DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Morning after pil online bestellen

De Morning after pil is een geneesmiddel dat tot maximaal 72 uur na onbeschermde seks de kans op zwangerschap sterk vermindert. Dat kan bijvoorbeeld wanneer een vrouw de pil vergeten blijkt te hebben, of wanneer het condoom scheurt of afglijdt.Lees meer
 • Healthypharm Noodanticonceptie 1ST

  Healthypharm Noodanticonceptie | 1ST

  Voorraad: > 50
  13,99
 • Ellaone Noodanticonceptie Tablet 1ST
  Gratis verzending

  Ellaone Noodanticonceptie Tablet | 1ST

  Voorraad: > 50
  21,79
 • Xiromed Morning After Pil 1,5 mg 1TB

  Xiromed Morning After Pil 1,5 mg | 1TB

  Voorraad: > 50
  9,95
 • Norlevo Morning After Pil 1,5 mg 1ST

  Norlevo Morning After Pil 1,5 mg | 1ST

  Voorraad: > 50
  16,49

De morning after pil: hoe werkt het?

De pil van Norlevo kan gebruikt worden tot uiterlijk 3 dagen nadat er seksueel contact is geweest. Belangrijk is dat de morning after pil een noodmaatregel is en geen adequaat voorbehoedsmiddel.

Dit nood-anticonceptiemiddel bevat een hormoon dat voorkomt dat een bevrucht eitje kan ontwikkelen in de baarmoeder. Het zorgt ervoor dat het slijmvlies van de baarmoeder tijdelijk verandert, zodat het eitje zich niet kan innestelen. Daardoor kan er geen groei optreden en wordt het eitje bij de eerstvolgende menstruatie afgestoten. Echter kan de morning after pil een eenmaal bevruchte eicel niet afbreken, het is géén abortusmiddel.

Hoe gebruikt u dit nood-anticonceptiemiddel?

De behandeling bestaat uit 1 pil. Hoe eerder de pil na onbeschermde seks ingenomen wordt, hoe beter. Echter moet Norlevo binnen 72 uur (3 dagen) na het onbeschermde vrijen worden ingenomen. U kunt het nood-anticonceptiemiddel op elk moment van uw menstruatiecyclus innemen. Ook kan de morning after pil op elk tijdstip van de dag ingenomen worden. Ongeveer rond de verwachte datum zal een menstruatie volgen, maar dat kan een paar dagen later zijn. De hoeveelheid bloedverlies kan iets groter zijn dan verwacht.

Let op: indien u binnen 3 uur na het innemen van het product moet braken, neem dan zo spoedig mogelijk een nieuw tablet in. Na gebruik van het nood-anticonceptiemiddel dient u een condoom te gebruiken totdat de volgende menstruatie plaatsvindt. Indien u een doorgaans een anticonceptiepil slikt, kunt u deze strip gewoon afmaken.

Kenmerken Norlevo

 • Op basis van Leverongestel
 • Werkzaam binnen 72 uur (3 dagen)
 • Bewezen effectiviteit: 52%-85%

Voor Norlevo geldt: hoe sneller dit ingenomen wordt (bij voorkeur binnen 12 uur), hoe effectiever het is. Hoewel het gebruik van de morning after pil redelijk veilig is, is de betrouwbaarheid lager dan die van ‘gewone’ anticonceptiemiddelen, daarom zal het altijd als een noodmaatregel beschouwd moeten blijven. Een anticonceptiemiddel zoals een condoom, de anticonceptiepil of een spiraaltje is altijd nog de beste methode om een zwangerschap te voorkomen.

Wat de Morning after pil niet is

Norlevo is géén vervanger voor normale anticonceptiemiddelen. Als u onbeschermde geslachtsgemeenschap heeft ná het innemen van de morning after pil, dan zal het geen zwangerschap voorkomen. Ook beschermt de nood-anticonceptie u niet tegen SOA’s (seksuele overdraagbare aandoeningen).

Mogelijke bijwerkingen van het nood-anticonceptiemiddel

Er kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van de morning after pil. Regelmatig voorkomend (bij ongeveer 1 op de 10 vrouwen) zijn misselijkheid, buikpijn, rugpijn en hoofdpijn. Ook kunnen gespannen, pijnlijke borsten voorkomen.

Doordat de morning after pil de eisprong uitstelt, komt de menstruatie vaak wat later op gang. Bovendien kan de menstruatie wat zwaarder zijn. Ook kan er in de weken volgend op de menstruatie nog wat bloedverlies voorkomen. Als de menstruatie meer dan 5 dagen te laat komt of lichter is dan normaal, is het raadzaam een zwangerschapstest te doen.
Wij adviseren u altijd de bijsluiter te lezen voor gebruik van de morning after pil.

Wat kost een morning after pil?

De Online Drogist heeft verschillende merken morning after pil in het assortiment tegen elk een verschillende prijs. Zo is het merk: