9375.434 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Botten supplementen>Sterke botten

Bluem Teeth & Bone Formula Capsules 90CP

De perfect aanvulling in de dentale praktijk

51,36
  • Merk:  Bluem
  • Inhoud: 90CP
  • EAN: 653341364708
  • Op voorraad:  24  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving
Algemeen
Dr. Peter Blijdorp, verantwoordelijk voor de unieke mondverzorgingsproducten op basis van actieve zuurstof, introduceert nu de Bluem Teeth & Bone Formula. Dit voedingssupplement bevat een complete en hoogwaardige combinatie van biologisch actief magnesium, koper, mangaan, zink, borium, vitamine C, B6 en B12 en foliumzuur en is tevens verrijkt met hoge doseringen van calcium en vitamine D3 en K2. Bluem Teeth & Bone Formula heeft een synergetische werking, wat betekent dat de verschillende voedingsstoffen elkaar op positieve wijze versterken. Door de synergetische werking en de hoogwaardige combinatie van biologisch actieve ingrediënten maakt dit voedingssupplement dé perfect aanvulling van uw dagelijkse mondverzorging.

De mineralen en vitaminen in Bluem Teeth & Bone Formula zijn volgens de orthomoleculaire voedingsleer perfect op elkaar afgestemd en hebben hierdoor een uitstekende werking op tanden en botten:

Calcium
Dé bouwstof met een veelzijdige werking. Calcium heeft een positieve invloed op krachtige botten en sterke tanden, maar ook essentieel voor het goed functioneren van de spieren en het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Daarnaast is calcium betrokken bij de wondheling, bloedstolling, bloeddrukregulatie, celgroei en hormoonstofwisseling.

● Magnesium
Dit mineraal is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam en nodig voor een goede stofwisseling van calcium en vitamine C. Verder is magnesium van belang bij het behoud van gezonde botten en tanden, verantwoordelijk voor een goede de overdacht van zenuwprikkels en goed voor het functioneren en de opbouw van spieren.

● Vitamine D3
Deze vetoplosbare vitamine bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor en belangrijk voor sterke botten en tanden. Vitamine D reguleert tevens de calciumstofwisseling in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van de weerstand en een goede werking van de spieren. Vitamine D werkt het beste in combinatie met vitamine A, C en K, calcium en fosfor en daardoor is er in dit supplement gekozen voor een hoge dosering natuurlijke vitamine D3 uit wolvet.

● Vitamine K2
Belangrijk voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling. Vitamine K is eveneens essentieel voor de activiteit van een speciaal weefseleiwit dat door het binden van calcium helpt bij het soepel en schoon houden van de slagaderwand, het gewrichtskraakbeen en andere zachte weefsels in het lichaam.

● Vitamine C
Een in wateroplosbare vitamine die de bloedvaten gezond en elastisch houdt en tevens het cholesterolgehalte verlaagt. De gewrichten, pezen, huid, spieren, botten en bindweefsel, die het lichaam structuur en stevigheid geven zijn afhankelijk van de opbouwende eigenschap die vitamine C bevat.

● Vitamine A
Dit in vet-oplosbare vitamine bevordert de groei, het gezichtsvermogen, een gezonde huid, gezond haar en sterke tanden en tandvlees.

● Vitamine B6, B12 en Foliumzuur
Vitamine B6 is aan dit supplement toegevoegd om de opname van Magnesium in de cel te bevorderen en verlaagt samen met vitamine B12 en foliumzuur het homocysteine gehalte. Een hoog homocysteine gehalte komt vaak voor bij osteoporose en kan botten en collageen beschadigen.

● Zink
Dit mineraal zorgt voor gezonde botten en is nodig bij de opbouw van eiwitten, waarmee de groei en vernieuwing van weefsel (wondheling) tot stand komt. Zink en Koper zijn antagonisten en worden daarom bij voorkeur in combinatie ingenomen en daardoor ook beide toegevoegd aan dit supplement.

● Mangaan
Dit essentiele mineraal is nodig voor de vorming van bot- en bindweefsel en draagt bij aan de bescherming van lichaamscellen bij oxidatieve stress en de energievoorzienig in het lichaam.

● Koper
Koper is betrokken bij de vorming van bind- en botweefsel en bij de pigmentatie van huid en haar. Dit mineraal speelt tevens een rol bij het zuurstoftransport in het lichaam. Koper en Zink zijn antagonisten en worden daarom bij voorkeur in combinatie ingenomen en daardoor ook beide toegevoegd aan dit supplement.

Dosering
- 3 maal daags 1 capsule voor:
volwassenen voorafgaand aan of tijdens een actieve tandheelkundige behandelingsfase ouderen met osteoporose, volwassenen met een hoog cariësrisico.
- 2 maal daags 1 capsule voor:
volwassenen als langdurige onderhoudsdosis vanaf 3 maanden na een (chirurgisch) tandheelkundige ingreep, bijvoorbeeld na het plaatsen van een implantaat.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Waarschuwingen

De maximale hoeveelheid vitamine B6 in een supplement ligt voor kinderen lager dan voor volwassenen. De reden hiervoor is dat kinderen een lagere veilige bovengrens voor vitamine B6 hebben dan volwassenen. In de onderstaande tabel staat de maximale hoeveelheid vitamine B6 voor kinderen aangegeven. Wij adviseren u om hier rekening mee te houden.

Hoeveelheid vitamine B6

Advies/waarschuwing

Tot 3 milligram per dag

Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar

3 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar

5 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar

7 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar

Voorzorg bij gebruik van bloedverdunners, zoals coumarinederivaten:
Hoewel de hoeveelheid vitamine K2 ruim binnen de maximaal toegestane hoeveelheid blijft, is het aan te bevelen om contact op te nemen met de trombosedienst en te overleggen alvorens een product met vitamine K te gebruiken. Vitamine K remt de werking van anticoagulantia.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar. Bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap of lactatie, voor gebruik een deskundige raadplegen. De capsule is goed slikbaar, maar de inhoud mag ook uit de capsule worden gehaald en door de voeding worden gemengd. Bevat drooghoudzakje - niet voor consumptie.
Ingredienten

Samenstelling per dagdosering van 3 tabletten

    % ADH*
Mineralen:    
Calcium (carbonaat) 250 mg 31.3
Magnesium (60% oxide en 40% citraat) 250 mg 66.7
Silicium (uit bamboe extract 50%) 15 mg -
Zink (gluconaat) 10 mg 100
Borium (natriumtetraboraat) 3 mg -
Mangaan (gluconaat) 2 mg 100
Koper (gluconaat) 0.75 mg 75
Vitaminen:    
Vitamine C (75% calciumascorbaat en 25% ascorbylpalmitaat) 500 mg 625
Vitamine B6 (als 31.35mg pyridoxaal-5-fosfaat) 21 mg 1500
Vitamine A (als 9.6 mg bèta-caroteen) = 2664 i.e. 800 mcg 100
Foliumzuur 200 mcg** 100
Vitamine K2 (menaquinon-7 uit natto) 75 mcg 100
Vitamine D3 (natuurlijke cholecalciferol) = 1200 i.e. 30 mcg 300
Vitamine B12 (methylcobalamine) 25 mcg 1000
Overig:    
Betaïne HCL 15 mg -
* ADH = Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (volgens EU richtlijnen 2008/100/EG)
** retinolequivalenten

Ingrediënten
Mineralen, Vitaminen, Vegetarische capsule (hydroxypropylmethylcellulose), Betaïne HCl, Natuurlijk vulmiddel: amylum solani(aardappelzetmeel), Antiklontermiddel: oleum helianthus annuum (zonnebloemolie).

Allergenen informatie
Kan sporen bevatten van soja. Vrij van gluten, tarwe, suiker, zout, gist, melk, lactose, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bluem Teeth & Bone Formula Capsules 90CP?

Meer uit ons assortiment