Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9365.769 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Energie (vermoeidheid)>Energie complex

Bonusan L-Carnitine 400mg Capsules 60CP

Helpt fysieke prestaties te verbeteren

35,69 33,55
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 60CP
  • EAN: 8711827008743
  • Op voorraad:  15  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Bonusan L-Carnitine 400mg is een voedingssupplement met het aminozuur L-Carnitine. L-Carnitine helpt fysieke prestaties te verbeteren, verhoogt de energieproductie in spiercellen, ondersteunt de zuurstofopname bij zware lichamelijke arbeid, sport, e.d., remt vorming en bevordert verwijdering van melkzuur en gaat spiermoeheid tegen. Een carnitinesupplement vult aan wanneer door zware inspanning meer carnitine wordt afgebroken en verdwijnt via zweet en urine en bij ongetrainde individuen heeft L-carnitine een significante verbetering van de prestaties tot gevolg.

L-Carnitine:

- versnelt het herstel na ziekte;
- helpt bij moeheid;
- is verkwikkend voor het hart;
- bevordert de doorbloeding;
- ondersteunt de vruchtbaarheid van de man;
- stimuleert de ammoniakuitscheiding door inbouw van ammoniak in ureum te bevorderen.

L-Carnitine speelt een essentiële rol bij de energieproductie uit vetzuren: het is de enige stof die langketenige vetzuren langs de binnenste membraan de celmitochondriën binnen kan loodsen, waar ze verbrand worden (bèta-oxidatie ondergaan). Omgekeerd transporteert L-carnitine de stofwisselingsproducten van de citroenzuurcyclus weer de mitochondriën uit en terug het cytoplasma in. Ook is carnitine betrokken bij de energieproductie uit ketonlichamen, pyruvaat en/of aminozuren.

Carnitine is vooral van belang voor organen die voor hun energievoorziening sterk afhankelijk zijn van de vetverbranding zoals het hart, de spieren en de hersenen. L-Carnitine komt vrijwel uitsluitend in dierlijke producten voor (carnis = vlees); een vegetarische voeding is vaak arm aan bouwstenen van L-carnitine (lysine en methionine).

Dosering
Dagelijks 1 capsule tenminste een half uur voor de maaltijd innemen.

Waarschuwing
De capsules niet innemen met eiwithoudende levensmiddelen. Gelijktijdige aanwezigheid van andere aminozuren benadeelt de absorptie van L-carnitine. Omdat het de nachtrust kan verstoren is het verder niet raadzaam L-Carnitine 400 mg 's avonds in te nemen. Een aantal anti-epileptica (bijvoorbeeld fenobarbital, fenitoïne, carbamazepine) heeft een sterk verlagend effect op de L-carnitinespiegel. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Om naast aanvulling van tekorten ook de eigen biosynthese (met name in lever en nieren) van L-carnitine te stimuleren, is het raadzaam te supplementeren met de bouwstenen van L-carnitine (zoals het aminozuur L-lysine), evenals met de cofactoren bij de synthese (niacine, vitamine B6, vitamine C, magnesium en ijzer). Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).

Ingredienten

Samenstelling per capsule
L-Carnitine (uit 587 mg L-Carnitine-L-tartraat) 400 mg

Ingrediënten
cellulose (HPMC), microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat

Allergenen informatie

Bevat geen GMO, maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Etiket Informatie folder
Download de:  Bonusan_L_Carnitine_400MG.pdf
Download de:  Bonusan_Monografie_L_Carnitine.pdf
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan L-Carnitine 400mg Capsules 60CP?