DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Caprylzuur

Caprylzuur is een verzadigd vetzuur. Maar waar komt het vandaan? En welke supplementen met caprylzuur zijn er allemaal? Lees meer
 • Venamed Candiplex Strong Capsules 60CP
  Gratis verzending

  Venamed Candiplex Strong Capsules | 60CP

  Voorraad: > 50
  27,50
 • NOW Kandillon Capsules 90ST
  Gratis verzending

  NOW Kandillon Capsules | 90ST

  Voorraad: > 50
  39,95
  20% korting
  31,96
 • Golden Naturals Caprylzuur & Pau D'Arco Formule Capsules 60VCP
  Gratis verzending

  Golden Naturals Caprylzuur & Pau D'Arco Formule Cap... | 60VCP

  Voorraad: > 50
  25,95
 • Golden Naturals Caprylzuur & Pau D'Arco Formule Capsules 180VCP
  Gratis verzending

  Golden Naturals Caprylzuur & Pau D'Arco Formule Cap... | 180VCP

  Voorraad: > 50
  67,95
 • Ortholon Capryspore Capsules 120CP
  Gratis verzending

  Ortholon Capryspore Capsules | 120CP

  Voorraad: 2
  32,34
  30% korting
  22,64
 • Elvitum Caprylzuur 500mg Vegicaps 180CP
  Gratis verzending

  Elvitum Caprylzuur 500mg Vegicaps | 180CP

  Voorraad: 33
  36,97
  27% korting
  26,92
 • Elvitum Caprylzuur Capsules 90CP

  Elvitum Caprylzuur Capsules | 90CP

  Voorraad: 42
  20,51
  27% korting
  14,93
 • Mattisson HealthStyle Kokosnoot Olie 1000mg Capsules 120CP

  Mattisson HealthStyle Kokosnoot Olie 1000mg Capsules | 120CP

  Let op: lange levertijd
  17,43
 • Cardiovascular Research Capristatin 90TB
  Gratis verzending

  Cardiovascular Research Capristatin | 90TB

  Let op: lange levertijd
  29,86

Wat is caprylzuur?

Caprylzuur – ook wel bekend als octaanzuur – is een verzadigd vetzuur. Het is een kleurloze, olieachtige vloeistof met een enigszins onaangename geur en smaak. De benaming caprylzuur komt van het Latijnse woord ‘capra’, wat geit betekent. Caprylzuur komt namelijk van nature voor in onder andere geitenmelk.

Caprylzuur is ook een bestanddeel van palmolie en kokosolie. Verder zijn er voedingssupplementen met caprylzuur verkrijgbaar.

Door wie wordt caprylzuur vaak gebruikt?

Caprylzuur kan als voedingssupplement door iedereen gebruikt worden. Het wordt onder andere gebruikt door sporters.

Daarnaast heeft Caprylzuur zijn toepassing als ontsmettingsmiddel in grote bedrijven, zorginstellingen en scholen. Het vetzuur kan ook worden ingezet als bestrijdingsmiddel in kassen en kwekerijen.

Waar zit caprylzuur in? En waar komt het vandaan?

Caprylzuur wordt in kleine hoeveelheden door het lichaam zelf geproduceerd. Ook komt het van nature voor in melk van zoogdieren, waaronder geitenmelk en koemelk.

Verder is caprylzuur ook een bestanddeel van bijvoorbeeld palmolie, kokosolie, hennepolie, boter en andere dierlijke en plantaardige bronnen.

Caprylzuur kokosolie

Caprylzuur is een bestanddeel van kokosolie. Dit is een plantaardige olie die uit het witte vruchtvlees van de kokosnoot geperst wordt. Kokosolie wordt bijvoorbeeld gebruikt om eten in te bakken, te braden of om in te frituren.

Het voordeel van kokosolie, is dat het langer goed blijft dan veel andere soorten olie. Kokosolie kunt u ook als vervanging van roomboter of margarine gebruiken. Verder is kokosolie een onderdeel van MCT-olie, een makkelijk verteerbare olie. MCT staat voor Medium Chain Triglycerides. Dat zijn vetzuren met een middellange koolstofketen. Sporters gebruiken het als supplement omdat het snel energie geeft.

Welke caprylzuur supplementen zijn er?

Er zijn verschillende caprylzuur supplementen beschikbaar. Waaronder:

 • Capsules met caprylzuur: bijvoorbeeld Venamed Candiplex Strong Capsules. Dit is een voedingssupplement op natuurlijke basis. Het bevat een combinatie van kruiden en plantenextracten. Onder andere knoflook extract maakt deel uit van dit supplement, ter ondersteuning van de weerstand. Maar ook vitamine B8 voor de instandhouding van de slijmvliezen.

Voedingssupplementen met caprylzuur bevatten vaak ook andere stoffen, waaronder mineralen als magnesium. Magnesium kan helpen bij stress en vermoeidheid. Ook kunt u magnesium gebruiken als u veel sport, omdat magnesium bijdraagt aan de ontspanning van de spieren. Dit voorkomt stijve en pijnlijke spieren na het sporten.

Hoe kunt u caprylzuur gebruiken?

Caprylzuur innemen

Caprylzuur supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van capsules. Meestal kunt u twee of drie capsules per dag innemen met een beetje water. Kijk goed op het etiket hoeveel capsules u maximaal per dag mag innemen.

Let op:

 • Overschrijd de aanbevolen dosering van supplementen niet;
 • Supplementen kunnen een fijne aanvulling zijn, maar ze zijn nooit een vervanging van gezond en gevarieerd eten;
 • Houd supplementen buiten bereik van kinderen.

Hoe lang mag ik caprylzuur supplementen gebruiken?

In principe kunt u caprylzuur zo lang gebruiken als u dat wenst. Het is wel belangrijk dat u niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid inneemt.

Hebben caprylzuur supplementen bijwerkingen?

Over het algemeen heeft caprylzuur geen negatieve bijwerkingen. Als u meer caprylzuur inneemt dan de aanbevolen hoeveelheid, dan kunnen er wel bijwerkingen ontstaan, zoals misselijkheid en maagirritaties.

Is caprylzuur veilig?

Caprylzuur supplementen zijn veilig in gebruik. De meeste supplementen zijn alleen geschikt voor volwassenen, maar sommige supplementen mogen ook door kinderen boven de 4 jaar gebruikt worden. Lees hiervoor altijd goed het etiket.

Mag ik caprylzuur supplementen gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding?

Het gebruik van caprylzuur capsules wordt afgeraden bij zwangerschap en borstvoeding.

Waar kan ik caprylzuur supplementen kopen?

Caprylzuur capsules online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de caprylzuur supplementen, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten caprylzuur supplementen?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de caprylzuur supplementen. Ook ziet u het hier wanneer er caprylzuur supplementen in de aanbieding zijn.