Bestel nu
0
€ 0,00
shopping-awards-persoonlijke-verzorging-2022
Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST
Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST
Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST1
Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST2
Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST3

Symbio Pharm Symbiovag Zetpil 10ST

10% korting
16,55Adviesprijs18,39
 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!

×

of

Productbeschrijving

Helpt bij het stabiliseren van een gezond vaginaal milieu

Algemeen
Speciaal voor het stabiliseren van een gezond vaginaal milieu heeft Symbio Pharm de Symbiovag Zetpil ontwikkeld. Deze pil helpt bij jeuk, een branderig gevoel, droogheid, geurtjes en irritatie en pijn tijdens en na geslachtsverkeer.

Hoe werkt het?
De vagina is bedekt met een meerlagig onverhoornd plaveiselepitheel. Dit slijmvlies is niet steriel, maar wordt door diverse micro-organismen bewoond. Lactobacillen vormen de Döderleinflora en zijn numeriek de belangrijkste bacteriënsoort in de vagina. Men vermoedt dat dit vooral door oestrogenen en afgeschilferd glycogeen wordt bepaald. Glycogeen metaboliseert de lactobacillen tot melkzuur. Het melkzuur wordt aan de omgeving afgegeven en zuurt het vaginale milieu aan.

De vagina vormt een zelfregulerend ecosysteem dat dankzij de beschermende Döderleinflora geen grote schommelingen ondergaat qua samenstelling. De vaginale pH-waarde van een gezonde volwassen vrouw bedraagt < 4,5 en wordt door een overwicht van melkzuurbacteriën (lactobacillen = Döderleinflora) bepaald. De melkzuurproductie wordt als een mechanisme tegen vaginale infecties beschouwd; maar natuurlijk spelen nog andere mechanismen, zoals bacterievorming en H 2 O 2 productie, een doorslaggevende rol bij de afweer van pathogene kiemen en de instandhouding van de belangrijke kolonisatiebarrière. Wanneer de kolonisatiebarrière wordt aangetast, staat de deur open voor ernstige ziekten zoals bacteriële vaginose en/of schimmelinfecties.

H 2 O 2 in het vizier van de wetenschap

Een stofwisselingsmetaboliet die de laatste jaren steeds meer in het vizier van de wetenschap is getreden, is waterstofperoxide. Ook dit zwakke, maar niettemin sterk bijtende zuur kan door bepaalde lactobacillen geproduceerd worden en aan het lumen worden afgegeven. Het verstoort andere potentieel pathogene kiemen gevoelig bij hun vermenigvuldiging. De aanwezigheid van vaginale H 2 O 2 -positieve lactobacillen hangt samen met een verminderde prevalentie van bacteriële vaginose, symptomatische candidose en trichomonasinfectie. Bij vrouwen zonder H 2 O 2 -positieve lactobacillen is een verhoogde kolonisatie van de vagina door Gardnerella vaginalis, Mycoplasma hominis en anaeroben zoals Bacteroides, Mobiluncus en Peptostreptococcus spp. terug te vinden. Door vermindering of verdwijning van de fysiologische lactobacillen komt het tot een predominantie van de vermelde organismen en tot bacteriële vaginose (BV). Slechts 5% van de vrouwen met BV hebben voldoende H 2 O 2 -positieve lactobacillen.

Evenwicht in het gedrang
Verschillende factoren, zoals hormonale schommelingen en bepaalde geneesmiddelen (bijv. antibiotica), kunnen de Döderleinflora negatief beïnvloeden. Als gevolg daarvan neemt de Döderleinflora af, wordt de natuurlijke kolonisatiebarrière afgebouwd en kunnen potentieel pathogene kiemen zich sterker vermenigvuldigen. De door Döderleinbacteriën (lactobacillen) gedomineerde flora verandert in een gemengde flora, waarin de meest uiteenlopende soorten bacteriën vertegenwoordigd zijn. De meest voorkomende veroorzakers van vaginitis zijn Gardnerella vaginalis, maar ook enterobacteriën, staphylococci en Candida albicans kunnen aan de basis van de infectie liggen. Verder kan de normale vaginale flora ook sterk verminderd worden als de patiënte lijdt aan chronische stress.

Gebruiksadvies
1 zetpil per dag gedurende 10 dagen - ’s avonds vóór het slapengaan inbrengen.

Ingrediënten

Gevriesdroogde culturen van melkzuurbacteriestammen (Lactobacillus gasseri en Lactobacillus acidophilus) met een zeer hoge microbiologische activiteit ( > 10 9 KVE/zetpil), calciumlactaat, inuline en gestold vet als vulstof.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

 • Cydonia Phytopharmaceuticals Ravensara Vaginaaltabletten 10TB

  Cydonia Phytopharmaceuticals Ravensara Vaginaaltabletten | 10TB

  Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  -15%
  16,99
  Adviesprijs 19,99
 • Gratis verzending Orthica Orthiflor Fem 60CP

  Orthica Orthiflor Fem | 60CP

  Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  -30%
  26,57
  Adviesprijs 37,95
 • Gratis verzending Vitals Microbiol Intiem Capsules 60CP

  Vitals Microbiol Intiem Capsules | 60CP

  Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  -20%
  35,96
  Adviesprijs 44,95
 • Normaflor Vaginaaltabletten 12TB

  Normaflor Vaginaaltabletten | 12TB

  13,39
  Adviesprijs 13,99
 • Evagynal Vaginale Oplossing 100ML

  Evagynal Vaginale Oplossing | 100ML

  13,49
  Adviesprijs 13,99

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist