Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: sint surprise maken: zó maakt u een mooie surprise!

Sint surprise maken: zó maakt u een mooie surprise!

Een Sint surprise maken kan een behoorlijke klus zijn. Stressvol zelfs als u te laat begint. Een mooie surprise begint bij een goed idee en dit maakt het al heel wat makkelijker (en leuker!) om aan de slag te gaan. Wij geven u tips voor een geslaagde surprise!

Een Sint surprise maken

Sinterklaas is weer in ons land! Een tijd van liedjes zingen, rijmpjes maken, schoentjes zetten, en chocoladeletters en kruidnoten snoepen. En cadeautjes uiteraard! Misschien zijn die cadeautjes verstopt in een surprise. Een sint surprise maken is een fantastische klus voor de één, maar voor de ander een verschrikking. Want wat moet er gemaakt worden? Hoe komt u aan inspiratie? En hoe zet u een surprise in elkaar? Slaat de stress al toe bij de gedachte, maar heeft u wel beloofd een surprise te maken? Wij geven u inspiratie tips voor een mooie surprise.

Stap 1: begin op tijd, maak een plan

Een surprise maken onder tijdsdruk is niet heel erg fijn. U voorkomt een hoop stress door op tijd te beginnen. Begin daarom direct zodra de lootjes getrokken zijn. Dan heeft u nog rustig de tijd om een mooie surprise te verzinnen, een cadeau te kopen én de surprise in elkaar te zetten. Mocht de surprise tegenvallen (materiaal valt tegen, cadeau past niet, surprise zakt in elkaar, wat dan ook), dan heeft u nog voldoende tijd om iets anders te verzinnen.


Verder is het goed om te weten wat u wil gaan maken. Het resultaat wordt vaak mooier met een goed vooraf bedacht plan in plaats van in de wilde weg te gaan beginnen. Het is ook véél prettiger (en ontspannender) werken op deze manier!

Stap 2: wat gaat u maken? Voor wie maakt u de surprise?

Misschien is dit wel het lastigste onderdeel van surprises maken. Althans, dat kan het zijn indien u een gebrek aan inspiratie ervaart. Inspiratie is soms lastig af te dwingen, maar het kan helpen door eerst wat informatie van de krijger op te schrijven:


• Wie is deze persoon? Wat is uw relatie tot die persoon? Is het een familielid, vriend, collega?

• Wat vindt deze persoon leuk? Heeft hij of zij hobby’s? Heeft hij of zij huisdieren?

• Waar denkt u aan, als u aan deze persoon denkt? Zijn er leuke anekdotes, heeft u een bepaalde herinnering of weet u een grappig verhaal over deze persoon?

• Heeft hij of zij iets bijzonders meegemaakt het afgelopen jaar? Misschien heeft hij of zij een nieuwe baan, relatie of een kindje gekregen? Of misschien heeft hij of zij een diploma of rijbewijs behaald of een mooie reis gemaakt?

• Schrijf wat dingen op die in uw hoofd opkomen, bijvoorbeeld woorden die bij een bepaalde hobby horen. Stel uw nichtje houdt van beautyproducten. Dan kunt u ook woorden opschrijven die daarbij horen. Bijvoorbeeld make-up, fohn, haarborstel, parfum, blogs, youtube, vlogs, enz. Schrijf alles op wat er in u opkomt, ook al lijken sommige woorden misschien wat vergezocht. Dit geeft niet, u kunt later altijd nog kijken welke ideeën bruikbaar zijn en welke niet.

• Bedenk ook alvast wat voor cadeau u wilt geven. Het is natuurlijk wel zo handig als het cadeau in de surprise past! Zoekt u een cadeautip? Bij De Online Drogist vindt u heel veel leuke cadeausuggesties!

Lijstje klaar? Beginnen maar!

Heeft u een lijstje gemaakt? Mooi! Bekijk uw lijstje met dingen die u hebt opgeschreven en zoek naar een thema wat eenvoudig te knutselen is. Of nog beter: probeer eens twee woorden te combineren en te verwerken in een creatieve surprise!


Stel dat u een surprise voor uw nichtje moet maken. Zij houdt van beauty en make-up en is afgelopen zomer op kamers gaan wonen. Misschien is het een idee om een kaptafel ‘voor haar studentenkamer’ te knutselen? Met een paar lege dozen, schaar, lijm, aluminiumfolie en karton komt u al een heel eind! Maak een aantal laatjes van gekleurd karton en een spiegel van aluminiumfolie. Verstop de cadeautjes in de kaptafel. Wat dacht u van een lipgloss, mascara en nagellak?

Stap 3: het uitvoeren van het plan

Goed, nu u weet wat u wilt maken, is het tijd voor het uitvoeren er van. Bent u niet zo creatief en handig? Geen nood, Pinterest is dé oplossing! U kunt op Pinterest heel veel knutselideeën vinden. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘kaptafel knutselen’. U kunt daar genoeg tips en ideeën vinden om een perfecte surprise te maken! Zo is een mooie Sint surprise maken voor iedereen haalbaar.


Heel veel succes met knutselen!