DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zwangerschapstest

Hebt u inmiddels bepaald wanneer u ovulatie was en bent u benieuwd of u zwanger bent of niet? Het is een spannend moment als u gaat testen of u een kind kunt verwachten. DeOnlineDrogist.nl steunt u in dit moment met een uitgebreid assortiment van betrouwbare zwangerschapstesten.Lees meer

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest kan door middel van het meten van een hormoon in uw urine, bepalen of er sprake is van een zwangerschap.

Het meten van hCG in de urine

Het lijkt behoorlijk ingenieus te werken, zwangerschapstesten die met een woord of streepje aangeven of u zwanger bent. Maar hoe werken zwangerschapstesten nu precies? Als u zwanger bent, maakt het lichaam het zwangerschapshormoon hCG aan (humaan choriongonadotrofine). In de eerste weken van de zwangerschap groeit de aanwezigheid van dit hormoon. En hCG is terug te vinden in uw urine. Een zwangerschapstest bevat een soort antistof die reageert met het hCG in de urine. De test geeft vervolgens aan of u zwanger bent of niet. Dit kan digitaal zijn, of met streepjes.

Wanneer kunt u (vroeg) testen of u zwanger bent?

Gewoonlijk kunt u testen vanaf de dag dat u ongesteld zou moeten worden. Maar er zijn ook ‘extra vroege’ ofwel ‘early’ zwangerschapstesten verkrijgbaar waar mee u wel 4 tot 6 dagen voor uw ongesteldheidsdag zou kunnen testen. De ongesteldheidsdag zou de dag zijn waarop u vermoedelijk ongesteld zou worden, wanneer u niet zwanger bent. Door deze vroege zwangerschapstest weet u dus al heel vroeg in uw cyclus of er een bevruchting heeft plaatsgevonden.

Zwangerschapstesten online kopen bij DeOnlineDrogist.nl

Deonlinedrogist.nl heeft verschillende merken en soorten zwangerschapstesten in het assortiment. U kunt uw zwangerschapstest dus gemakkelijk online bestellen. Hieronder kunt u lezen uit welke testen u een keus kunt maken.

Clearblue zwangerschapstest met indicator

De zwangerschapstest van Clearblue met indicator geeft aan of u in verwachting bent of niet en heeft daarnaast een fijne extra functie: met deze test kunt u namelijk zien hoeveel weken u zwanger bent! De indicator laat in het schermpje zien hoeveel weken geleden de bevruchting plaatsvond. De Clearblue zwangerschapstest kan het volgende aangeven:

  • Niet zwanger;
  • Zwanger, de bevruchting vond 1-2 weken geleden plaats;
  • U bent zwanger, de bevruchting vond 2-3 weken geleden plaats;
  • U bent zwanger, de bevruchting vond meer dan 3 weken geleden plaats.

Normaal gesproken test u op of na de dag waarop uw menstruatie eigenlijk zou beginnen. Met deze test kun u tot wel vier dagen eerder testen. Let er wel op dat de test ‘niet zwanger’ aan kan geven terwijl u wel zwanger bent: het kan namelijk zo zijn dat het hormoongehalte in uw urine nog niet hoog genoeg is om waargenomen te worden door de test. Dus mocht de test negatief zijn geweest en blijft de menstruatie toch uit? Test dan een paar dagen later nog eens.

Predictor Early

De Predictor Early zwangerschapstest is speciaal gemaakt om te gebruiken tot vier dagen voor de eerste dag dat u normaal gesproken zou menstrueren. De test van Predictor is extra gevoelig voor lage concentraties van het hCG-hormoon.

Wilt u extra zekerheid? Gebruik dan Predictor Early+. Daarmee test u vier dagen voor de verwachte menstruatie én doet u een test op de dag dat u zou menstrueren. Zo hebt u een duidelijke, betrouwbare bevestiging van de zwangerschap.

Zwangerschapstesten met streepjes

De zwangerschapstesten die hier zijn besproken zijn allemaal digitaal. DeOnlineDrogist.nl verkoopt ook niet-digitale zwangerschapstesten van Clearblue of Predictor. U test op dezelfde manier of u zwanger bent of niet. Als er een streepje of een plusje (afhankelijk van de test die u heeft) verschijnt in het schermpje van de tester, bent u in zwanger.

Hoe gebruikt u een zwangerschapstest?

Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing bij de zwangerschapstest voordat u deze gebruikt. Hierin staat precies vermeld vanaf wanneer u kunt testen, hoelang u de test in de urine moet houden en hoelang u moet wachten voordat u een betrouwbaar resultaat kunt aflezen.

Waarom zwangerschapstest met ochtendurine?

Meestal, en zeker wanneer u verwacht dat de zwangerschap nog maar pril is, test u met ochtendurine. Wanneer u een nacht lang geslapen heeft en niet heeft gedronken, is de urine geconcentreerder dan op een ander moment van de dag. Dit verhoogt de kans dat het hormoon waarnaar de zwangerschapstest zoekt, gevonden wordt. Daardoor is de test betrouwbaarder bij het gebruik van ochtendurine.

Wanneer is de zwangerschapstest positief?

Een digitale test geeft duidelijk in woorden aan, ‘niet zwanger’ of ‘zwanger’. Maar bij een test met streepjes twijfelen sommige vrouwen wat vaker aan de uitslag. Maar onthoud: een streepje is een streepje. Dus hoe licht het teststreepje ook is, als er een streepje zichtbaar is, dan is er sprake van een zwangerschap.

Is de zwangerschapstest betrouwbaar?

Als u een zwangerschapstest gebruikt vanaf het moment dat het kan en op de juiste manier, dan is een zwangerschapstest betrouwbaar. Een enkele keer kan een test aangeven dat u niet zwanger bent, terwijl dat later wel zo blijkt te zijn. Dat komt omdat er dan op het moment van testen nog te weinig hCG in de urine heeft gezeten.

Waar kan ik een zwangerschapstest online bestellen?

Kunt u niet wachten om te zien of u zwanger bent? Bestel dan u zwangerschapstest op DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de zwangerschapstesten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u uw zwangerschapstest online voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.

Wat kosten zwangerschapstesten en zijn er aanbiedingen?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de verschillende zwangerschapstesten. Ook ziet u het hier wanneer er eventueel zwangerschapstesten in de aanbieding zijn.