzaadolie Koudgeperst | 1LT

  Voorraad: 44
  14,49
 • VeraSupplements Ruwe Lijnzaadolie 250ML

  VeraSupplements Ruwe Lijnzaadolie | 250ML

  Voorraad: 16
  13,95
 • NOW Lijnzaadolie Capsules 100 STK 100ST

  NOW Lijnzaadolie Capsules 100 STK | 100ST

  Voorraad: 0
  18,50
  25% korting
  13,87
  Blijf op de hoogte
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Omega & More Lijnzaad Olie Knoflook en Chili 250ML

  Omega & More Lijnzaad Olie Knoflook en Chili | 250ML

  Voorraad: 0
  9,76
  Blijf op de hoogte

Wat is lijnzaadolie?

Lijnzaadolie is de olie van de zaden van vlas: lijnzaad. Het is een klein bruin zaadje, van zo’n 5 millimeter lang. Lijnzaad staat ook wel bekend als superfood, omdat het vol zit met gezonde voedingsstoffen. Het bevat vezels en mineralen; waaronder calcium, magnesium en zink. En ook vitaminen, namelijk vitamine B1 En B2. Bovendien zit de olie die gewonnen wordt uit lijnzaad vol met omega 3-, 6- en 9-vetzuren.

Er zijn verschillende rassen vlas, sommigen hebben blauwe bloemetjes, andere witte. Namelijk vezelvlas en olievlas. Lijnzaadolie wordt gewonnen uit olievlas.

Wat doet lijnzaad?

Wat doet lijnzaad en waar is het goed voor? De zaadjes zelf zitten boordevol vezels. Hierdoor hebben ze een gunstig effect op de darmgezondheid.

Effecten van lijnzaad:

 • Lijnzaad draagt bij aan de werking van de darmen*;
 • Lijnzaad ondersteunt de darmbewegingen*;
 • Lijnzaad draagt bij aan de gezonde maag en verteringsstelsel*.

*Dit is een (voorlopig) toegestane gezondheidsclaim. Deze is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Wat zit er in lijnzaadolie?

Ook de olie uit lijnzaad is goed voor u. Lijnzaadolie zit vol met vetzuren, waaronder omega 3, 6 en 9. Het grootste deel van de vetzuren in lijnzaadolie is alfa-linoleenzuur (ALA), namelijk zo’n 60%. ALA is goed voor het cholesterol. Het draagt bij aan het in stand houden van gezonde cholesterolwaarden in het bloed.

Wie gebruikt lijnzaadolie?

Lijnzaadolie wordt voornamelijk gebruikt als plantaardige bron van goede vetzuren. Omega vetzuren komen voornamelijk voor in visvetzuren, maar bijvoorbeeld vegetariërs of veganisten gebruiken dat niet en zoeken graag een plantaardige bron. Lijnzaadolie is een mogelijk alternatief. 

Is lijnzaadolie gezond?

Lijnzaadolie heeft verschillende mogelijke effecten op de gezondheid. Het is gezond, zolang u er maar niet te veel van binnenkrijgt. U mag maximaal 1 tot 2 eetlepels lijnzaadolie eten op een dag.

Hoe kunt u lijnzaadolie innemen?

Er zijn verschillende manieren om lijnzaadolie tot u te nemen:

 • Lijnzaadolie door uw eten verwerken: Lijnzaadolie kunt u koud eten in combinatie met uw normale voeding. U gebruikt het bijvoorbeeld in een dressing over een salade, in een smoothie of door de yoghurt. Lijnzaadolie is niet geschikt om te verhitten. Niet alleen gaan er bij het verhitten van lijnzaadolie gunstige voedingsstoffen verloren, er ontstaan ook schadelijke stoffen. Lijnzaadolie van een koude persing bevat de meeste smaak.
 • Capsules met lijnzaadolie: Behalve het toevoegen van 1 tot 2 eetlepels lijnzaadolie per dag aan uw eten, kunt u er ook voor kiezen om een supplement te gebruiken. Lijnzaadolie kunt u namelijk ook gebruiken in de vorm van capsules. Now Lijnzaadolie Capsules bijvoorbeeld zijn capsules gevuld met 1000 mg lijnzaadolie per stuk. Hierin zit 550 mg omega 3-vetzuren (ALA), 140 mg omega 6 (LA) en 190 mg omega 9 (OA).

Lijnzaadolie bewaren

Lijnzaadolie gaat snel achteruit in kwaliteit nadat u het product geopend heeft. Als u een flesje heeft aangebroken is het verstandig om deze binnen een paar weken op te maken. En om het op een koele en donkere plaats te zetten.

Waarschuwingen bij gebruik van lijnzaadolie

Gebruik niet meer dan 1 tot 2 eetlepels lijnzaadolie op een dag en als u capsules slikt, houd u dan netjes aan de aanbevolen dosering. Overschrijd de hoeveelheid niet, want dan kan lijnzaadolie schadelijk zijn voor de gezondheid.

Is lijnzaadolie veilig?

Lijnzaadolie kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicatie. Gebruik geen lijnzaadolie als u de volgende medicatie gebruikt:

 • Bloedverdunners;
 • Bètablokkers, dat zijn medicijnen die de bloeddruk verlagen;
 • En medicijnen bij diabetes: bloedglucose regulerende medicijnen, bijvoorbeeld insuline.

Neem eerst contact op met een arts over het eventuele gebruik van een supplement met lijnzaadolie indien er sprake is van een ziekte, medicijngebruik, zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Let op: Een supplement kan een aanvulling zijn op de gezonde en gevarieerde voeding. Maar het is nooit een vervanging ervan.

Lijnzaadolie bij huisdieren?

Ook bij honden en paarden wordt lijnzaadolie vaak gebruikt. Bij paarden en honden gebruikt u lijnzaadolie ter ondersteuning van de spijsvertering, maar ook voor een stralende vacht en een gezonde huid.

Lijnzaadolie voor huid en haar?

Ook bij mensen kan lijnzaadolie gebruikt worden voor mooi en stralend haar en voor de verzorging van de huid. Het wordt namelijk weleens gebruikt in een haarmasker. Het zou roos tegengaan en de omega-vetzuren voeden het haar.

En daarnaast kan het op de huid worden aangebracht. Voornamelijk in geval van een droge huid merkt u effect van de lijnzaadolie. De olie houdt de huid vet, waardoor deze vocht beter vast kan houden.

Waar is lijnzaadolie te koop?

Lijnzaadolie bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over lijnzaadolie, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd. 

Wat kost lijnzaadolie?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de lijnzaadolie producten. U ziet het ook hier wanneer lijnzaadolie in de aanbieding is.