9373.342 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Gezondheidsproducten>Steken en beten>Tekenbeet>Tekenlepel

Teekweg Tekenlepel 1ST

De meest eenvoudige en effectieve manier om teken te verwijderen

Korting 10%
4,85 4,36

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

 • Merk:  Teekweg
 • Inhoud: 1ST
 • EAN: 8717591010012
  Productbeschrijving

  Algemeen
  Teekweg Tekenlepel is de meest eenvoudige en effectieve manier om teken te verwijderen.

  Wat zijn teken?
  Een teek is een kleine, platte parasiet die lijkt op een spin. Teken houden zich vooral op in struiken, bomen en gras. Daarom is het van belang op te passen als u gaat wandelen! Een teek laat zich vallen op de huid van een nietsvermoedende voorbijganger en bijt zich erin vast. Dan zuigt hij zich vol bloed, daar leeft hij van. De kans bestaat dat de teek de ziekte van Lyme bij zich draagt. Het is daarom van belang uw huid goed in de gaten te houden de weken daarna: als er een rode of blauwe kring op de plek verschijnt waar de teek u heeft gebeten, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

  Hoe gebruikt u een teek lepel?
  Hebt u een tekenbeet opgelopen? Een teek lepel kopen is dan belangrijk, daarmee kan u hem verwijderen. Een tekenlepel is erg gemakkelijk in het gebruik. Het is een lepeltje waarmee u de teek als het ware van uw huid schept. Zet de lepel met de inkeping naar de teek toe op de huid. Schuif dan langzaam, met een lichte druk, de lepel over de huid heen zodat de teek verder in de v-inkeping en vervolgens in de lepel komt.

  U kunt de teek dan weggooien, of bewaar hem voor onderzoek. Meld de teek op www.tekenradar.nl. Daar kan u ook zien wat de tekenverwachting is voor de komende tien dagen. Het RIVM heeft sinds kort een app ontwikkeld, 'Tekenbeet'. Hiermee kan u op u smartphone informatie opzoeken over teken, zien hoe de verwachting is en krijgt u antwoord op meest gestelde vragen over teken. Ook kan u er een tekendagboek mee bijhouden, mocht u een beet hebben opgelopen.

  Waarschuwingen
  Niet wrikken, draaien of omhoog bewegen, alleen voorwaarts schuiven: beslist NIET draaien bij het verwijderen van de teek!

  Heeft u een vraag over Teekweg Tekenlepel 1ST?

  Meer uit ons assortiment