DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Iberogast

Heeft u last van maag- of darmklachten? Iberogast, een geneesmiddel op basis van 9 kruiden, biedt verlichting bij klachten als maagkrampen, darmkrampen, een opgeblazen gevoel, maagpijn, misselijkheid en maagzuur. Lees meer

Wat is Iberogast?

Iberogast₁ is een kruidengeneesmiddel dat bestaat uit 9 geneeskrachtige kruiden. Deze combinatie van kruiden verlicht maag- en darmklachten, ook als ze tegelijk voorkomen. Iberogast normaliseert de bewegingen in de maag en darmen om het transport van het voedsel door de maag en de darmen te reguleren en vermindert op die manier uw klachten Iberogast is een geregistreerd geneesmiddel. De werking van Iberogast is uitvoerig onderzocht en is bewezen effectief. Het kruidengeneesmiddel helpt als u last heeft van een prikkelbare maag of darmen waarbij u last kunt hebben van:

 • Maagkrampen
 • Darmkrampen
 • Een vol gevoel
 • Een opgeblazen gevoel
 • Maagpijn
 • Misselijkheid
 • Maagpijn

Wat zijn de bijwerkingen van Iberogast?

Iberogast kent zelden bijwerkingen bij gebruik volgens de bijsluiter. Iberogast bevat 9 kruiden: Bittere Scheefbloem, Engelwortel, Kamillebloem, karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Mariadistel, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel.

Hoe gebruik ik Iberogast druppels?

Bij maag- en darmklachten kunnen volwassen en kinderen vanaf twaalf jaar Iberogast druppels maximaal drie keer per dag nemen met de hoeveelheid van twintig druppels. Dit kunt u met vloeistof voor of tijdens de maaltijden innemen. Voordat u de druppels gebruikt is het aanbevolen om te schudden.

De werking van het spijsverteringstelsel

We weten dat we ze hebben: de maag en darmen, ons voedsel gaat erheen en wordt daar verwerkt. Soms ervaren we maag- en darmklachten als we iets eten. Maar hoe werken onze maag en darmen nu precies?

Het maag- en darmstelsel zorgt voor de werking van onze spijsvertering. Al het voedsel dat we via onze mond binnen krijgen, wordt via de slokdarm naar de maag vervoerd. In de maag wordt het voedsel vermengd met spijsverteringsappen, de maagspieren mengen en kneden de voedselbrij en transporteren dit vervolgens naar de dunne darm. De dunne darm zorgt ervoor dat alle voedingstoffen via de darmwand het lichaam binnen komen. Wanneer de overblijfselen van de voeding in de dikke darm aankomt, komt het in aanraking met bacteriën. Deze bacteriën zorgen ervoor dat de laatste voedingsstoffen uit het voedsel worden opgenomen. Daarnaast onttrekt de dikke darm water en zouten uit het voedsel zodat een soepele ontlasting ontstaat.

Oorzaken van maag- en darmklachten

Maag- en darmklachten kunnen een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Daarbij komt het komt vaak voor dat er bij functionele maag- en darmklachten geen lichamelijk of organische oorzaak gevonden wordt door een arts. Per persoon verschillen de klachten en de intensiteit van de klachten, dat kan het vinden van een eenvoudige oplossing lastig maken. Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de normale werking van de maag en darmen en daarbij kunnen zorgen voor maag- en darmklachten:

 • Langdurige periodes van stress
 • Te veel eten
 • Veel pittig of veel vet eten
 • Overmatig drinken van alcohol en cafeïne
 • Gehaast en onregelmatig eten
 • Het nemen van antibiotica

Wat is functionele Dyspepsie?

Functionele Dyspepsie is de medische term voor verstoring in de spijsvertering zonder lichamelijke oorzaak. Wanneer iemand last heeft van functionele dyspepsie resulteert dat vaak in meerdere maag- en darmklachten tegelijk. U kunt dit herkennen aan symptomen als maagkrampen, darmkrampen, misselijkheid, een vol gevoel, een opgeblazen gevoel, maagpijn en/of brandend maagzuur.

Iberogast bij PDS

Er zijn zo ongeveer 3,5 miljoen mensen in Nederland die er last van hebben, het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)₂ of PDS- gerelateerde klachten. De klachten kunnen verschillen van persoon tot persoon, van dag tot dag en van situatie tot situatie. De klachten die het meest bij PDS voorkomen zijn zeurende, stekende of krampende buikpijn, gasvorming en een afwijkend ontlasting patroon. Daarnaast hebben mensen met PDS vaak bijkomende maagklachten en darmklachten zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel, een opgezette buik, zuurbranden, slikklachten of een opgezette keel.

Iberogast® is een klinisch getest en bewezen effectief geneesmiddel en helpt bij het verlichten van maag- en darmklachten die bij PDS kunnen voorkomen.

Iberogast kopen bij DeOnlineDrogist.nl

Heeft u maag- of darmklachten en wilt u Iberogast graag snel en eenvoudig in huis hebben? U bestelt Iberogast 100ml, 50ml en 20ml gemakkelijk online bij DeOnlinedrogist.nl. Bestelt u voor 21:30, dan heeft u het de volgende dag al in huis! Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem gerust contact op met een van onze gediplomeerde drogisten.


₁ Iberogast is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.
₂ PDS is geen zelfzorgindicatie en dient door een arts te worden vastgesteld. Overleg met je arts voor meer informatie over behandelopties.

KOAG Nr. 80-0719-2853