DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Energie om lekker te bewegen

Sport en beweging is goed voor iedereen! Uiteraard kost sporten energie, maar tegelijkertijd geeft het u een vitaal gevoel en een ontspannen lijf terug. Hoe zorgen we ervoor dat ons lichaam de energie binnenkrijgt, die nodig is om te sporten? En hoe bereiken we dat onze spieren en gewrichten het sporten goed aankunnen? Lees meer!

Voldoende energie, lekker bewegen

Een gezond en veelzijdig voedingspatroon is onmisbaar voor iedereen. Maar zeker ook wanneer u graag sport en beweegt. Met onze voeding voorzien we ons lichaam namelijk van voldoende voedingsstoffen en brandstof.

Sporten kost energie én geeft energie

Energie om te kunnen bewegen komt het lichaam binnen via onze voeding. Sporters hebben iets meer brandstof nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en de intensiviteit van de beweging. Bekijken we energie als de brandstof voor ons lichaam, dan kóst sporten en bewegen ons energie. Tegelijkertijd levert sporten u ook energie op. Het zorgt voor een sterk en vitaal gevoel, omdat uw lichamelijke conditie ervan verbetert. Maar ook mentaal geeft sporten u ontspanning en nieuwe energie.

Gezonde spieren

Bij beweging gebruiken we onze spieren. Hoe intensiever u sport, hoe meer u de spieren traint. Daar is brandstof voor nodig. Eiwitrijke voeding helpt bij het gezond houden van de spieren, want het helpt bij het herstel na het sporten. Eten volgens de beroemde Schijf van Vijf zorgt voor voldoende voedingsstoffen. Daarnaast zijn er supplementen die kunnen helpen, ter aanvulling op uw gezonde voeding.

Deze voedingsstoffen spelen een rol bij het behouden van soepele spieren:

• Vitamine D;

• Magnesium;

• Kalium;

• En calcium.

Magnesium als sportsupplement

Het mineraal magnesium speelt een belangrijke rol in het lichaam. Zo is het betrokken bij de werking van de spieren, de botopbouw en speelt het een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen. Veel sporters gebruiken magnesium als supplement (als aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon). Magnesium kan namelijk een gunstige invloed hebben op het verminderen van de vermoeidheid. Daarnaast draagt magnesium bij aan de instandhouding van sterke botten en is het goed voor uw spieren. Een fijn magnesium supplement is bijvoorbeeld Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten.

Wat zijn nog meer supplementen passend bij een actieve levensstijl?

Of u nu meer gaat bewegen om wat fitter te worden, of fanatiek gaat trainen om een sportief doel te behalen, een goed energie supplement kan u helpen om lekker in beweging te blijven. Denk bijvoorbeeld aan Davitamon 3-in-1 met vitamine B en magnesium. Dit supplement bevat vitamine B1 en activeert de natuurlijke energie in het lichaam. Of Davitamon Energie Boost Forte. Dit supplement bevat een hoge dosering vitamine B12 en vimtaine C, die goed zijn voor de vermindering van vermoeidheid en die uw energieniveau ondersteunen.

Om de gewrichten extra te ondersteunen kunt u denken aan Davitamon Kurkuma. Dit supplement bevat - naast kurkuma - vitamine D wat bijdraagt aan het behoud van soepele spieren en vitamine C ter ondersteuning van het immuunsysteem en behoud van gezond kraakbeen. Kurkuma draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten¹.

¹Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Supplementen

Bestel direct
  • Davitamon Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB

    20% korting

    Davitamon

    Magnesium voor Spieren en Botten Tabletten 42TB

  • Davitamon Kurkuma 30CP

    20% korting

    Davitamon

    Kurkuma 30CP

  • Davitamon Liquid Energy Complex 15CP

    20% korting

    Davitamon

    Liquid Energy Complex 15CP

  • Davitamon Magnesium 3-in-1 Tabletten 30TB

    20% korting

    Davitamon

    Magnesium 3-in-1 Tabletten 30TB

Kortom: goede voeding is de belangrijkste energiebron voor ons lichaam. We weten dat beweging goed is voor ons. Om ons lijf - en ons energieniveau - een extra steuntje in de rug te geven, bestaan er fijne energie supplementen als aanvulling op de voeding. Geschikt voor elk sportieve niveau.

  • Davitamon

KAG-nr. 24-0721-9389