DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Muggenstekker

Muggen zijn veel voorkomende plaagdieren, die vooral tijdens de lente- en zomermaanden actief zijn. Hoewel de meeste mensen ze vooral als hinderlijk beschouwen met hun onophoudelijke gezoem en jeukende beten, kunnen muggen in sommige landen zelfs gevaarlijk zijn. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om muggen uit de buurt te houden, waaronder het gebruik van een muggenstekker: een zeer effectief middel. Lees er alles over. Lees meer
 • Vapona Pro Anti Mug Stekker Navulverpakking 1ST

  Vapona Pro Anti Mug Stekker Navulverpakking | 1ST

  Voorraad: > 50
  6,99
 • Roxasect Muggenstekker Startverpakking 1ST

  Roxasect Muggenstekker Startverpakking | 1ST

  (1)
  Voorraad: 37
  9,99
  10% korting
  8,97
 • Vapona Green Action Tabletten 1ST

  Vapona Green Action Tabletten | 1ST

  Voorraad: 38
  6,99
 • Vapona Anti Mug Stekker Navulling 1ST

  Vapona Anti Mug Stekker Navulling | 1ST

  Voorraad: 0
  6,99
  Blijf op de hoogte
 • Roxasect Muggenstekker Navulling 1ST

  Roxasect Muggenstekker Navulling | 1ST

  (1)
  Voorraad: 0
  7,99
  15% korting
  6,79
  Blijf op de hoogte
 • Roxasect Anti-Mug Bundel - Anti-Mug Muggenstekker Voordeelpak en 2 Navulverpakkingen - 3 Stuks
  Gratis verzending

  Roxasect Anti-Mug Bundel - Anti-Mug Muggenst... | 3 Stuks

  Voorraad: 0
  29,97
  14% korting
  25,77
  Blijf op de hoogte
 • Roxasect Voordeelpak Anti-Mug Stekker + 2 Navullingen 2ST

  Roxasect Voordeelpak Anti-Mug Stekker + 2 Na... | 2ST

  Voorraad: 0
  13,99
  13% korting
  12,17
  Blijf op de hoogte

Wat is een muggenstekker?

Elektrische muggenstekkers bieden bescherming tegen muggen en andere insecten in uw huis, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In feite zijn het elektronische verdampers van insectendodende middelen. Uiteraard kunt u ze ook mee op reis nemen (eventueel in combinatie met een reisstekker). 

Een muggenstekker werkt door het vrijgeven van een insecticide in de lucht. Deze gifstof is onschadelijk voor mensen, maar muggen en andere insecten gaan ervan dood. Aangezien veel muggensoorten ‘s nachts actief zijn, zijn de stekkers over het algemeen het meest effectief wanneer ze 's nachts worden gebruikt. 

Hoe werkt een muggenstekker?

U steekt de muggenstekker simpelweg in het stopcontact. De werkzame stoffen in een muggenstekker geven meestal geen geur af, in sommige gevallen is er een combinatie gemaakt met een parfum. Wanneer de muggen in de buurt komen van het gebied waar het apparaat is aangesloten, dan gaan ze dood door het gif.

De meeste muggenstekkers bevatten de insecticiden prallethrin of metofluthrin. Muggenstekkers werken over het algemeen erg goed. Het is een effectieve manier om muggen weg te houden, bijvoorbeeld uit de (slaap-)kamer, maar ook van uw terras of veranda, als u tenminste toegang heeft tot een stopcontact op die plaatsen.

Een natuurlijke muggenstekker

Het is ook mogelijk om een natuurlijke muggenstekker te gebruiken die op basis van geur muggen verjaagd. Een voorbeeld daarvan is Vapona Green Action Elektronische Parfum Verstuiver. In plaats van synthetische muggendodende middelen zorgen essentiële oliën als citroengras, eucalyptus, lavendel, citroen en rozemarijn voor een afschrikkende werking voor muggen. Bovendien geeft de verstuiver een heerlijk frisse geur af in huis.

Kunt u een muggenstekker horen?

Muggenstekkers maken geen geluid. Er zijn wel apparaatjes op de markt die geluid op een bepaalde frequentie uitzenden, wat muggen zou verjagen. Er was zelfs een radiostation in Brazilië dat deze toon meezond, zodat luisteraars geen last zouden hebben van muggen. Helaas is die mythe ontkracht; het werkte niet. Deze frequentie was voor volwassenen niet te horen, en muggenstekkers maken ook geen geluid.

Hebben huisdieren last van een muggenstekker?

Muggenstekkers kunnen zonder problemen in de buurt van de meeste huisdieren  - honden, katten en vogels - worden gebruikt. De enige uitzondering zijn vissen, die bijzonder gevoelig zijn voor insecticiden. Het is beter om een aquarium niet in dezelfde ruimte te zetten als de muggenstekker. Gebruikt u de muggenstekker buiten, denk er dan aan dat niet alleen muggen doodgaan. ‘Nuttige’ insecten als bijen kunnen bijvoorbeeld ook ten prooi vallen aan het bestrijdingsmiddel.

Tips tegen muggen

Uiteraard zijn er andere dingen die u kunt doen om muggen te bestrijden. Een van de meest effectieve muggenwerende middelen is een van de oudste die er zijn. DEET werd voor het eerst ontwikkeld voor gebruik door het Amerikaanse leger in 1946, en het werd beschikbaar voor het publiek in 1957. Sindsdien zijn er veel andere producten op de markt gekomen, maar DEET is nog steeds enorm populair. Het is zelfs een van de twee ingrediënten in muggenwerende middelen door artsen wordt aangeraden om door muggen overgebrachte ziekten te voorkomen. Het andere is picaridin. Deze twee ingrediënten worden tot de meest effectieve gerekend van alle muggenwerende middelen. 

Insectenwerende middelen vindt u in de vorm van lotions, sprays, sticks en geïmpregneerde doekjes. Anti-muggenmiddelen om muggen af te weren hebben over het algemeen als werkzame stof:

Uiteraard is een klamboe over uw bed een goede oplossing voor de nacht, zeker in tropische gebieden. Deze zijn soms geïmpregneerd met een muggenwerende stof. Andere dingen die kunnen helpen in de strijd tegen muggen:

Zijn muggenstekkers veilig?

In 2002 werden muggenstekkers met de pyrethoïde bio-allethrin verboden, omdat het schadelijke effecten kon hebben op de gezondheid. Bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking zijn de huidige muggenstekkers veilig voor consumenten. Lees die gebruiksaanwijzing altijd goed, zeker wanneer u jonge kinderen heeft. Zorg er ook voor dat kinderen de stekkers niet kunnen bereiken. 

Veel anti-muggenmiddelen vallen onder biociden en dus moeten ze worden toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Muggenstekkers kunnen een allergische reactie geven. De niet-natuurlijke varianten kunnen bovendien huidirritatie veroorzaken.

Muggenstekkers online bestellen

Muggenstekkers bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, het gebruik ervan of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. Plaatst u de bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Voor bestellingen boven de 20 euro betaalt u geen verzendkosten.

Wat kosten muggenstekkers?

De prijs van de producten vindt u bovenaan deze pagina, afgebeeld bij de individuele producten. Ook ziet u hier welke producten in de aanbieding zijn.