Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9365.712 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Medicijnen tandvleesontsteking

Corsodyl Mondspoeling 2mg/ml 300ML

Mondspoelmiddel ter voorkoming van infecties

9,29

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

  Productbeschrijving

  Algemeen
  Corsodyl Mondspoeling bevat chloorhexidine digluconaat dat een bacteriedodendewerking heeft en het ontstaan van tandplak voorkomt. Deze mondspoeling kan worden gebruikt ter voorkoming van infecties na tandheelkundige en mondchirurgische ingrepen. Ook kan het worden gebruikt voor algemene mondhygiëne indien de tanden door enige handicap (zoals na mondoperaties of bij mentaal of lichamelijk gehandicapten) niet kunnen worden gepoetst. Tevens kan het worden gebruikt voor kortdurende toepassing bij tandvleesontsteking.

  Dosering

  Gebruik dit middel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
  - Corsodyl mondspoeling wordt onverdund gebruikt.
  - Spoel tweemaal per dag gedurende één minuut zorgvuldig de mond met 10 ml Corsodyl mondspoeling (één maatdop tot de rand gevuld). Eventueel kan gespoeld worden met een mengsel van 5 ml Corsodyl mondspoeling en 5 ml leidingwater, direct vóór gebruik gemengd.
  - Ter voorkoming van tandvleesontsteking: tweemaal daags 1 minuut spoelen met 10 ml Corsodyl mondspoeling (één maatdop tot de rand gevuld), gedurende 4 weken.

  De tanden mogen niet direct na het spoelen worden gepoetst. Dit dient te gebeuren direct vóór of geruime tijd erna.

  Waarschuwingen
  Raadpleeg een arts of apotheker vóór gebruik bij kinderen onder de 12 jaar. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor chloorhexidine digluconaat of een van de andere bestanddelen.

  Bewaren beneden 25 °C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het etiket van de fles na “EXP:”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

  Ingredienten

  Samenstelling per 1 ml

  chloorhexidine

  2 mg

  Ingrediënten
  De werkzame stof in dit middel is chloorhexidine digluconaat.
  De andere stoffen in dit middel zijn ethanol, pepermuntolie, polyoxyl hydrogenated castor oil ( = PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie), sorbitol en gezuiverd water.


  Bijsluiter
  Download de:  bijsluiter [bijsluiter-corsodyl-mondspoeling-2mg-ml.pdf]

  Heeft u een vraag over Corsodyl Mondspoeling 2mg/ml 300ML?

  Meer uit ons assortiment