DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Konjac (glucomannan)

Wat is glucomannan of konjac? Hoe kan het dat glucomannan helpt de eetlust te remmen? DeOnlineDrogist.nl legt het uit! Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  NOW Glucomannan 575mg Capsules 180CP
  Gratis verzending

  NOW Glucomannan 575mg Capsules | 180CP

  Voorraad: 38
  34,95
  25% korting
  26,21
 • Arkocaps Konjac Capsules 45CP

  Arkocaps Konjac Capsules | 45CP

  Voorraad: > 50
  13,75
  25% korting
  10,31
 • Gerlinéa Gewichtsverlies Konjak Capsules 36CP

  Gerlinéa Gewichtsverlies Konjak Capsules | 36CP

  Voorraad: 12
  14,99
 • Nova Vitae Glucomannan Konjac Afslankpillen 180CP
  Gratis verzending

  Nova Vitae Glucomannan Konjac Afslankpillen | 180CP

  Voorraad: 12
  31,83
 • Purasana Konjac Capsules 90VCP

  Purasana Konjac Capsules | 90VCP

  Voorraad: 42
  18,95

Wat is glucomannan?

Glucomannan is een wateroplosbare voedingsvezel, die vaak wordt gebruikt als eetlustremmer door mensen die graag gewicht willen verliezen. De voedingsvezel is afkomstig van de konjac plant. Dit is een Aziatische plant die van nature voorkomt in China en Indonesië. Het supplement van konjac wordt gemaakt uit de wortels van de plant. Deze worden tot poeder vermalen. 

Glucomannan wordt ook wel konjac of konjac mannan genoemd. De laatste jaren is konjac steeds populairder geworden.

Waarom glucomannan?

Waarom zou u glucomannan gebruiken? Dit supplement wordt gebruikt voor het ondersteunen van gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkt dieet: een dieet waarbij u minder calorieën inneemt dan u voorheen deed. Daarnaast geeft glucomannan u een verzadigd gevoel, waardoor u minder snel trek heeft. En het helpt u bij het in stand houden van normale cholesterolwaarden in het bloed.

Ook verschillende eetlustremmers bevatten om bovenstaande redenen glucomannan als werkzame stof.

Wat doet glucomannan?

Om de gewenste effecten van glucomannan te krijgen is het belangrijk dat het supplement op de juiste wijze wordt toegepast:

 • Wanneer er op zijn minst een dosis van vier gram glucomannan per dag wordt gebruikt, draagt het bij aan het behoud van gezonde cholesterolwaarden in het bloed.
 • Glucomannan draagt bij aan gewichtsverlies, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een dieet waarbij u minder calorieën in gaat nemen. Er moet dan minstens drie maal daags één gram glucomannan ingenomen worden, ieder met één tot twee glazen water, vóór de maaltijd.

Hoe werkt glucomannan (konjac)?

In uw maag en darmen neemt glucomannan veel vocht op. Hierdoor zet het uit en vormt het een soort gel. Deze gel veroorzaakt dat u een vol gevoel krijgt. Uw eetlust vermindert hierdoor. En doordat u als gevolg hiervan minder calorieën inneemt, kan het bijdragen aan gewichtsverlies. De vezels zelf bevatten niet veel calorieën. 

U kunt het effect zelf zien als u glucomannan poeder in een glas water doet. U ziet het water dan veranderen in een gel. Dit is wat er ook gebeurt wanneer het supplement in uw maag komt.

Hoe gebruik ik glucomannan of konjac?

Er is een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het juiste gebruik van een glucomannan product:

 • De dosis glucomannan
  Let goed op de verpakking om te zien welke dosis u kunt innemen voor het gewenste effect dat u wilt bereiken. En let ook op dat u de maximale dosis niet overschrijdt.
 • Neem glucomannan altijd in met voldoende water
  Omdat glucomannan of konjac nogal uitzet wanneer het met vocht in aanraking komt, is het belangrijk dat u voldoende water drinkt. Neem de glucomannan supplementen daarom altijd in met één tot twee volle glazen water. Zo komt de glucomannan goed door uw slokdarm heen en bereikt het de maag, daar waar het moet komen.
 • Tijdstip van inname
  Neem glucomannan in vóór de maaltijd.
 • Lees de bijsluiter
  Lees altijd voor gebruik de bijsluiter of gebruiksaanwijzing van het product dat u gekocht heeft.

Welke glucomannan of konjac producten zijn er?

Voorbeelden van supplementen zijn:

Er zijn nog allerlei andere typen eetlustremmers. Ontdek hier meer eetlustremmers >>

Bijwerkingen van glucomannan?

Glucomannan is veilig te gebruiken voor gezonde volwassenen wanneer het volgens de aanwijzingen op de verpakking of bijsluiter wordt gebruikt. Bijwerkingen komen niet veel voor, maar mogelijke bijwerkingen zijn bijvoorbeeld:

 • Een opgeblazen gevoel;
 • Diarree;

In het geval dat u last heeft van bijwerkingen is het beter om te stoppen met het gebruik van het glucomannan supplement.

Wanneer glucomannan niet gebruiken?

 • Slikproblemen of verhoogd risico op verstikking
  Omdat glucomannan wanneer het in aanraking komt met vocht flink uitzet, is dit product niet geschikt bij een risico op verstikking bij mensen met slikproblemen. En om deze reden is het ook zo belangrijk dat u dit product daadwerkelijk met voldoende water inneemt.
 • Medicijngebruik voor diabetes
  Glucomannan kan interacties hebben met bepaalde diabetesmedicijnen. Overleg in geval van diabetes, een andere ziekte of medicijngebruik daarom altijd met uw arts, voordat u start met het gebruik van een supplement.
 • Zwangerschap of borstvoeding
  Er zijn te weinig gegevens bekend over het gebruik van glucomannan tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding om te kunnen zeggen of het veilig is of niet. Het gebruik ervan wordt om die reden afgeraden.

Waar is glucomannan te koop?

U kunt glucomannan gemakkelijk online bestellen, hier bij DeOnlineDrogist.nl. Bovenaan deze pagina ziet u welke glucomannan / konjac producten er te koop zijn en wat het kost.