DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Kruidnagel olie

Kruidnagel olie kopen? Ontdek op deze pagina wat u allemaal kunt doen met deze etherische olie. Lees meer

Kruidnagelolie is een zeer veelzijdige etherische olie. Met zijn warme en krachtige aroma zal dit product snel gevoelens van winter en kerst opwekken. Toch is het niet alleen de geur die kruidnagelolie zo geliefd maakt. Deze olie kent ook vele andere voordelen en kwaliteiten, die in dit artikel verder besproken zullen worden. En heeft u besloten kruidnagelolie te willen bestellen? 

Wat is kruidnagelolie?
Kruidnagelolie is een essentiële of etherische olie die wordt vervaardigd uit de bloemknoppen van de kruidnagelboom. Die worden ongeopend geplukt en zongedroogd, waarna stoomdestillatie wordt gebruikt om de olie uit de bloemknoppen te verkrijgen. Dit product is de kruidnagelolie die wordt verkocht op DeOnlineDrogist.nl.

De heerlijke geur van kruidnagelolie

Kruidnagelolie beschikt over een heerlijke geur die perfect past bij de herfst en winter, voor dat echte kerstgevoel. De geur van deze olie kan worden omschreven als krachtig, warm, kruidig en toch lichtzoet, met houtige trekjes. Wist u dat glühwein ook vaak kruidnagel bevat? Met etherische kruidnagelolie kunt u dat aroma in huis halen!

Kruidnagelolie voor de luchtwegen

Heeft u ’s winters last van verstopte luchtwegen, bijvoorbeeld door die ellendige terugkerende verkoudheden? Er wordt gezegd dat kruidnagelolie ook daarbij kan helpen. Door een paar druppels van deze olie in uw aromabrander te druppelen, zult u al snel weer vrijer kunnen ademen. Bent u meer fan van eucalyptusolie voor het openen van de luchtwegen? Ook die kunt u, net als kruidnagelolie, bestellen op DeOnlineDrogist.nl.

Kruidnagelolie tegen insecten

Veel mensen gebruiken kruidnagelolie of simpelweg kruidnagel zelf als natuurlijke insectenverdrijver. Insecten hebben namelijk een hekel aan de geur van dit product, waardoor ze ver bij u uit de buurt zullen willen blijven. Vooral in de zomer kan dit erg prettig zijn als u rustig op uw terras wilt zitten, maar u constant gestoord wordt door steeds agressiever wordende wespen. De geur van kruidnagelolie is namelijk in het bijzonder zeer onaangenaam voor wespen, bijen en horzels. Vindt u kruidnagel toch meer een wintergeur, en zoekt u iets frissers om insecten te weren? Kies dan bijvoorbeeld voor lavendelolie of citronellaolie, eveneens bij ons verkrijgbaar.

Het verwarmende effect van kruidnagelolie

Kruidnagelolie heeft van nature een verwarmend effect, dat perfect past bij het kruidige aroma ervan; niet alleen kan deze olie een warme sfeer creëren in uw kamer, u zou hem ook kunnen gebruiken voor een ontspannende massage. Wel is het in dat geval belangrijk om de bijsluiter van het product te lezen, aangezien kruidnagelolie niet voor iedereen geschikt is.

Kruidnagelolie in de aromabrander

Wilt u graag de geur van kruidnagelolie door uw huiskamer, slaapkamer of badkamer verspreiden? Dan is de aromabrander uw beste optie. Doe enkele druppels kruidnagelolie in de houder, ontsteek de vlam en ruik al snel hoe de kruidnagelolie begint te verdampen en zijn zoetige aroma begint te verspreiden. Zo kunt u optimaal genieten van de voordelen van kruidnagelolie en het winterseizoen verwelkomen.

De potentieel negatieve kanten van kruidnagelolie

Hoewel kruidnagelolie wel op de huid kan worden gebruikt en soms ook orale inname wordt gesuggereerd, is het wel van belang dat u goed op de hoogte bent van eventuele negatieve gevolgen. Kruidnagelolie bevat namelijk een zeer hoog percentage eugenol, waar veel personen allergisch voor blijken te zijn. Bovendien is uit dierproeven gebleken dat kruidnagelolie in grote hoeveelheden kankerverwekkend kan zijn als u het direct zou binnenkrijgen. Hierdoor is kruidnagelolie vooral geschikt als etherische olie voor in de aromabrander, hoewel er ook andere toepassingen voor bestaan.

Kruidnagelolie als massageolie

Wilt u kruidnagelolie gebruiken voor een heerlijke massage? Dankzij de verwarmende eigenschappen van deze olie kan dat een uitstekende manier zijn om verkrampte, pijnlijke spieren te ontspannen en uw huid comfortabel en warm aan te doen voelen. Test in ieder geval wel altijd eerst voorzichtig of u geen allergische reactie krijgt van de eugenol in de kruidnagelolie door deze vermengd met massageolie op een klein stukje huid aan te brengen. Wacht daarna enkele uren af. Heeft dit uw huid niet geïrriteerd, dan kunt u veilig met de kruidnagelolie gaan masseren of gemasseerd worden. Gebruik de kruidnagelolie echter nooit direct op de huid zonder deze te mengen met een neutrale massageolie.

Een bad met kruidnagelolie nemen

Ook in bad kunt u genieten van de heerlijke geur en verwarmende kracht van kruidnagelolie. Hiervoor mengt u (buiten uw bad om) ongeveer 5 druppels kruidnagelolie met een eetlepel neutrale massageolie en wacht u tot de druppels zijn opgelost. Laat ondertussen uw badkuip vollopen met een comfortabele temperatuur water, bij voorkeur van 36 à 38 graden Celsius. Wanneer uw bad vol is, voegt u het kruidnageloliemengsel toe aan het water en kunt u erin stappen. Zo komt u helemaal tot rust en kunnen uw spieren volledig ontspannen.

Kruidnagelolie oraal gebruiken?

Kruidnagel als kruid kan heerlijk zijn, en veel mensen zijn bekend met de gezondheidsvoordelen ervan. Toch wordt het orale gebruik van kruidnagelolie sterk afgeraden. Juist doordat kruidnagelolie een etherische olie is, bevat deze de eerder genoemde giftige stoffen in zeer hoge concentraties. Hierdoor wordt het effect ervan vele malen versterkt. Als u zich bijvoorbeeld zou verslikken tijdens het innemen van de druppels, zou dit een chemische longontsteking als gevolg kunnen hebben.

Online kruidnagelolie bestellen

Wilt u nu online kruidnagelolie bestellen? Dit kunt u zeer eenvoudig doen via DeOnlineDrogist.nl. Ook kan onze klantenservice u helpen als u vragen heeft over de werking; schroom niet om daarvoor contact met ons op te nemen.

Bestelt u uw kruidnagelolie op werkdagen voor 21.30, dan heeft u deze morgen al in huis. Bij bestellingen boven de 20 euro profiteert u bovendien van gratis verzending.