DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Nagellak

Bij De Online Drogist is een zeer uitgebreide collectie aan nagellak producten verkrijgbaar. Met de grootste merken, zoals Sensationail, L’Oréal, Rimmel, Benecos en 2B is altijd wel de perfecte kleur en verzorging voor uw nagels te vinden.

Lees meer
1

Nagellak tips

Bladdert de lak altijd snel van uw nagels? Met behulp van deze tips zorgt u ervoor dat uw nagels langer mooi en verzorgd uitzien, tot wel een week lang!

1. Reinig eerst de nagels voordat u nagellak aanbrengt.
Door vocht, stof en vuildeeltjes blijft de lak minder lang zitten. Neem daarom uw nagels dus altijd eerst even af met een beetje nagellakremover op een wattenschijfje. Gebruik het liefst een nagellakremover zonder aceton, want aceton kan de nagels wat uitdrogen.

2. Breng uw nagels in model vóórdat u uw nagels gaat lakken.
Zo voorkomt u dat de nagellak beschadigd raakt. U kunt het beste uw nagels in model brengen door de nagels te vijlen met een speciale nagelvijl. Breng daarna wat vaseline langs de randen van uw nagels aan. Wanneer U uw nagels gaat lakken en over de randjes heen gaat, kunt u het eenvoudig met een tissue wegvegen. Duw eventueel uw nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje voor mooie, verzorgde nagels.

3. Gebruik altijd een basecoat
Een basecoat voorkomt dat uw nagels verkleuren en het maakt tevens uw nagels harder. Zonder basecoat kunnen uw nagels geel verkleuren en dit moet er weer helemaal uitgroeien. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen.

4. Lak uw nagels in dunne laagjes.
Breng uw nagellak in dunne laagjes aan, zo droogt de lak beter en worden luchtbubbels voorkomen. Breng liever 2 tot 3 dunne laagjes dan 1 dikke laag.

5. Vergeet de topcoat niet.
Tot slot brengt u een topcoat aan op uw nagels. Dit zorgt ervoor dat de nagellak verzegeld wordt, waardoor deze langer blijft zitten. Het geeft een beschermend laagje waardoor u tot een week lang van verzorgde nagels kunt genieten!

6. Las ook eens nagellak-vrije periode in.
Nagels moeten ook tot rust komen en adem kunnen halen. Het is daarom aan te raden om de nagels ook een tijdje ongelakt te laten.

How to: nagels perfect lakken


Cynthia van MissLipgloss laat zien hoe zij haar nagels perfect lakt.

Nagellak drogen

Niets is zo vervelend als nagellak dat langzaam opdroogt. Gelukkig kunt u er wel wat aan doen. Wij geven u enkele tips!

Ga voor kou
Houdt uw nagels even onder een stromende koude kraan nadat u ze gelakt heeft. Dankzij de kou drogen uw nagels sneller! Ook is het mogelijk uw nagels te föhnen op de koudste stand, of in een bakje ijswater te stoppen.

Vermijd oude nagellak
Alhoewel nagellak een product is dat niet zo snel bederft, kan de kwaliteit op den duur achteruit gaan. Het wordt dan stroperiger, waardoor het ook minder snel opdroogt. Hoe verser de lak, hoe sneller het opdroogt!

Gebruik dunne laagjes
Zowels we eerder ook al aangaven, drogen uw nagels sneller wanneer u de lak in dunne laagjes aanbrengt.

Nagellak hacks die elke vrouw moet weten


Voor meer tips bekijk het filmpje van Serena van Beautylab. Zij deelt haar 10 allerbeste tips die het nagels lakken stukken eenvoudiger én leuker maken.

Zo blijft uw nagellak langer goed

Nagellak kan ongeveer twee jaar meegaan, maar heeft wel wat zorg nodig. Zo zorgt u er voor dat uw lakjes langer houdbaar blijven:

Bewaar de nagellakflesjes rechtop.
Wanneer de nagellakflesjes op een hoopje liggen kan het zijn dat de dop vast komt te zitten.

Bewaar flesjes op kamertemperatuur en in het donker.
Bewaar ze niet in de badkamer, want door de wisselende temperaturen kunnen de ingrediënten gaan scheiden waardoor de nagellak stroperig kan worden.

Laat het flesje niet te lang openstaan.
Als er teveel lucht bijkomt wordt de nagellak dikker en minder goed aan te brengen.

Nagellak verdunnen
Het kan helpen om een paar druppels nagellakremover bij de nagellak toe te voegen als deze stroperig geworden is. Wees hier echter voorzichtig mee.