DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Oogdruppels rode ogen

Rode ogen die opgezet aanvoelen, branden of tranen kunnen voor veel ongemak zorgen. Hoewel hiervoor verschillende oorzaken kunnen bestaan, wilt u er waarschijnlijk vooral zo snel mogelijk weer vanaf. In dat geval vindt u in het assortiment van DeOnlineDrogist.nl oogdruppels die specifiek zijn ontworpen voor het bestrijden van rode ogen en bijkomende klachten.Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Weleda Ogentroost Druppels 10ML

  Weleda Ogentroost Druppels | 10ML

  (51)
  Voorraad: > 50
  13,00
  15% korting
  11,05
 • Ursapharm Hylo Dual Bevochtigende Oogdruppels 10ML

  Ursapharm Hylo Dual Bevochtigende Oogdruppels | 10ML

  Voorraad: > 50
  18,69
 • A.Vogel Oogdruppels Ontstoken Ogen 10ML

  A.Vogel Oogdruppels Ontstoken Ogen | 10ML

  (12)
  Voorraad: > 50
  17,99
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Weleda Ogentroost Oogdruppels Ampullen 20ST

  Weleda Ogentroost Oogdruppels Ampullen | 20ST

  (41)
  Voorraad: > 50
  19,49
  15% korting
  16,57
 • Similasan Rode Ogen Oogdruppels Nr1 10ML

  Similasan Rode Ogen Oogdruppels Nr1 | 10ML

  Voorraad: > 50
  13,49
  15% korting
  11,47
 • A.Vogel Ooggel Extra Hydratatie 10ML

  A.Vogel Ooggel Extra Hydratatie | 10ML

  (11)
  Voorraad: > 50
  15,99
 • Weleda Ogentroost Oogdruppels Ampullen 10ST

  Weleda Ogentroost Oogdruppels Ampullen | 10ST

  (1)
  Voorraad: > 50
  13,00
  15% korting
  11,05
In dit artikel vertellen we u meer over waarvoor u deze oogdruppels kunt gebruiken en waarop u wilt letten bij het gebruik van oogdruppels voor rode ogen.

Waardoor worden rode ogen veroorzaakt?

Voor rode ogen kunnen verschillende oorzaken bestaan, waarvan sommige ernstiger dan andere. Weet u niet precies wat er met u aan de hand is? Zoek dan contact met een medisch professional en wacht niet te lang met het behandelen van het probleem. Heeft u vaker last van rode ogen en zoekt u simpelweg oogdruppels die dit probleem kunnen verhelpen? Dan kunnen we u verschillende soorten oogdruppels aanbieden, passend bij de aard van de oorzaak van uw oogirritatie.

Rode ogen door oogontsteking

Als het witte gedeelte van de ogen rood wordt, kan er sprake zijn van een ontsteking van het oogbindvlies. Het oog is dan geïnfecteerd geraakt door de aanwezigheid van een virus of bacterie, die bestreden dienen te worden. Denkt u dat uw rode ogen mogelijk het gevolg zijn van een oogontsteking? Ga dan bij voorkeur in de eerste plaats naar de huisarts. Mocht dat op korte termijn niet kunnen, dan zou u oogdruppels voor rode of ontstoken ogen kunnen proberen. Zoek echter wel zo snel mogelijk medisch advies als de klachten blijven aanhouden en dit voor u ongewoon is.

Rode ogen door droogheid

Soms worden rode ogen ook simpelweg veroorzaakt door een droge lucht. Indien mogelijk, probeer de luchtvochtigheid in uw woning aan te passen om uw ogen te ontzien (bijvoorbeeld door middel van een bak water aan de radiator). Is dat niet mogelijk? Dan kunt u oogdruppels voor droge ogen proberen, die bedoeld zijn om de vochtgraad van uw ogen te herstellen.

Rode ogen door allergische reactie

Ook bij hooikoorts en andere allergische reacties komen droge ogen voor. Hoewel u in dat geval het beste antihistaminica zou kunnen slikken om de reactie te verminderen, beseffen we dat dit niet altijd mogelijk is. Voor deze situaties hebben we oogdruppels voor rode ogen in ons assortiment die allergene stoffen van buitenaf kunnen weren en uw ogen rust kunnen geven.

Werkzame ingrediënten oogdruppels voor rode ogen

Oogdruppels voor rode ogen kunnen zijn geproduceerd op basis van verschillende werkzame bestanddelen. Hierbij zijn oogdruppels op basis van ectoïne of boorzuur het gebruikelijkst.

Oogdruppels op basis van ectoïne werken volgens het principe dat de ectoïne de binding van het water bij de cellen in het oogoppervlak verhoogt, zodat er een natuurlijke barrière op het bindvlies ontstaat die allergene stoffen weert. Boorzuur daarentegen, ook wel boorwater genoemd als het gaat om een oplossing van boorzuur en water, heeft een antiseptische werking. Hierdoor doden oogdruppels op basis van boorzuur bacteriën die zich rondom de ogen bevinden, om zo oogirritaties en oogontstekingen te verminderen.

In verband met deze verschillende werkingen worden oogdruppels op basis van ectoïne vooral gebruikt bij rode ogen in verband met allergieën en hooikoorts. Oogdruppels op basis van boorzuur worden eerder gebruikt bij rode ogen in verband met infecties. Wel kunnen beide varianten gebruikt worden bij de meeste oogklachten, en is het belangrijker dat u oogdruppels kiest die passen bij het probleem dat u ondervindt: in dit geval rode ogen.

Hoe worden oogdruppels gebruikt?

Oogdruppels dienen direct in het aangedane oog te worden gedruppeld, waarbij het middel over het oppervlak van de ogen wordt verspreid door middel van knipperen. Hierbij is het van belang dat de druppelkop van het artikel niet met de handen wordt aangeraakt, om eventuele verspreiding van bacteriën en daarmee verergering van de oogklachten te voorkomen.

Hoe vaak maximaal oogdruppels gebruiken bij rode ogen?

Hoe vaak u oogdruppels mag gebruiken als u last heeft van rode ogen, verschilt sterk per product. De meeste oogdruppels dienen standaard 2 à 3 keer per dag te worden gebruikt zolang uw rode ogen aanhouden. Enkele lichtere producten mogen naar believen vaker worden gebruikt, in sommige gevallen zelfs 1 keer per uur. Zorg er echter altijd voor dat u de handleiding van de door u gekozen oogdruppels in acht neemt en stop met het gebruik ervan zodra uw rode ogen en bijkomende klachten verholpen zijn.

Rode ogen door lenzen: welke oogdruppels dan?

Het dragen van lenzen kan de ogen gaan irriteren, waardoor deze rood worden en beginnen te branden of tranen. In dat geval kunt u beter niet kiezen voor oogdruppels voor rode ogen, maar voor oogdruppels die specifiek zijn ontworpen voor het dragen van lenzen. Ook deze oogdruppels voor lenzen treft u aan in het assortiment van DeOnlineDrogist.nl. Zo weet u zeker dat u altijd het product aanschaft dat past bij uw behoeften.

Hoelang zijn oogdruppels houdbaar?

Oogdruppels voor rode ogen hebben een vaste houdbaarheid die niet overschreden dient te worden. Na verloop van tijd beginnen er namelijk bacteriekoloniën te groeien in de flesjes, die schadelijk zouden kunnen zijn als ze direct op de ogen gedruppeld zouden worden. Hoewel er niet altijd van een vaste houdbaarheidsdatum gesproken kan worden, zijn oogdruppels na het openen standaard nog 1 tot 3 maanden houdbaar. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van het door u gekozen product en noteer bij voorkeur wanneer u de oogdruppels voor het eerst geopend hebt. Zo weet u zeker tot wanneer u uw oogdruppels veilig kunt blijven gebruiken.

Online oogdruppels voor rode ogen bestellen

Wilt u nu online oogdruppels voor rode ogen bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl heeft u de keuze uit ons uitgebreide assortiment en kunt u eenvoudig uw bestelling plaatsen. Ook kan onze klantenservice u bijstaan in het geval van vragen; schroom niet om daarvoor contact met ons op te nemen.

Bestelt u uw oogdruppels op werkdagen voor 21.30, dan heeft u deze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.