DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Aleve kopen bij de Online Drogist

Aleve is een langwerkende pijnstiller die geschikt is voor hoofdpijn, menstruatiepijn en voornamelijk geschikt voor langer aanhoudende pijnen, zoals spierpijn en gewrichtspijn. Aleve werkt niet alleen pijn verlichtend, maar ook koortsverlagend en ontstekingsremmend. Het werkt bovendien tot wel 12 uur; dat is langer dan ibuprofen. Lees alles over deze pijnstiller. Lees meer

Aleve: naproxen tegen de pijn

Pijn kan uiteenlopen van milde tot stevige, langdurige pijn en kan in krampende, stekende of kloppende vorm voorkomen. Pijn kan invloed hebben op het dagelijks leven en voor sommige mensen er zelfs weleens voor zorgen dat bepaalde activiteiten niet meer kunnen worden uitgevoerd. Om pijnklachten te verlichten heeft Aleve meerdere pijnstillers ontwikkeld.

Wat is de werkzame stof in Aleve?

Aleve pijnstillers bevatten naproxennatrium. Er zijn verschillende categorieën pijnstillers, bijvoorbeeld paracetamol en NSAID’s. Naproxennatrium in Aleve is een voorbeeld van een NSAID. Een andere NSAID is bijvoorbeeld ibuprofen.

Welke soorten Aleve zijn er?

Er zijn drie soorten Aleve pijnstillers:

Waar helpt Aleve tegen?

Aleve pijnstillers kunt u gebruiken voor verschillende typen pijn. Bijvoorbeeld voor menstruatiepijn, hoofdpijn of rugpijn zijn Aleve pijnstillers geschikt. Aleve werkt langdurig (langer dan ibuprofen). Ook werkt Aleve koortsverlagend.

Pijnstilling bij hoofdpijn

Hoofdpijn komt vaak voor en heeft meestal geen ernstige oorzaak. Toch kan het belemmeringen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, spanningshoofdpijn komt bijvoorbeeld veel voor. Om hoofdpijn te verminderen is het raadzaam om allereerst frisse lucht binnen te laten (of naar buiten te gaan), te zorgen voor goede nachtrust en ontspanning. Daarnaast helpt een pijnstiller zoals Aleve Classic tegen hoofdpijn.

Pijnstillers bij griep en koorts

Ook bij koorts bij griep kunnen de tabletten verlichting bieden. We spreken van koorts als het lichaam een verhoogde lichaamstemperatuur heeft: boven de 38 graden. Koorts is meestal een reactie van het lichaam om virussen en bacteriën te bestrijden. Ook pijn bij griep kunt u bestrijden met Aleve Classic.

Aleve Classic* - pijnstillers bij hoofdpijn en koorts

Aleve Classic is ontwikkeld om pijnen zoals hoofdpijn, griep en verkoudheid, tand- en kiespijn en koorts te verlichten. Het verlicht langdurig en effectief uw pijnklachten, tot wel 12 uur lang. Aleve Classic bevat 220 mg naproxenatrium (naproxen). Door deze specifieke dosering zijn de tabletten geschikt om de wat mildere pijnklachten te verlichten. Afhankelijk van de pijn kunt u beginnenmet het innemen van 2 tabletten, na 12 uur kan dit worden aangevuld met 1 tablet. De tabletten hebben een fijn formaat en gladde laag, waardoor ze makkelijk in te nemen zijn.


Aleve helpt tegen rugpijn

Ongeveer de helft van de mensen in Nederland krijgt wel eens te maken met rugklachten. Rugpijn kan soms lang aanhouden en is erg storend. Bij pijn produceert uw lichaam een pijnstof die prostaglandine heet. Deze pijnstof prikkelt de zenuwen die pijnsignalen uitsturen naar het ruggenmerg en de hersenen. Rugklachten kunnen de dagelijkse activiteiten belemmeren.

Tips voor het verminderen van rugpijn

  • Blijf in beweging, rust kan er juist voor zorgen dat uw pijn erger wordt;
  • Let op uw houding tijdens zitten, lopen, liggen, tillen;
  • Neem een goede werkhouding aan (bij zwaarder lichamelijk werk, maar ook bij bureauwerk);
  • Draag comfortabel, maar stevig schoeisel;
  • Zorg voor een geschikte matras;
  • Probeer sportblessures te voorkomen door een goede warming-up en cooling-down.

Aleve Select* verlichting bij rugpijn

Om het bewegen bij rugpijn makkelijker te maken en uw rugpijn minder zwaar te maken, kunt u Aleve Select 275 gebruiken. De pijnstiller verlicht effectief uw rugpijn tot wel 12 uur lang. Bovendien werken de pijnstillers ontstekingsremmend en koortsverlagend. Deze tabletten zijn speciaal ontwikkeld voor langer aanhoudende pijn. Het is ook geschikt voor spier- en gewrichtspijn, en spit. Afhankelijk van de pijn kunt u van Aleve Select één tot drie tabletten per dag innemen.

Pijnstillers bij menstruatiepijn

Voor iedere vrouw is de menstruatie anders. Zo kan een menstruatie verschillen in duur en bloedverlies, maar ook in de klachten die het met zich meebrengt. Klachten die vaak voorkomen zijn krampen in de onderbuik en rugpijn. Deze ongemakken kunnen zowel voor als tijdens de menstruatie voorkomen.

Zelf menstruatieklachten verminderen

Er zijn een aantal dingen die menstruatiepijn kunnen verminderen:

  • Sporten tijdens de menstruatie helpt. Tijdens het bewegen stimuleert u namelijk de bloedsomloop in de baarmoeder, wat in sommige gevallen pijn verminderd. Bovendien zorgt sporten voor de aanmaak van gelukshormonen, waardoor u zich mentaal beter voelt.
  • Voldoende rust en ontspanning is prettig - een warme kruik en een kop kamillethee.
  • Tenslotte kunt u Aleve Feminax innemen om uw menstruatiepijn te verlichten.

Aleve Feminax* verlicht menstruatiepijn

Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Vaak wordt menstruatiepijn veroorzaakt door een verhoogde aanmaak prostaglandines in de baarmoeder. Dit is een stof die nodig is om de menstruatie op gang te brengen. Tijdens de menstruatie kan de aanmaak van deze stof zo hoog worden, dat het menstruatiepijn veroorzaakt.

Aleve Feminax zorgt ervoor dat de aanmaak van het stofje prostaglandines niet te hoog oploopt. Bij het gebruik van Aleve Feminax zet uw menstruatie zich gewoon voort, maar wordt menstruatiepijn verlicht. Omdat menstruatiepijn meestal het hevigst is op de eerste dag van de menstruatie, wordt het aanbevolen om te beginnen met 2 tabletten tegelijk. Zo voorkomt u dat de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt, wat de pijn wat kan beperken.

Aleve Intense 550

Aleve Intense 550 is een variant die een hogere dosis naproxen bevat. Deze sterke pijnstiller is alleen via de apotheek te bestellen of bij uw eigen apotheek te koop.

De maximaal aangeraden dosis is 1 tablet per dag. Deze hoger gedoseerde pijnstiller werkt krachtig en langdurig speciaal tegen stevigere pijnen. De andere drie varianten van Aleve kunt u direct bovenaan de pagina bestellen (en kunt u morgen in huis hebben).

Aleve bijwerkingen

Net als alle geneesmiddelen kan ook Aleve bijwerkingen geven. Er zit naproxen in Aleve. Dit middel kan bijvoorbeeld brandend maagzuur, misselijkheid of hoofdpijn geven. Bekijk de bijsluiter.

Wat kost Aleve?

De prijs van de producten vindt u bovenaan deze pagina, bij de individuele producten.

*Lees voor gebruik de bijsluiter. Naproxennatrium: niet te gebruiken bij maag-, darm- en andere bloedingen, maagpijn, gelijktijdig gebruik van antistollingsmiddelen, ernstig hartfalen en wanneer u in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap bent.