DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Corsodyl mondverzorging

Uw mond is een plek waar veel bacteriën ongestort hun gang kunnen gaan. Corsodyl helpt dankzij chloorhexidine de bacterieën te bestrijden. Chloorhexidine doodt vele soorten bacteriën in de mondholte die kunnen leiden tot ontstekingen of zelfs tandbederf. Voorkom deze problemen en gebruik de Corsodyl mondverzorging.Lees meer

Spoelen met Corsodyl

Spoelen met Corsodyl kan nodig zijn om het gebit te beschermen tegen irritaties. Vandaag lees je er meer over. Wat is Corsodyl, wanneer gebruikt u het en waarom?

Wat is Corsodyl?

In Corsodyl zit een actieve stof: chloorhexidine. Deze stof doodt bacteriën die in de mond voorkomen. Daardoor wordt de groei van schimmels en gisten geremd en worden bacteriën die ontstekingen of tandbederf veroorzaken onschadelijk gemaakt. U gebruikt het bij infecties of om deze te voorkomen.

Wanneer zou je moeten spoelen met Corsodyl?

Uw tandarts, orthodontist of mondhygiënist zal u informeren als je Corsodyl moet gebruiken. Corsodyl gebruikt u onder andere bij:

  • De behandeling van mondinfecties, zoals tandvleesontsteking
  • Het voorkomen van infecties van wonden in de mond. U zou het bijvoorbeeld kunnen gebruiken na een tandheelkundige ingreep waarbij een wond is gemaakt.
  • Het voorkomen van tandplak als je niet goed kunt tandenpoetsen op een bepaalde plek. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een beugel draagt of na een operatie in de mond.

Hoe moet je spoelen met Corsodyl?

Bij DeOnlineDrogist.nl kan u onder meer Corsodyl mondspoeling bestellen. Vul de dop tot de rand met Corsodyl en spoel één minuut. Spuug vervolgens uit. Doe dit twee keer per dag.

U kunt ook mondspray of tandgel met Corsodyl gebruiken.
Mondspray: spray twee keer per dag op het tandvlees. Zorg dat al het te behandelen tandvlees in contact komt met de sprayvloeistof – spray eventueel meerdere keren.

Tandgel: deze gel werkt net als tandpasta. Borstel de tanden met ongeveer 2,5 cm gel op een bevochtigde tandenborstel. Doe dit twee keer per dag.

Let op: zorg dat u niet pas na het gebruik van Corsodyl je tanden poetst. Dan wordt de actieve stof namelijk weer teniet gedaan en werkt het middel dus niet! Poets uw tanden voordat u Corsodyl gebruikt of doe dit geruime tijd na het gebruik.

Meer informatie over Corsodyl vindt u in de bijsluiter. Corsodyl bestellen doet u gemakkelijk op DeOnlineDrogist.nl.