DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Jungle Formula: wapen u tegen muggen

 • Jungle Formula Spray Maximum 75ML
  Gratis verzending

  Jungle Formula Spray Maximum | 75ML

  (10)
  Voorraad: > 50
  22,99
 • Jungle Formula Anti Muggenroller 50ML
  Gratis verzending

  Jungle Formula Anti Muggenroller | 50ML

  (25)
  Voorraad: > 50
  21,99
 • Jungle Formula Bite & Sting Rollerpen 15ML

  Jungle Formula Bite & Sting Rollerpen | 15ML

  (12)
  Voorraad: > 50
  14,79

Wat is Jungle Formula?

Met Jungle Formula houdt u muggen en andere stekende insecten op afstand. Jungle Formula heeft producten met plantenextracten en DEET die muggen bij u weg houden.

Toch gestoken? Dan zijn er ook Jungle Formula producten voor na de beet, om de jeuk en irritatie tegen te gaan.

Muggen- en insectenbeten

Muggen prikken mensen omdat ze bloed nodig hebben. Alleen vrouwelijke muggen steken. Zij hebben het bloed namelijk nodig voor voedingsstoffen voor het leggen van eitjes. Muggen prikken niet met een angel, die hebben ze niet, maar met hun snuit. Daarmee kunnen ze het bloed opzuigen.

Voordat ze het bloed opzuigen brengen ze eerste een vloeistof aan in het gaatje wat ze hebben geprikt. Dit doen ze om de bloedstolling tegen te gaan, anders zou de zuigmond van de mug verstopt kunnen raken. De prik van de mug voelt u niet. Maar de vloeistof die ze heeft ingespoten, veroorzaakt na een tijdje, als de mug al lang weer is gevlogen, de welbekende jeuk van de muggenbult.

Wie wordt er vaak geprikt en waar komt een mug op af?

Muggen komen op geuren af. Muggen houden van de geur van mensen die net gesport hebben en van zweetluchtjes. Mannen worden over het algemeen wat vaker geprikt dan vrouwen. Zwangere vrouwen krijgen het ook vaak zwaar te verduren door de muggen.

Wanneer gebruikt u Jungle Formula?

Jungle Formula gebruikt u wanneer u niet gestoken wilt worden door muggen, en deze vervelende beestjes daarom op afstand wilt houden. Muggen zijn vooral in de zomer actief. Maar u kunt Jungle Formula ook meenemen op vakantie om uzelf tegen muggenbeten te beschermen.

Wat zijn de ingrediënten van Jungle Formula?

DEET is een stofje dat stekende insecten, zoals muggen, op afstand houdt. Jungle Formula Strong Original Spray en de Anti Muggen Roller van Jungle Formula bevatten DEET.

Welke verschillende Jungle Formula producten zijn er?

Jungle Formula producten om insectenbeten te voorkomen

 • Jungle Formula Strong Original Spray: De Strong Original Spray van Jungle Formula is een sterke anti muggenspray op basis van plantenextracten en 20% DEET. Het middel mag gebruikt worden vanaf 13 jaar, en het biedt bescherming tot 6 uur lang. Deze anti muggenspray kunt u binnen- en buitenshuis gebruiken, in Nederland of wanneer u op reis bent elders in Europa.
  Jungle Formula Strong Original Spray heeft een Insect Repellent Factor 3. Deze factor geeft aan hoe sterk het product muggen op afstand houdt. Jungle Formula heeft nog meer muggenwerende producten, waaronder de Anti Muggen Rolller;
 • Jungle Formula Anti Muggen Roller: De Jungle Formula Anti Muggenroller heft een Insect Repellent Factor 4, deze heeft dus nog een sterkere werking dan de eerder genoemde Strong Original Spray. De Roller bevat 50% DEET en is geschikt voor gebruik in gebieden waar muggen veel voorkomen en waar u een hoog risico loopt op malaria of andere aandoeningen overgedragen door insecten. Dit product is geschikt vanaf 18 jaar en werkt tot 9 uur lang.

Het voordeel van de Jungle Formula producten met DEET om muggen op afstand te houden, is dat het product aangenaam ruikt.

Jungle Formula producten voor wanneer u toch geprikt bent:

Een spray die de huid verzacht en de jeuk verlicht bij insectenbeten- of steken. Het werkt ook bij jeuk als gevolg van brandnetels. Het voordeel van de spray is dat hij direct na het aanbrengen werkt. Hij is gemakkelijk, snel en effectief.

Een gemakkelijk aan te brengen rollerpen, voor langdurige verlichting bij insectenbeten, kwallenbeten of brandnetelsteken. De Rollerpen bevat glycerine wat de huid kalmeert en roodheid minimaliseert. Daarnaast zit er menthol in voor een verkoelend effect.

Hoe vaak gebruik ik Jungle Formula?

U mag de muggenwerende Jungle Formula Strong Original Spray met 20% DEET 2 maal per dag gebruiken. De Anti Muggen Roller met 50% DEET mag u 1 maal per dag gebruiken. Jungle Formula is niet waterproof.

Mag u Jungle Formula gebruiken bij baby en kind?

 • De Jungle Formula Strong Original Spray mag u gebruiken vanaf 13 jaar. En de Anti Muggen Roller vanaf 18 jaar.
 • De Bite & Sting Relief mag u gebruiken vanaf 3 jaar en de Roller Pen vanaf 1 jaar.

Mag ik Jungle Formula gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Kies een product met maximaal 30% DEET als u zwanger bent. Dit is het advies in lijn met de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Laat u verder adviseren door een reizigerskliniek of uw arts voordat u op reis gaat naar een land met een risico op door insecten overdraagbare ziektes. 

Geeft u borstvoeding? Smeer of spray geen DEET op en rond uw tepel(hof). Was de handen goed na het aanbrengen van DEET en voor het voeden om te voorkomen dat DEET in contact komt met de mond van uw baby.

Waarschuwingen bij gebruik van Jungle Formula

 • Bewaar Jungle Formula buiten het bereik van kinderen;
 • Lees altijd goed de verpakking en de gebruiksaanwijzing van de Jungle Formula producten, voor u deze gebruikt.

Is Jungle Formula veilig?

Als u Jungle Formula gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing en de aanbevolen dosering niet overschrijdt, is het product veilig.

Waar is Jungle Formula te koop?

Jungle Formula online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de producten van Jungle Formula, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en voorzien u graag van deskundig advies.

Wat kost Jungle Formula?

Bovenaan deze pagina vindt u alle Jungle Formula producten die u bij DeOnlineDrogist.nl kunt kopen met de bijbehorende prijzen. Ook ziet u het hier wanneer Jungle Formula in de aanbieding is.

Tips om muggen op afstand te houden

 • Bescherm u vooral goed tegen muggen met een muggenwerend product bij zonsopkomst en zonsondergang, en ‘s nachts. Dat zijn momenten waarop muggen het meest actief zijn. Dat komt omdat de luchtvochtigheid dan het hoogste is. Daar houden muggen van omdat ze gevoelig zijn voor uitdroging. De Tijgermug is echter ook overdag actief. Pas het gebruik aan op het gebied waar u bent en op welke muggen u wilt weren.
 • Douche regelmatig wanneer u op reis bent op plekken waar veel muggen zitten. Muggen worden aangetrokken tot zweetgeurtjes;
 • U kunt zich natuurlijk enigszins beschermen met bedekkende kleding, maar let op: muggen kunnen u door dunne kleding heen prikken. En muggen lijken donkere kleding mooier te vinden dan lichte, want mensen in donkere kleding worden vaker geprikt;
 • Gebruik een klamboe om muggen bij uw bed weg te houden als u slaapt;
 • Zet de ventilator aan. Muggen hebben een hekel aan wind, kou en droge lucht;
 • Vermijd het gebruik van parfumhoudende producten.