DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Norit Tabletten 125mg 50ST
Norit Tabletten 125mg 50ST
Norit Tabletten 125mg 50STNorit Tabletten 125mg 50st verpakking plus potje
Norit Tabletten 125mg 50STNorit Tabletten 125mg 50st dosering
Norit Tabletten 125mg 50STNorit Tabletten 125mg 50st toepassing

Norit Tabletten 125mg 50ST

8,59
 • Merk: Norit
 • Inhoud: 50ST
 • EAN: 8711744006013
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
 • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Bij diarree

Algemeen
Norit wordt gebruikt ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigers diarree. Het actieve ingrediënt geactiveerde kool kan door haar grote inwendige oppervlak in het maagdarmkanaal aanwezige schadelijke of ongewenste stoffen binden(absorberen). Hierdoor wordt de oorzaak van de diarree op een natuurlijke manier afgevoerd uit het lichaam (via de ontlasting).
Norit bevat per tablet 125 mg geactiveerde kool als actief bestanddeel.

Dosering
Geneesmiddel, lees voor het gebruik de bijsluiter.
Reizigersdiarree: 6-9 tabletten per keer innemen en maximaal 27 tabletten per dag. Verspreid het innemen zo gelijkmatig mogelijk over de dag. De tabletten met water innemen. Bij vergiftigingen: 20 tabletten per keer, enkele malen herhalen met kleine tussenpozen. Bij vergiftigingen, de tabletten toedienen en onmiddellijk een arts waarschuwen.


Niet gebruiken als u allergisch bent voor een van de stoffen in dit medicijn. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter.
Niet gebruiken als u (mogelijk) last heeft van een ernstige verstopping van het maagdarmkanaal, plotselinge buikpijn en met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm.


Gebruikt u andere medicijnen, of heeft u dat kort geleden gedaan, bent u zwanger of geeft u borstvoeding, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit medicijn is geactiveerde kool.
De andere stoffen in dit medicijn zijn sucrose (E473), lactose (E322), natriumcarboxymethylcellulose
(E470b) en magnesiumstearaat (E466).

Bijsluiter Waarschuwingen

Bij vergiftigingen, de tabletten innemen en onmiddellijk een arts waarschuwen. Een aantal stoffen wordt niet goed door geactiveerde kool gebonden. Voor deze stoffen moet een specifiek tegengif (antidotum) worden gebruikt. De belangrijkste stoffen en het tegengif waarvoor dit geldt zijn: cyanide (tegengif is natriumnitriet), ijzerverbindingen (deferoxamine), lithium (calciumpolystyreensulfaat), methanol (ethanol) en ethyleenglycol (ethanol). Bij andere vergiftigingen moet zowel Norit tabletten als een tegengif worden gebruikt. Door het gebruik van Norit kan de ontlasting zwart kleuren.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt ook als de verpakking is geopend. Voor dit product zijn er geen speciale bewaarcondities wat betreft de temperatuur. Bewaren in de originele tablettencontainer; de tablettencontainer zorgvuldig gesloten houden ter bescherming tegen vocht. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Vragen & Antwoorden
Wat is actieve kool?

Norit bevat actieve kool dat wordt vervaardigd uit turf en kokosnootschalen. Het is dus een natuurlijke stof die bij diarree ook door kinderen kan worden gebruikt. Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. De oppervlakte van 3 gram actieve kool is vergelijkbaar met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Wat is de allergie informatie van dit product?

Dit product bevat een kleine hoeveelheid suiker en is glutenvrij. Dit product kan de werking van de anticonceptiepil verminderen.

Meer uit ons assortiment:

 • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

  Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

  1,49
 • Gratis verzending Jungle Formula Anti Muggenroller 50ML

  Jungle Formula Anti Muggenroller | 50ML

  21,99
 • Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% 60ML

  Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% | 60ML

  12,15
 • Leidapharm Diarreeremmers 2mg Loperamide 10CP

  Leidapharm Diarreeremmers 2mg Loperamide | 10CP

  2,79
 • Leidapharm O.R.S. Sachets 10ST

  Leidapharm O.R.S. Sachets | 10ST

  5,19

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist