DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Xiromed

Kaalheid en haaruitval is vervelend. Als u last heeft van haartuitval volgens het mannelijke patroon, kan Xiromed Minoxidil helpen. Minoxidil stimuleert de haargroei en stabiliseert haaruitval. Lees meer
  • €0,47 per ml

    Xiromed Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML
    Gratis verzending

    Xiromed Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cu... | 60ML

    Voorraad: > 50
    29,95
  • €0,31 per ml

    Xiromed Minoxidil 20mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML

    Xiromed Minoxidil 20mg/ml Oplossing voor Cu... | 60ML

    Voorraad: 47
    18,96
  • Xiromed Morning After Pil 1,5 mg 1TB

    Xiromed Morning After Pil 1,5 mg | 1TB

    Voorraad: 0
    9,95
    Blijf op de hoogte

Wat is Xiromed?

Xiromed is een farmaceut die in Nederland is gevestigd. Xiromed maakt zowel medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn, als medicijnen die u bij een drogist of apotheek zonder recept kunt kopen. Xiromed staat voor hoogwaardige, efficiënte en duurzame gezondheidszorg.

Xiromed producten kopen?

De producten van Xiromed kunt u gemakkelijk online bestellen bij DeOnlineDrogist.nl. Er zijn een aantal producten van Xiromed verkrijgbaar, namelijk:

Producten bij haaruitval

Morning after pil

  • De Xiromed Morning After Pil 1,5 mg. Deze morning after pil bevat Levonorgestrel. Een medicijn dat als nood-anticonceptie gebruikt kan worden. U dient dit middel binnen 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seks te gebruiken om zwangerschap te voorkomen. Het beste is om de morning after pil binnen 12 uur na de seks in te nemen.

Een vrouw zit op de bank en maakt zich zorgen

U kunt een morning after pil bijvoorbeeld gebruiken wanneer er geen anticonceptie is gebruikt tijdens de geslachtsgemeenschap. Of wanneer er iets misgegaan is en de anticonceptiemethode bijvoorbeeld verkeerd is gebruikt.

De werking van dit middel ontstaat waarschijnlijk doordat het voorkomt:

  • Dat uw eierstokken een rijpe eicel afgeven;
  • Dat een vrijgekomen eitje wordt bevrucht;
  • Dat een bevrucht eitje zich kan hechten in de wand van de baarmoeder.

Haaruitval bij mannen

Haaruitval, kaalheid en haar dat dunner wordt komt bij bijna alle mannen voor. Vaak gaat het hierbij om erfelijke kaalheid. Dit begint meestal met kalende plekken op het voorhoofd, gevolgd door kale plekken op het achterhoofd.

Deze vorm van haaruitval bij mannen wordt alopecia androgenetica genoemd. Bij 20% van de mannen begint dit proces helaas al rond hun twintigste, op zeventigjarige leeftijd heeft zelfs 80% van de mannen helemaal geen haar meer. Kaal worden is genetisch bepaald, het gen wat bepaalt wanneer een man kaal wordt, wordt door de moeder doorgegeven. Ook ras, leeftijd, stress en de hormoonhuishouding hebben hier invloed op.

Haaruitval bij vrouwen

Alopecia androgenetica komt ook voor bij vrouwen. Ook vrouwen kunnen op latere leeftijd last krijgen van haaruitval en kale plekken. Het komt bij vrouwen wel minder vaak voor dan bij mannen. Vaak komt het in de familie voor.

Het groeiproces van de haren

Ons haar groeit in verschillende fases en groeit dus niet aan één stuk door. Er zijn drie fases: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De groeifase duurt 2 tot 6 jaar, in deze fase wordt door de haarwortel in de huid voedingstoffen omgezet in haarcellen. Deze haarcellen stapelen zich op en worden op die manier steeds verder richting de opening in de hoofdhuid geduwd. Op deze manier komt er een haar tevoorschijn die langer blijft groeien totdat de haarwortel geen haarcellen meer produceert. De groeifase is dan voorbij en de overgangsfase begint. 

In de overgangsfase heeft de haar zijn maximale groeilengte bereikt en is daardoor gestopt met groeien. Het haarzakje van de haar krimpt en het oppervlak waar de haar naar boven kwam, wordt langzaam gesloten. De haarwortel is minder verankerd in de huid. En nu zal het tot twee weken duren voordat de haar zal uitvallen. De laatste fase van de haar breekt aan, dit is de rustfase. De haar wordt langzaam maar zeker door de groei van een nieuwe haar afgestoten en valt uit bij het borstelen of het wassen van de haren.

man kijkt naar de kalende plekken op zijn hoofd

Het proces van kaal worden

Een mens heeft gemiddeld honderdduizend haarzakjes, één haarzakje kan tot wel 20 haren produceren. Omdat een haar een groeifase heeft van 2 tot 6 jaar zou dat genoeg moeten zijn om nooit kaal te worden. Toch gebeurt dit bij mannen wel, dit heeft te maken met het hormoon dihydrotesteron (DHT). Dit is een hormoon dat wordt aangemaakt door het hormoon testosteron.

De ene man is gevoeliger voor DHT dan de andere. De gevoeligheid hiervoor beïnvloed in welke mate een man last krijgt van kaalheid. Haarzakjes die door DHT worden beschadigd, produceren namelijk haren met een kortere groeifase. Daarnaast zorgt DHT ervoor dat er meer haren uitvallen en dat de haarzakjes uiteindelijk verschrompelen. Haarzakjes op het voorhoofd en het achterhoofd zijn het meest gevoelig voor de beschadiging van DHT. Dat verklaart waarom de meeste mannen meestal op die plekken kaal worden.

Wat helpt tegen haaruitval en kaalheid bij mannen?

Er zijn diverse behandelingen die helpen bij kaalheid. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een haartransplantatie of om haar te laten tatoeëren. Wanneer u beginnende kaalheid heeft kunt u er daarnaast voor kiezen om tabletten te slikken om de groei van DHT te remmen of om een uitwendig middel te gebruiken dat de haargroei bevordert zoals een middel met de stof minoxidil.

Xiromed Minoxidil bij haaruitval bij mannen

Als u last heeft van haaruitval kunt u Xiromed minoxidil gebruiken als behandeling. Xiromed Minoxidil bevat de actieve stof minoxidil dat de haargroei stimuleert en haaruitval stabiliseert. De spray is alleen geschikt voor uitwendig gebruik. U brengt het product tweemaal daags aan op de huid in de dosering van 1ml. De maximale dosering per dag hiervan is 2ml.

Xiromed Minoxidil bij haaruitval bij vrouwen

Vrouwen zijn gevoeliger voor het stofje minoxidil. Het gebruik van een hoog gedoseerd minoxidil product kan daardoor zorgen voor haargroei op ongewenste plekken. Xiromed Minoxidil 50mg is daarom niet geschikt voor vrouwen. De Xiromed Minoxidil 20mg is wel geschikt voor vrouwen.

Wees zorgvuldig met aanbrengen en was uw handen goed na gebruik, om haargroei op ongewenste plekken te voorkomen. 

jongeman kijkt naar kalende plekken op het hoofd

Xiromed online kopen bij DeOnlineDrogist.nl

Bij DeOnlineDrogist.nl bestelt u gemakkelijk en de producten van Xiromed. Heeft u vragen over de producten of heeft u vragen over het gebruik? Onze gediplomeerde drogisten staat 7 dagen per week voor u klaar met deskundig advies. Bestel uw producten voor 21:30 om ze de volgende dag al thuis te ontvangen.