Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging
Davitamon Vitamine K Olie 10ML
Davitamon Vitamine K Olie 10ML
Davitamon Vitamine K Olie 10ML1
Davitamon Vitamine K Olie 10ML2
Davitamon Vitamine K Olie 10ML3
Davitamon Vitamine K Olie 10ML4
Davitamon Vitamine K Olie 10ML5
Davitamon Vitamine K Olie 10ML6

Davitamon Vitamine K Olie 10ML

Korting 20%
Adviesprijs 7,49 5,99
  • Merk: Davitamon
  • Inhoud: 10ML
  • EAN: 8710537704013
  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!

×

of

Productbeschrijving

Speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling

Algemeen
Davitamon Vitamine K Olie is een voedingssupplement speciaal voor zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij zuigelingen wordt in het lichaam nog niet voldoende vitamine K aangemaakt en omdat ook moedermelk weinig vitamine K bevat is het van belang dat zuigelingen in de eerste drie levensmaanden in die behoefte worden voorzien. Vitamine K speelt namelijk een belangrijke rol bij de bloedstolling en de gezondheidsraad adviseert dan ook om zuigelingen die geheel of grotendeels borstvoeding krijgen vanaf dag 8 tot en met 12 weken 150 microgram extra vitamine K toe te dienen.

Bij goed verloop van de bloedstolling

Vitamine K

Dosering

5 druppels per dag voor zuigelingen die borstvoeding krijgen, vanaf dag 8 tot en met 12 weken. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarschuwingen
Het aanbevolen gebruik niet overschrijden. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Op een koele en donkere plaats bewaren (niet in de koelkast).

Ingrediënten

Samenstelling per dagdosering van 5 druppels

Vitamine

 

RI*

K

150 µg

200%

* Referentie inname volgens de gezondheidsraad, voor volwassenen. De gezondheidsraad adviseert aan zuigelingen die borstvoeding krijgen vanaf dag 8 tot en met 12 weken 150 microgram (µg) extra vitamine K te geven.

Ingrediënten
Gezuiverde arachideolie (pinda), vitamine K, antioxidant: alfa-tocoferol.

Allergenen informatie
Bevat arachideolie (pinda).

Gebruiksaanwijzing Vragen & Antwoorden
Hoe lang kun je dit product bewaren na opening?

Het flesje dient op een koele en donkere plek worden bewaard en niet in de koelkast. Als u dit doet kunt u de vitaminen tot de houdbaarheids datum die op het flesje staat vermeld goed houden. Daarnaast moet u bij toedieningcontact van het flesje met de mond of etenswaren vermijden. Speeksel en etenswaren kunnen de inhoud van het flesje verontreinigen.
Ook adviseer ik u het buiten bereik van kinderen te houden.

Wat moet ik doen bij overdosering?

Mocht er sprake zijn van overdosering, adviseren wij om de huisarts te raadplegen. Een juiste behandeling is alleen goed vast te stellen als er meer gegevens bekend zijn over het kind en de ingenomen hoeveelheid druppels c.q. tabletjes. Wij kunnen hiervoor geen algemene richtlijnen geven.

Zijn de producten van Davitamon hooggedoseerd?

Alle doseringen zijn conform het advies van de vastgestelde Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid samengesteld.

Wat is het verschil tussen Davitamon olie, aquosum of tabletjes?

Davitamon D en AD is verkrijgbaar in vloeibare vorm en in tabletvorm. De tabletten geef je aan je kindje wanneer het ongeveer een jaar oud is en een tabletje zelf goed kan innemen. Voor die tijd is het handig vitamine D in de vorm van druppels te geven. De druppels zijn verkrijgbaar in een neutrale, geur- en smaakloze versie (olie) en in een waterbasis versie met lichte anijssmaak (aquosum). Sommige kindjes verdragen de in olie opgeloste vitamines minder goed, waarbij er voor aquosum gekozen kan worden.

Waarom is Davitamon K alleen op olie basis verkrijgbaar?

Davitamon heeft gekozen voor deze olie aangezien zij de beste houdbaarheid heeft. Vitamine K op oliebasis is in de meest zuivere farmaceutische vorm bereid. Vitamine K op waterbasis is op verzoek te vervaardigen door uw eigen apotheker.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist